Cruising

Idag är det lördag och cruising här i Lidköping. Jag ska nog åka med i min pappas oldsmobile ett varv eller så eftersom alla gör något. Johanna är på kräftskiva, Sandra ska spendera tid med sin familj, Majzzen och Johannes är i Skövde och Britta är antingen i Skövde eller Jönköping denna kväll.

Just nu sitter jag på min pappas dator och ska alldeles strax hoppa in i duschen. Jag sov här i natt då jag inte kunde ta mig hem till Vinninga efter krogen. Det var roligt igår men det kunde helt klart varit mer folk som man kände ute. Vi förfesta först hos min pappa och drog därefter till bowlinghallen vid tio på kvällen. Vi fick världens chock då det var nästan tomt. Annars brukade man få köa in och kasta sig efter en sittplats. Strax innan tolv cyklade vi iväg till stadt. Var hemma vid en tre på natten.

Jobb på måndag, var meningen att jag skulle jobba 11:00-15:00 men jag tackade ja till att jobba 06:30-15:00. Skräll va? :) Men på onsdag bär det av till Ikea och då kan jag handla med lite bättre samvete!

Ne nu ska jag hoppa in i duschen..

malin


Äntligen ledig

Idag sitter man här och känner en stor lättnad. Anledningen till det är för att jag äntligen är ledig i tre hela dagar! 

Igår åkte Robin och jag in till stan. Vi mötte upp Johanna, Madde och Tindra på elgiganten. Jag ska få skicka iväg min mobil p.g.a. att 5:an har spruckit, den är endast 2 månader gammal. Jag köpte även Sarahs present, en SONY DCS W190. Sen blev det en lång tur på stan. Robin lämnade oss när vi kom till stan. Jag köpte mig en tunika på Gina och Johanna hitta en massa saker :) Sen åt vi mat på Henrys. Ronny kom till stan och familjen Larsson åkte hem. Sarah och Robin mötte upp Johanna och mig. Vi drog till McDonald's, Robin var den enda som åt och vi andra fika. Klockan fem började jag jobba. Såklart jobbade jag inte 17:00-21:30 som var planerat utan jag tackade ja till att jobba 17:00-01:15.



ÄNTLIGEN har jag hittat den, Majzzen filmkväll snart dåra!






malin♥

Sarahs dag

Idag fyller min lillasyster 18 år

 

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!



malin♥

Tråkigt

Sitter åter igen här vid datorn. Jag har inget att göra och funderar på om jag ska leta upp en gammal film på datorn. Det tråkiga är att sladden mellan dator och tvn ligger i en flyttlåda någonstans! Så om jag ska se film får jag titta på skärmen, den är i för sig på 24" men den står en bra bit ifrån sängen och man får träsmak i röven att sitta på min kontorstol! Får kolla på tv.nu om det börjar något bra kl.21.

Idag har jag inte tvättat bilen men jag har blandat spolarvätska och fyllt på det, framsteg!! Vet inte riktigt vart tiden mellan halv fem och halv nio tog vägen. Det har i vilket fall varit gött på jobbet idag.[På tal om det 8-)] Det har varit lugnt för det mesta med lite små rushar då och då. Det är bra med lite rushar för det gör att tiden går snabbare. Den sista timmen gick ultrasnabb men det kanske berodde på att Johanna (& Micke) jobbade då också. Det ska bli underbart gött med sovmorgon imorgon.

Ska nog slå en pling till Sandra och kolla hur hon har det. Har inte pratat med hennes på ett tag nu. Det är tur att hon kommer hem till helgen..!!


Detta inlägget var bra onödigt :)


malin♥

Till Johanna

Om du nu läser detta..





Dessa två bitar kommer att ligga i en plastpåse i kylskåpet på jobbet imorgon (om jag nu inte glömmer dem). Så att du har något halvgott att fika på imorgon!




malin

Drömrulltårta

Det blev drömrulltårta! Chokladrulltårta med vaniljsmörskräm.
Den blev ju inte finast men mycket god! (se bild nedan)



Receptet jag använde:
     (ca 25 min)

Rulltårtsbotten:


  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • ¾ dl potatismjöl

Fyllning:

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl  florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulver. Tillsätt kakao, sikta den om du vill slippa klumpar. (Att sikta innebär att man häller den i en sil som man skakar kakaon igenom.)


Tillsätt sist potatismjöl och vispa till en jämn smet.


Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.


Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat i varmluftsugn. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.


Stjälp direkt upp rulltårtan på sockrat papper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på. Låt rulltårtan svalna.


Gör fyllningen. Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och florsocker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och till sist äggulan. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop. Lägg rulltårtan kallt i kylskåp minst 20 minuter innan du skär den.


Förvara rulltårtan i kylskåp.


Min drömrulltårta



 

malin♥


Tisdag

Sitter här vid datorn och gör inte ett skit. Jag har lite lust att baka rulltårta men får se om jag orkar. Skulle ju som sagt tvätta bilen idag men när jag åkte hem började det regna! Inte så stor idé att tvätta bilen då. Duggar fortfarande och himlen ser mycket grå ut. Fy vad tråkigt.

Jobb imorgon och även på torsdag. Var inte meningen att jag skulle jobba på torsdag men som vanligt säger jag aldrig nej när de frågar. Johanna skrek toffel till mig idag och det förtjänar jag nog. Det enda positiva är att det blir lite roligare att titta på lönelappen!

Det verkar att bli Ikea den 2:e!!! Ska prata med Basse också..








Ne nu får jag gå och baka är godissugen :P

malin



 

Bättre sent än aldrig!

Det var ett litet tag sedan jag skrev. Anledningen till att jag inte har kunnat/orkat är för att jag har jobbat!


Fredag:

kvällen åkte jag en sväng till Majzzen. Vi tittade på Matrix och Matrix Reloaded! Vi ska se Matrix revolution när jag har inskaffat mig den. Så om någon vet vart man kan köpa den, säg till. Jag hittade den inte på Onoff eller Elgiganten (eller ÖB där jag köpte de två första filmerna!). Mellan de två filmerna var vi en sväng på Hjertbergs och köpte oss lite gött! Vilket påminner mig om att Majzzen och jag har glass i hans frys. Får hoppas att han inte har ätit upp allt!



Lördag:

Jobbade
till sju på kvällen och åkte direkt hem till pappa som hade kräftskiva. Hälsade på alla folk som hade kommit 10 minuter före mig och hoppade sedan in i duschen. Jag åt EN kräfta. Det var nog för mig, är inte så förtjust i skaldjur. Åkte hem ganska tidigt eftersom jag skulle upp och jobba dagen efter.



Söndag:

Jobbade till sex på kvällen. Kom hem och tog det lite lugnt och så en stund. Vid en sju, åtta åkte mamma och jag in till stan. Först åkte vi till Johan och hämtade lite grejer (nu är det inte alls mycket kvar!). Ja, jag vet att jag är jätteseg med att hämta grejer där.. ! Efter Johan åkte vi till min bror och hälsade på. Mr Nibbles har blivit JÄTTESTOR!! Verkligen jättestor och tjock. Rena monster-katten med jättelång päls. Fick världens chock när jag skulle lyfta upp honom. Det roliga är att han inte är lika smidig och kan därmed inte springa iväg och gömma sig så fort (Han är en skygg kissemiss).



Måndag:

Äntligen ikapp. Kom hem vid en halv sex på kvällen idag. Har inte hunnit med så mycket förutom att tvätta lite. Ska nog gå och lägga mig mega tidigt idag. Är bra trött idag efter att ha gått upp tidigt i några dagar nu. Sitter här och funderar på om man ska dra till Ikea den 2:e. Sandra var gör du då? Jag fick inget svar igår. Vore ju roligt att hälsa på dig, se hur du bor och mår :) Jag har en hel del att inhandla på Ikea. 22 dagar kvar tills nycklarna är mina!  Imorgon MÅSTE jag tvätta bilen, har skjutit upp det hela veckan (dock har det regnat någon dag). Vill bara tillägga att jag var nära att krocka idag.. det var en KÄRRING om jag så får säga det som körde ut framför mig i korsningen vid Maggan. Jag kom från margretelund och hon skulle göra en vänstersväng från Maggan. Hon kan inte ha tittat för hon snabba sig inte utan la i ettan och gled ut framför mig. Jag fick tvärnita och samtidigt som jag bromsa HÄNGDE jag på tutan och skrek kärring-jävel. Det var tur att det var 50 väg och inte 60 som det är innan, hade jag kommit i 60 km/h hade vi krockat!!



Det var nog allt jag hade att skriva för idag.. imorgon väntar jobbet på mig!



malin♥

Beslutsångest

Jag sitter här och funderar på vilket bredband jag ska teckna. Jag ska bo i en lägenhet där det finns tillgång till fiber.

De tre hastigheterna som finns är:
 

·     0,20-0,25 Mbit/s                   175:-

·     8-10 Mbit/s                            275:-


·     50/8 - 100/ 10 Mbit/s          320:-


Frågan är mellan de två sista. Är det värt att ha 100? Kommer jag verkligen använda det? Troligen inte. Men sen är det inte så stor prisskillnad mellan de två. Man får mycket för en liten summa men många småsummor blir dyra!

Sen kanske man kan få en bra deal från Telia, det vet man inte! Fast troligen inte om jag ringer för när jag ringde om priserna var han inte intresserad för 5 öre att få mig som kund! Usch på dig stockholmaren!! Det tråkiga var ju även att jag fick ringa för att veta priserna, de fanns inte med på deras hemsida utan de hänvisade en till deras telefonnummer. Men priserna på adls-tekniken fanns såklart. Då tycker jag verkligen att man ska sälja det på telefonen och värva nya kunder. Det verkar i vilket fall som det var det de planerade när man får ringa om priser osv.

Hoppas ni förstår mina invecklade meningar!




malin♥

Affärer

Idag har jag varit i en massa affärer med Annelie, Sarah och Robin. Tyvärr hittade jag inget köksbord men eftersom jag ska inskaffa mig en dyr soffa blir det nog ett köp från blocket när det gäller bordet&stolarna. Denna månaden har jag nämligen slösat en massa pengar. Det värsta är att jag inte vet på vad. Jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det hela. Tur är att jag har betalat alla hyror och facket, det som är kvar att betala för den kommande månaden är A-kassan på 430 kr.

Min lägenheten kommer bli bra tom när jag flyttar in den 15:e. Jag har inget köksbord+stolar, soffa eller tv, skoställ, tvättkorg, mattor eller lampor. Det är MINST 6 veckors leveranstid på soffan nämligen!!

Efter shoppingrundan åkte vi hem till Annelie och pappa och laga lite mat. Sen satt hela familjen på baksidan och tjöta en massa skit tills klockan blev 18. Då drog Sarah, Robin och jag till ÖB och köpte lite filmer och godis! När vi kom ut till bilen igen såg vi en ung kille som blivit stoppad av polisen. Såklart så går mina vänstrabaklyktor sönder när jag startar vbilen! Fick en aning panik då, som tur såg polisen inte mig och jag slapp böter. 



Robin, Sarah, Bella & Sandra på Sandras födelsedagskalas!




malin♥




FOBI

Som
nästan alla vet är jag inte så förtjust i spindlar. De är vidriga, halvstora och jävligt äckliga. Man vet inte vart de är på väg här näst och inte fan vill jag att de ska krypa på mig!

Såklart ska det vara en massa spindlar i mitt rum. Häromdagen var det en stor fet spindel som hade krypit halvt in i listen i taken. Jag rörde den inte för den såg död ut. Såklart när jag la mig senare på kvällen (natten) och släkte lampan började den krypa ut! Tjöt till och sprang och hämta dammsugare och dammsög upp den. Den var bra stark då den inte släppte taget av listen direkt.

Igår så låg jag och tittade på tvn i min säng (jag hade gått och lagt mig). Ser hur det kryper på tvbänken. Min första tanke löd:

- Snälla säg att det är en fluga!

Böjer
mig fram och ser alla ben och inga vingar. Tjuter till då det ligger en hög med sockar där, rena, vilka jag inom de närmsta dagarna har tänkt att ta på mig. Springer mot knappen där man tänder. När jag kommer fram är spindeln såklart borta och min andra tanke löd:

- Helvete heller att jag ska ha den spindeln lös i mitt rum. DEN SKA DÖ!

Tar
upp den sockan som låg närmast där jag såg spindeln sist, kastar iväg den och ser en boll. Börjar leta efter en tidning.. tyvärr tar det länge än planerat och spindel hamnar på kanten. Jag slår till med en GT som tyvärr var för mjuk och spindeln hamnar på golvet. Jag får tag i en av mina nya skor och börjar slå hejvillt! Sen tog det ungefär 3 h innan jag kunde somna eftersom jag blev paranoid att det skulle komma en spindel krypandes på mig.

jag måste nog säga att jag klarar mig bra utan spindlar, vi har ju flugsmälla, fluggfällor och fluggklister ect. till att döda flugor nu för tiden. (d.v.s. det enda positiva jag ser med spindlar)





Spindel häromdagen





malin



Väntar..

Håller på att ladda upp 98 st bilder på bilddagboken. Vilket jag ångrar djupt då det tar 100 år! Idag har jag inte gjort mer än pratat med Sandra, det blev sammanlagt 5h 12 min 52 sek innan mitt internet dog. Fast det blev ju fler uppringningar efter det. Så om man lägger ihop alla samtal blir det klart mer.

Eftersom jag inte har något annat för mig kan jag ju lägga upp kort på mina nya skor jag köpte i måndags, på rean!





Undersidan är nog det snyggaste på skorna!

 


Imorgon ska jag med min plastmamma Annelie (pappas sambo) åka och titta på en massa möbler. Eftersom jag ska dra mig in mot stan kl.12 får jag ställa väckarklockan. LEDIG IMORGON VILKET ÄR UNDERBART SKÖNT!



57/98 bilder uppladdade.
Mauwii
(klicka på länken ovanför för att komma till min bilddagbok)


malin♥


 


Skype

Just nu sitter jag här som ett frågetecken. Sandra har tvingat mig göra en blogg, så hon kan läsa om mina tråkiga dagar här i Lidköping. Vi har för tillfället suttit i skype och tjötat i 4 h 16 min, inte så jävla illa pinkat. Det är mycket trevligt att se och prata med henne då jag inte har hört av henne på ca 4 dagar.

Andra nyheter är att jag snart ska flytta till min alldeles egna lägenhet. Innan alla möbler (som jag ännu inte äger) flyttas in ska jag lacka parkettgolvet i storarummet, som var en aning matt.

Bild på Sandra i skype kommer inom snarast d.v.s. när jag har förstått hur man lägger ut den :)





malin

Välkommen till min nya blogg!

Mitt namn är Malin och förhoppningsvis skall denna bloggen bli en intressant och läsvärd blogg :)