Abraham Lincoln

Historia gör mig så himla nyfiken. Mer om det i mitt liv kommer det att komma. Ingenting ni behöver förstå just nu. Ska klura lite på saker och ting. Vi var inte de piggaste dagen efter. Det blev en sen kväll och grisen väckte mig tidigt. Vi lagade värsta brunchen mer eller mindre. Det var eftermiddagen. Tanken var att vi skulle dra en tidig bio och sen dra på strippklubb. Som sagt blir det aldrig som man planerar. Vi var så sega att vi låg på soffan och tittade på mtv music mix. Jag har glömt av hur mycket jag tycker om att titta på musikvideor. Var och en somnade till lite då och då. Vi kom fram till att strippklubben får nog vänta. Det kan vara roligare när jag går i mina vanliga skor också. Vill inte dra till min någon uppmärksamhet, haha. Det blev en middag på panda express innan bion. Filmen vi såg var Abraham Lincoln the vampire hunter. Riktigt bra film med grymma slowmotion scener. Filmen tilltalade mig väldigt mycket. Såklart tittade vi på den i 3D, fast det hade väl nästan kvittat. Hem för att slå rövan på soffan igen. Fille somnde på direkt så Elena och jag passade på att titta på lite mer Lincoln. D.v.s. Lincoln Burrows i Prison Break. Jag blir lika skogstokig varje gång jag ser den mannen, Dominic Purcell. När ögonen blev för trötta runt tre gick vi och la oss. Somnade dock inte förän runt klockan fyra för att vi låg och lyssna på musik och snacka. 
 
 
 
 
 
Girls weekend innehåller allt!
 
 
 
malin

Bahama mama

Sysselsättning före själva händelserna är noll. Jag duschade och fixa. Det jag borde ha gjort var att tvätta också. Det är nog så tråkigt att min hjärna förtränger det. Förstår inte vad mitt problem. Allting är så sjukt mycket lättare när jag använder mina två ben och fötter. Elena var först hit. Vi degade och började senare med maten. Det som stod på menyn var svensktacos. Det finns ingen bättre tacokrydda. Fille kom med tomat och juice till drycken. Vi blandade en på direkten. Let the party begin. Vi hade en sjukt bra kväll. Vi drack, spela uno, tog massa kort, lyssna på musik och jag bakade både kladdkaka och chocolatechip cookies. Vi skulle titta på film de sista, när klockan var två på natten. Jag fick dock gå och lägga mig för att jag kunde inte koncentrera mig. Var en aning fuller och hade sjukt ont i ankeln. Jävla party-pooper är exakt vad ankeln är.
 
 
 
 
Mina tjejer är bäst! 
 
 
malin

Tjejernas hamburgare

Vem kunde tro att jag skulle komma ikapp med bloggade. Det gjorde inte jag i vilket fall. Det höll däremot inte så länge. Fast det är svårt att uppdatera på helger när man har fullt upp. Grisen väckte mig som vanligt. Hundarna och han fick spendera lite tid ute i trädgården. Jag gick tillbaka upp till mitt rum och segade. Jag tog det allmänt lugnt tills klockan tre på eftermiddagen. Hela dagen försvann. Jag sprang lite ärrenden. Köpte bl.a. syrsor till ödlan. De är bra äckliga! Hann hem för att mata hundarna och grisen innan jag åkte ner till uptown. Jag mötte upp Felicia på 23th ave. Det var ett rent helvete att komma ner i rusningstrafik för att sedan hitta parkering. Säger bara kors i taket, vi hittade parkering precis bredvid varandra. Vi gick en sväng till salt and straw. Det är ett fik som gör egen glass. Det var lite udda smaker men underbart goda. Vi satt där i duggregnet och åt glass. Underbart att det fortfarande är varmt ute. Elena slutade jobba och vi mötte upp henne hemma hos mig. Vi grillade hamburgare och gjorde hemmagjorda pommes. Åh, jag är förälskad i en rejäl hemmagjord hamburgare. Den måste såklart vara grillad. Vi spenderade hela kvällen att prata och planera helgen lite. Fille åkte hem runt klockan nio. Elena och jag tittade såklart på prison break och käka lite glass. Helt fantastiskt att kunna ha tvn hur högt som helst och inte behöva tänka på om man stör någon eller om det är olämpligt för yngre.
 
 
Som ett eget liv ensam igen
 
 
malin

Läkarbesök & ZOO

Ställde klockan på kvar i nio. För mellan nio och tio skulle dörrmontören komma. Klockan halv nio ringde det på dörren. Att jag aldrig får sova och att de ska vara tidiga för engångskull. Det var bara att slänga på sig kläderna och öppna. Jag tog mig en lång dusch och rakade benen för första gången på 8 veckor. Vilken härlig känsla det är måste jag säga. Jag har inte haft tid, orken eller möjligheten till det att göra det innan. Klockan elva hade jag läkarbesök. Jag fick ta nya röntgenbilder. I väntrummet fick jag se en annan kvinnas ärr. Hon hade ramlat i en trappa och krossat sin ankel. Hennes ärr var mycket värre än mina och jag hoppas mina bara blir bättre. Jag fick de goda nyheterna att allting såg bra ut. Jag får om TIO dagar gå runt i tennisskor. Hur underbart är inte det. Jag kommer nog inte tycka det för att jag har ingen balans eller muskler kvar. Det är själva tanken om att få gå själv utan någon stövel eller dylikt. Det känns som man närmar sig slutet av tunneln. Jag fick även lite övningar som jag ska göra. Äntligen får jag sträcka och röra på foten som jag vill. Snabba ryck hem för att släppa ut hundarna.
 
 
 
Elena och hennes barn plockade upp mig. Vi åkte till Oregon Zoo här i Portland. Jag hade även turen att gå in gratis. Elenas familjepass täckte även mig. Så jag fick tillbaka pengarna för biljetten jag köpte. Annars var det inte så värst dyrt, 74 sek. Vi hade en underbar dag och vi såg massa djur. Det jag var mest glad över var att jag fick se isbjörnar. Jag missade det i San Diego när vi var där. Barnen fick även klappa massa getter och kossor. De köpte sig var sin apmask så Elena och jag skratta så vi nästan dog. Det var superkul att de kände sig såpass bekväma med mig att de höll mig i handen och gick. De skrek efter mig när de gick på toa och jag satt utanför i solen. Det var för söta helt enkelt. Längtar till min lilla systerdotter Leah blir i den åldern. Vi kommer att ha så mycket kul. Vi var där i 3,5 h och barnen hade hoppat över sin vilostund. De var två supertrötta barn som satt där bak när vi åkte hem. De försökte hålla ögonen öppna men det gick inte. Min ankel var heller inte att leka med. Gått runt ett helt ZOO i en stövel. Som tur fick jag sträcka på den när jag kom hem och det gjorde susen. Det är det jag har velat och behövt att göra hela tiden.
 
 
 
 
 
 
 
Slöade framför How I met your mother och lagade mat. Elena kom efter klockan sju. Vi tog en sväng till Walmart. Så nu kan jag bocka av det också. Min syrra sa att jag inte fick komma hem till Sverige förän jag har varit där. Hem för att titta på Prison Break. Vi har nu ett avsnitt kvar av säsong ett. Elena studsa som en studsboll i soffan och gömde sig under filten för att det var så spännande. Jag kan inget annat än att skratta hysteriskt åt henne, det ser så roligt ut. Skypade lite med mamma och Sandra innan jag somnade. Fick även se en liten Leah äta gröt. Vet inte hur mycket hon åt för det såg ut som att allting åkte ut igen.
 
 
A perfect day! 
 
 
malin

Skype och Stallmiddag

Mardrömsnatten, smärtorna var olidliga och jag vakna till flera gånger. Klockan sex började hunden skälla som en hel idiot. Jag låg i sängen arg som ett bi. Jag försökte somna om för att få lite sömn. Före klockan tio idag skulle dörrarna till poolhuset. Min tanke var att ställa klockan på åtta och ta på mig kläder. Min tanke var att de började jobba då och jag ville ha kläder på mig när jag öppna dörren. Så fel man kan ha. Klockan tjugo över sju ringde det på dörren. Båda hundarna löpte amok och väckte även grisen. Grisen började skrika som en stucken gris. Dörrleverantören trodde säkert att jag hade ett zoo som löpte amok där inne. Jag gick tillbaka till sängen efter att ha slängt ut alla djur i trädgården. Sandra ringde upp på skype. Vi hade bestämt att snacka. Tiden bara flög iväg. Vi snacka i två och halv timme. Klockan var redan halv fyra. Jag fick göra mig i ordning för en timme senare kom Elena. Vi hängde hos mig ett tag innan vi åkte till McMenamins vid Cornelius pass. Nu kan vi bocka av det från listan. Det var supermysigt där och maten vad god. Tråkigt att Fille inte kunde hänga med för det var verkligen inget man ville missa. Stället var stort och vi får hoppas att vi hinner att åka dit igen. Vi stannade på Fred Meyers för att köpa lite godis till Prison Break. 
 
 
 
Njuta av stunden som är
 
 
 
malin

I min takt - SLÖTT

Med en skrikande gris går det inte få så mycket sovmorgon. Jag sover inte så jättebra heller eftersom ankeln värker. Jag skypade med syrran och mamma. Fick reda på det senaste nytt. Syrran mår inte så bra, hon har massa gallsten. Verkar som att det blir operation. Förflyttade mig till soffan och tittade på ett x antal avsnitt av How I met your mother. Snart har jag inte många avsnitt kvar. Vilket är en bra sak. Tillslut tröttnade jag och gjorde mig klar inför dagen. Jag sprang ett bankärrenden, handla lite mat. När jag kom hem bakade jag quinoa/pumpa muffins. Nyttiga och goda muffins. Elena gjorde mig sällskap. Vi tittade på Prison Break och mumsade på muffins. 
 
 
 
 
 
Dunkat musik!
 
 
malin

Nytt Fille hus

Tog en sovmorgon som alltid. Det är skönt att vara ledig. Jag skypade med mamma och syrran. Inget ovanligt för min del på morgonen. Vad skulle jag göra utan skype? Vara ute mer är nog svaret på det. Jag drog strax innan ett hem till Fille. Som numera har flyttat till ett mosterhus. Super amerikanskt, jätte hus. Det är jättestort och vackert. Överdrivet med stora ytor och badrum. Vi hängde lite hos henne innan vi drog till Bridgeport för att äta lite middag och efterrätt. Supersugen på pizza och glass. Så blev fallet och vi åt ute i solen och gotta oss. På vägen hem stannade vi till i Lake Oswego och tittade. Tillbaka hem till Fille för att titta på lite tv. Jag åkte hem för att mata mina djur och vila ankeln som värkte värre än vanligt. Det värsta var att jag kom hem till ett strömlöst hem. Garageporten funka inte och jag fick springa som en gris in för att stänga av alarmet. Som att ankeln inte värkte innan. Låg på soffan och sura över att ingenting fungerade. Jag kunde inte riktigt förstå varför det var strömavbrott. Det var kanonväder och hade varit det hela dagen. Som tur kom strömen tillbaka efter cirka tjugominuter efter jag hade kommit hem. Jag satte mig framför tvn och datorn. Jag tog tag i mitt bloggande.
 
 
 
 
 
 
Amerikansk, svensk vardag
 
 
malin

Midsommardagen

Första gången på flera år som jag inte vaknar bakfull. Däremot kände jag mig som ett vrak. Jag kunde inte somna. Kan det vara bristen på mina aktiviteter? Jag låg och drog mig länge i sängen. Gick ner för att äta frukost och upp till soffan. Spenderade för- och eftermiddagen framför How I met your mother. Fick pausa flera gånger och be sonen gå därifrån. Han hade gjort det han hade blivit tillsagd så han fick inte titta på tv. How I met your mother kanske inte heller är det mest lämpliga. Så jag fick hålla pausa som en idiot eftersom han tyckte det var roligt att jävlas idag. Klockan sju åkte jag iväg till Irina. Vilket även Stephanie gjorde. Vi åkte till bread någonting restaurang. Roligt att testa något nytt men får jag bestämma åker jag aldrig dit igen. Gud vad jag saknar den svenska kebaben. Vi satt där jättelänge och bara snacka. Vi blev utkörda när de stängde. Vi köpte oss lite godis och drog hem till mig för att titta på film. Vi tittade på Trespass med Nicolas Cage och Nicole Kidman. Jag älskar Nicolas! Det var en bra film men lite lätt att lista ut. 
 
 
 
Klistrad framför tvn
 
 
 
malin

Midsommarafton

Sovmorgon för mig del. Dottern skulle inte till sin swimteam men sonen skulle. Det värsta var att när vi kom dit var inte hans tränare där. Han var på en tävling någon annanstans. Sonen hade därmed inte träning. Tur var det för jag glömde Harry och surfplattan hade inget batteri kvar. Jag hade varit bra uttråkad då jag inte får titta på sonen när han simmar. När jag kom hem blev det ett skypesamtal med syrran. Hon gick och la sig och jag flyttade mig till soffan. Det blev lite how I met your mother tittande. Att jag alltid ska bli så beroende. Har jag avsnitt måste jag titta tills det inte finns några kvar. Jag kan stå emot men varför ska jag när jag har all tid till att göra det. Dottern sprang upp och sa hej då till mig innan pappan och hon åkte till OS uttagningen. De ska titta på löpning och allt det dära uttagningen till OS i London. Jag blev rastlöst efter ett tag och började baka hallongrottor. Fördrev tiden med familjen medan jag väntade på samtal från Fille. Samtalet kom dock aldrig. Jag åt en god middag med de familjemedlemar som var kvar. Vi hyrde en jättebra film, The shawshank redemption. Ingen film jag vanligtvis tittar på men som jag ändå gillar att se. En sån film man inte tänker på att det är film. Det känns som verklighet och man lever i filmen. 
 
 
 
God efterrätt med en kanon film och sällskap
 
 
 
malin

Midsummer

Idag är jag ledig. Jag tog mig en lång sovmorgon. Vädret var stekande sol och över 30 grader celsius. Jag satte mig ute på altanen och gotta mig i solen. Mamman grejade i trädgården. Hon klippte en jättestor buske med långa grenar. Jag hade ännu inte hittat bra virke till min midsommarstång. Jag frågade lite gulligt om hon behövde det eller om jag kunde få det. Kunde därmed bocka av virke till midsommarstången. Vi började diskutera om hur och när vi skulle fira midsommar. Vi kom fram till att vi skulle fira det idag. Det är egentligen den rätta dagen och imorgon är inte dottern och pappan hemma. Med eld i röven fick jag åka iväg och köpa allting som jag ännu inte hade inhandlat för midsommarafton.
 
 
När jag kom hem bakade jag tårtbottnarna. Medan de kallnade gick sonen och jag ut och gjorde midsommarstången. De andra gjorde sin tradition av deras hyllning av deras äldsta barn. Sonen vägrade vara med. Jag tror att han vägrade för att han tycker det är för jobbigt. Jag försökte få honom att delta utan framgång. Fast vi hade det roligt med att göra midsommarstången. Det var inte den snyggaste eller mest traditionella men man tar vad man haver. Vi hade inte någon ståltråd utan ett väldigt litet rep. När vi var klara fortsatte jag med tårtan och började samtidigt med min del av maten. Det blev en sen middag för oss alla.
 
 
 
 
Precis innan vi åt tittade på en youtube video, Midsummer for dummies. De förklarade på ett roligtsätt hur vi svenskar firade midsommar. De berättade på engelska. De skrattade och blev mycket förväntningsfulla på kvällen. Vi åt 3 olika sortes sill, dillkokade färskpotatisar, gräddfil, gräslök, smör, potatis och lax. Vi drack svensk saft och vi äldre shottade absolut citron. Såklart sjöng vi en och en annan snappsvisa. Vi skratta och hade en underbar svensk middag. Vädret var alldeles perfekt och det kändes som jag var hemma och fira. Myggen kom även och börja äta upp en. Det om något kan inte vara mer svenskt. Det enda som inte var svenskt var vädret. Vi hade inte en enda regndroppe på hela dagen. Det var en perfekt sommarkväll.
 
 
Efter maten lärde jag dem små grodorna och vi dansade runt midsommarstången. Jag skratta nästan så jag grät. Pappan gick runt hela kvällen sen och sjöng små grodorna. Efterätten var jordgubbstårta som de absolut älskade. Dottern slickade nästan av tallriken. Hon brukar inte vara så stor i maten men hon tog om och sen skrapade hon även av tårtfatet. Hysteriskt rolig dag och ett minne för livet.
 
 
 
 
 
 
 
A heart for honoring!
 
malin

Smaka på smärta

Tanken var att dottern skulle väcka mig. Hon ville se mina första steg. Problemet var att hon aldrig gjorde det. Det blev smått panik, swimteam väntade. Som tur hann vi alla. Hon fick se mina första steg också. Det var nästan värre än att bryta ankeln. Det kändes som att gå med en spik i foten. Det gjorde så fruktansvärt ont. Jag fick ta med mig kryckorna. Lämnade av morfar och dottern på swimteam. Sonen hade ett möte innan hans simträning började. Jag satt utanför i bilen i en hel timme. Jag ska erkänna att jag sov hela den timmen. Jag gjorde morfarn sällskap medan det var sonens tur att simma lite. När de var färdiga med träningen var det dags för klippning. Båda barnen klippte sig. Hem för att ta det lite lugnt innan dottern hade fotbollträning. Jag lagade mat och bakade Sverigekaka till familjen. Den var mycket uppskattad. Vi tände ett ljus i minne av deras äldsta barn.
 
 
 
 
 
Blod, svett och tårar!
 
 
 
malin

Få saker och ting gjort

Vaknade upp sent, hur nu det är möjligt. Det senaste dygnet har jag knappt gjort något mer än att sova. Jag fick studsa iväg till posten. Jag gjorde mamman en tjänst. Jag är numera känd på posten. Det är inte så svårt att känna igen mig, enbent rödhårig tjej som inte vet någonting om hur det funkar. Snabba bullar hem för att skjutsa iväg barnen till deras personliga tränare. Jag satte mig på ett starbucks och käka lunch. Plockade upp barnen och åkte hem för att baka lite med dottern. Vi gjorde quinoa & pumpkin muffins. Dottern gjorde det mesta, hon ville baka till sin morfar. När vi var klara spelade jag pingis mot sonen. Jag spelade på scootern. Må jag säga att jag skrek och hoppa som bara den när jag spöade honom. Det ögonblicket kommer jag att leva på länge. Han fick gott höra det mycket. Det var det första jag berätta för resten av familjen när de kom hem. Kvällen kom och Britta ringde upp mig på skype. Vi bokade två hotell för vår resa. Nu har vi bokat hotell i San Francisco och Los Angeles. 
 
 
 
Sista dagen som enbent!
 
 
 
 
malin

Utmattad hjärna

Kunde verkligen inte sova inatt. Jag hatar när det blir så. Jag är tillbaka i mina gamla dåliga vanor. Jag är slö som attans men inte trött. Jag får inte den motion jag behöver och äter inte alls lika bra längre. Jag blir så trött på mig själv. Fast mer trött är jag på min jävla ankel. Den har förstört så mycket för mig nu. Jag fick gå upp tidigt för att barnen hade swimteam och swim-work out. Först var det dotterns swimteam och sen sonens swim work out. Han ville verkligen och han gjorde allt för att slippa det. Det blev många diskutioner innan ungen kom iväg och börja simma. Dottern och jag hängde under tiden. Vi fick inte titta på men vi satt där ändå, utan att han såg oss. Förstår inte varför han är så töntig om det. Vi tittar inte på honom utan läser en bok eller gör något annat. Jag var bra trött efter att fått två ynka timmar sömn och sen sitta och tjata på en unge. När vi väl var hemma igen städade jag lite i köket. När mamman kom hem la jag mig för att vila på soffan lite. Jag sten somnade och vaknade fyra timmar senare. Det var inte den mest effektiva dag jag har haft. Strawberry shortcake till efterrätt och skype med mamma och Elena under kvällen. Jag somnade gott igen på kvällen. Man kan lugnt säga att jag var trött idag.
 
 
 
Trötter!
 
 
malin

To Do list before leaving Porland

Listan Elena och jag gjorde som vi ska innan vi lämnar varandra och Portland
 
  • Besöka alla broar till fots.
  • Äta på McMenamins - Cornelius pass & Multhnoma falls
  • Äta efterrätt på Papa Haydn 
  • Rosegarden
  • Japanese garden
  • Oregon zoo
  • Skeppmuseumet
  • Pink trolley - Stadstur i Portland
  • Twilight tour. Köra runt till alla inspelningsställen och hus.
  • Pittock Mansion
  • Oregon Holocaust memorial
  • Se film på McMenamins Kennedy school
  • Sauvie Island beach
  • Strippklubb
  • Äta på Adina
  • Seattle + Baseball match
  • Äta på Lucky strike
  • Äta på Pac pac
  • Äta på Toro bravo
  • Floating
  • Shopping i Tanasbourne
  • Walmart
  • Designa egna Converse
 
Bara att sätta igång
 
 
 
malin
 

Fathers day

Farsdag här i USA. Jag hade inte köpt något till mamman på morsdag så jag kunde inte med att köpa något på farsdag. Jag hade ångest över det hela dagen. Jag skypade en snabbis med Britta innan Elena plockade upp mig. Vi åkte iväg till IKEA. Jag behövde handla inför nästa helg, Midsommar! Vi åt såklart en köttbulle lunch och gick en sväng. Jag hade världens största smile inne på IKEA. De hade fått in så mycket gott. Jag köpte sill, marabou, kexchoklad, Önos saft och dammsugare. Mätta och belåtna tjejer drog från IKEA till New season. Elena ville köpa en chokladask till mina föräldrar. Hon kände att hon behövde ge dem något för att hon var här så ofta. Vilket hon egentligen inte behövde göra men choklad uppskattas alltid. Vi fick även panik under bilresan om hur lite tid vi har kvar här i Portland. När vi kom hem till mig satte vi oss på min altan och skrev en lista över saker vi måste göra innan vi åker hem. Vädret stekte på och vi fick ta upp ett parasoll p.g.a. min solbränna. Elena gjorde oss sällskap under farsdags middagen. Vi skålade med champang och gotta oss. Vi åt mycket god middag och efterrätt. Det bästa av allt var att ungarna fixade städningen. Pokerbordet åkte fram efter middagen. Jag spelade tydligen som en viking. Jag ägde sönder på poker och vann stort. Vi spelade texas hold em. Det satt utmärkt att vinna. Mitt under pokern pausade vi för att ha present öppning. Underbara dag säger jag bara. Pappan fick en scrapbook och jag var tydligen med i den, hihi. När alla gick och la sig drog Elena och jag ett avsnitt av Prison Break. Ja, man kan lugnt säga att vi är fast.
 
 
 
LIKE A WIKING!
 
 
malin

Pool, muffins och prison

Tog min en sjububblans sovmorgon. Som sagt, det finns inget bättre. Skypade med syrran och mamma. Rörde mig inte så mycket innan Elena kom vid halv tre. Vädret var ännu bättre idag än igår. Då finns det inget annat alternativ än att plaska i poolen. Hela familjen var redan i poolen när vi hoppade i. Klockan var mycket och jag hade klenat på mig solkräm. Det hjälpte dock inte och jag brände upp hela överkroppens baksida. Elena åt med oss. Mätta och belåtna bakade vi chokladmuffins och satte oss ute för att njuta av den underbara sommarkvällen. När det blev kallt gick vi in och drog ett eller två avsnitt av Prison break
 






 
 
 
 
Att leva sommarlivet!
 
 
malin

Äkta sommar

Barnen och jag tog en lång sovmorgon. Jag älskar sånt! Vi hade inget på schemat så vi tog det lugnt. Vi åt frukost ihop och det fina vädret tittade fram. Barnen fick lite to doer att göra. Så de fixade med de medan jag drog iväg till posten och posta pappas och Sandras paket. Runt klockan fyra hoppade barnen in i poolen. De lyckades vara sams i hela tio minuter. Sonen gick upp och spelade xbox och jag bytte om och gjorde dottern sällskap i poolen. Det var ruggigt gött att bada. Det var verkligen kanonbra väder. Elena gjorde dottern och mig sällskap när hon slutade. Klockan sprang iväg och vid åtta snåret var vi super hungriga. Elena och jag åkte till Skyline burger. Deras hamburgare är så sjukt goda. Vi avslutade kvällen med att gå på bio, Rock of Ages. En sådan rolig och bra film. Vi var nio personer som satt i den mega stora salongen. De konstiga var att tre personer lämnade efter cirka tjugo minuter. Filmen var verkligen sevärd och förstår mig inte på de som gick. 
 
 
 
Lovely friday!
 
 
 
malin

Sommarlov

Första dagen på sommarlovet började inte så great som jag hade hoppats på. Tjejerna skulle göra våfflor till alla men de misslyckades och de smakade ägg. Så jag gjorde french toast till dem medan jag skypade med Britta. Vi skypade för att få fram lite beslut om vår resa.  Jag skjutsade hem extra barnen under förmiddagen efter frukosten. Precis innan vi åkte tappade killen en hel vattenmelon på golvet. Den exploderade så fint. På eftermiddagen plockade jag upp dem igen för att mina barn och de skulle iväg till deras personliga tränare. Fast innan vi ens kom iväg blev det tredje världskriget. Vet inte vad barnen lyckades bråka till om. Dottern blev helt rasande och förstörd. Hon låg under täcket och skrek. Det tog mig 20 minuter och stå i dörröppningen för att åka iväg innan hon gick med på att åka med. Det var inga roliga 20 minuter och de blev sju minuter försenade till deras tränare. Under tiden de träna skrev jag världens mejl till Britta om allt jag har hittat och tänkt under vår resa. Väl hemma igen fick jag städa upp bombnedslaget i köket. Vi hann inte vara hemma en så lång stund innan dottern och jag åkte igen. Det var swimteam som gällde. Jag tog tag i mitt Harry läsande. Så jag har saknat det, utan att ha vetat om det. Jag har lite mindre än tre månader på mig att läsa ut alla böcker. Har en känsla av att jag inte kommar att hinna det. Skamm den som ger sig. Efter middagen med familjen väntade det glass och en av de sju basketball finalmatcherna. Pappan låg på golvet och heja som en tonårig. Anledning att han låg på golvet var för att han hade sträckt ryggen under dagens träningspass.
 
 
 
Familj i ett nötskal!
 
 
malin

Graduation / Promotion

Vaknade tidigt för att göra mig klar inför dottern skolavslutning. Hon slutar nu 5an och det betyder att hon är klar med lowerschool. Nästa år går hon på middleschool. Det är ett stor steg. Efter cermonin på skolan ska hela hennes årskurs komma hem och fira, poolparty. Vi åkte lite för tidigt och stannade på starbucks. Jag fick otroligt mycket uppmärksamhet. Alla ville veta om hur jag skada mig och hur det var att åka knäscooter. Jag skämdes och ville dö. Tycker inte rikitgt om den här uppmärksamheten, jag visar ju inte min snyggaste och smartaste sida direkt. Skolavslutningen var mycket fin och det gick fort. Jag satt även i en bekväm stol. Hur ofta händer det? Skolor brukar alltid ha träsmak-i-röven-stolar. Hem för att skära upp all frukt vi hade till poolpartyt. Barnen droppade in och jag satt vakt på övre däcket. Jag kunde inte röra mig så mycket. Vill bara säga att det var tur att jag hade långbyxor och 3/4 långärmat på mig. Solen stekte och jag brände upp hela ansiktet. Värsta var att jag fick sår på näsan. Så brutalt brände jag mig. Glad att det bara var i ansiktet och inte hela kroppen. Jag måste verkligen bli bättre med solkräm. Jag vill inte ha cancer eller andra problem. Man blir även ruskigt rynkig av för mycket sol också. Kul att se 40 när man är 30, inget rolig. Festen kändes lite som en evighet. Vi fick behålla två då de skulle sova över. Vi beställde mat och degade. Jag skypade lite med mamma innan hon började jobbet. När tjejerna kom hem från fotbollsträningen åt vi paj. Vi avslutade kvällen med att titta på film. Jag vill helst inte skriva vilken men jag är ärlig, Justin Bieber. Som ni listar ut var det inte mitt val.
 
 
 
 
 
Ungen har talang men..
 
 
malin

Ärenden i all ära

Fick iväg dottern till skolan. Sonen har redan gjort sin sista dag. Skypade med pappa och syrran. Det blev även lite skypande med mamma innan jag åkte till affären. Jag köpte graduations presenter till barnen. Det var inget märkvärdigt. Svängde in till posten och köpte ett mega kuvert till pappas delar som jag skulle ha skickat för flera dagar (läs veckor) sedan. Lyckades få igång två maskiner tvätt. Det är inte det lättaste när man bara har ett fungerande ben. Godingen Moa loggade in skype och vi tog oss ett långt välbehövligt snack med mycket skratt. Tog tag i mina räkningar jag hade fått. Mamman tyckte de såg konstiga ut och sa till mig att ringa. Riktigt, så var det. De hade skickat ut räkningarna innan de fått försäkringsuppgifterna. Jag fick glatt riva sönder räkningarna och återvinna pappret. Plockade upp tjejerna på skolan. Middag med familjen och lite familjehäng under kvällen. Mamman kom in under kvällen och snacka lite. Hon tittade även på mina ärr.
 
 
 
Bor i bilen.
 
 
malin

Planering i solen

Nu när föräldrarna är hemma passar jag på att ta sovmorgon. Vädret var lika kanon idag som igår. Jag tog med mig godiset som blev över från igår och satte mig ute i solen. Det var grisen, hunden och jag som gotta oss i solen. Jag började att leta boende inför resan. Jag satt och googla hela eftermiddagen. Man blir bara mer och mer taggad. Dagens arbete bestod av att skjutsa dottern till fotbollen och tillbaka. På kvällen kom äntligen morfar a.k.a papa. Jag älskar att ha honom här. Anledningen är för att min morfar dog när jag var fyra år gammal. Så nu får jag uppleva lite hur det är att ha en morfar. 
 
 
 
Saknar MIN morfar!
 
malin

Planeringen och göra bort sig

Ställa klockan för att komma upp i tid. Ville fixa lite innan jag skulle iväg för att plocka upp föräldrarna. Tiden bara flög iväg. Tanken var att jag skulle plocka upp föräldrarna och morfar men morfars plan var inställt. Barnen var glada över att se föräldrarna igen. Jag kunde pusta ut. Tog datorn och satte mig ute på terassen. Det var stekande sol och 30 grader celsius. Jag började att smida på den stora planen. Den stora planen är Brittas och min resa. Resan vi ska göra efter att jag har jobbat klart här i USA. Jag brände upp mig såklart. Så jag fick gott knalla in och fortsätta min planering. Jag kom fram med en grundplan. Jag kunde inget annat än att bli supersugen. Jag vill åka nu! Fast på ett sätt vill jag inte lämna min familj här.
 
 
Under middagen med familjen fick vi se bilder från Paris. Jag fick dyr franskchoklad från en chokladbutik som establerade sig typ år 1850. I det andra paketet var det franska macarons, smaskigt värre.Elena och jag bestämde för att gå på bio. Det blev filmen Battleship. Vi hängde en sväng hos mig innan filmen. Vi köpte godis på target och satte oss i fel biosalang. Vi började fatta när skärmen fortfarande var svart när filmen skulle startat och väggarna vibrerade av ljudet i den andra salongen. Elena fråga en som jobba och vi fick skutta in till biosalongen bredvid. Filmen var så mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Killen var svinsnygg och man kan inte bli stoltare svensk när man tittar på den svenska godingen Alexander Skarsgård i en amerikansk storfilm. Storyn var lite kliché men verkligen sevärd.
 
 
 
 
 
 
Back to normal with the eye on the horizon!
 
 
malin

The rose festival!

Alarmet ringde alldeles för tidigt. Mina ögon värkte och när jag kom utanför min dörr satt mina små ljus där. De satt helt klarvakna och spela xbox på lägsta nivå. De är för söta ibland. Gjorde mig klar och blev upplockad av Elena. Jag hann t.o.m. äta lite frukost. Vi åkte till Zoo:t och tog spårvagn ner till stan. The max som det heter här i Portland. Vi hann i god tid till au pair mötet som vi hade mitt i stan. Snackade och fick lite papper påskrivna. Elena och jag tog en kaffe på starbucks och tappade bort resten av gänget. Elena och jag fick första parkettplatser till paraden. Anledningen var såklart p.g.a. mitt handikapp. Det fanns ett reserverat område för de handikappade och äldre att sitta/stå för att se paraden. Min brutna ankel har haft sina fördelar. Detta var absolut ett av de tillfällena. Folk campar t.o.m. dagen före för att få en bra plats. Det var en lång väntan på paraden. När den väl tog den aldrig slut. Det var en lång bra parad. Det var sjukt mycket orkesterband och Rodeodrottningar.






Till det bästa på hela dagen. Vi gick till flodkanten där The royal navy från The US och Canada låg till. Herrejisses, vilka stora skepp. Jag blev grymt imponera. För att inte tala om alla dess marinsoldater som man smälte som smör för. Jag fick se en Navy seal göra pull ups. Ni vet, när de drar sig upp på en stång. Navy seals är ett av de tuffaste man kan bli inom marinen i U.S.A. Man kunde även ta en tur in på skeppet. Vilket jag inte riktigt kunde med alla trapporn osv. Jag hade även inte velat ställa mig i den mega långa kön.






Det kryllade även av massa poliser och brandmän. Denna dagen kunde inte bli bättre. Sonen där hemma började bli rastlös och frågade flera gånger när jag kom hem. Elena och jag åkte hem efter vi vart och tittat på marinsoldaterna och deras skepp. På vägen till en av The Max stationen såg vi en kristen nisse. Han stod mitt på vägen och predika om hur alla skulle go to hell. Hur vi skulle hitta vägen till Jesus. BLABLABLA. Vi tog en snabb sväng till Tacobell och Fred Meyers innan vi svängde in till mitt hus. Elena och jag tittade på prison break medan sonen spela xbox. Elena och jag lagade mat och vi alla åt. Denna gången var det helt klart en lugnare middag. Vi fortsatte sedan efter middagen att titta på prison break. Barnen spelade lite och sen var det läggdags för dem. Elena stanna länge och vi hann prata om nästan allt. Det känns alltid lika skönt när man bara får prata av sig en massa.








Så mycket mumsigt på en dag!






malin

Cheesecake & Madagaskar

Startade dagen segt. Jag gjorde inte så mycket innan jag åkte iväg för att plocka upp dottern. Hon slutade en halvtimme tidigare för att hon ska till tandregleringen. Hon fick delar av sin tandställning. Hon fick metallgrejer runt sexårständerna. Efteråt fick vi skutta iväg till sporaffären. Hon har Lacrosse turnering imorgon och behövde ett nytt munskydd. Ett munskydd för tandställning. När vi kom hem bestämde vi för att äta ute och se en bio. Sonen ville åka till Cheesecake factory. De matade djuren och vi åkte. Under tiden lyckades de bli osams. Sonen betedde sig dumt mot dottern och de hela sluta med att hon börjde gråta. Det verkade inte bli så rolig middag och bionplanerna började gå mer och mer upp i rök. Jag fick ordning på det hela och när vi ätit halvvägs prata de igen och allt var bra. Det var inga roliga första tjugo minuter men resten av middagen blev bra. Vi åt och mumsa både middag och efterrätt. Jag tog mig en cheesecake, sonen en strawberry shortcake och dottern en hotfudge sunday.

Mätta och belåtna skyndade vi oss till bion. Vi hann precis och som tur var det inte fullt. Filmen startade precis när vi satte oss ner. Vi såg på Madagascar 3. Den var riktigt roligt och vi alla tre satt och skratta ut högt i biosalongen. Trots att sonen sa att man aldrig skulle göra det för att det är pinsamt. Vi skrattade däremot inte högre än tjejen tre rader ner gjorde. Hon skratta som en häst och det ekade i hela salongen. Lite så man ville trycka popcorn i munnen på henne för hon skrattat åt totalt allt. När vi kom hem hoppade de i säng och Elena kom hit. Vi tittade på Prison break tills klockan blev alldeles för mycket.









Myselimys med de nära och kära!








malin

Slapp dag och blåsa för grisen

Skjutsade iväg tjejerna till skolan. Plockade upp sonen på vägen hem. Han skickade redan sms igår och frågade när jag skulle hämta honom. Vilket han redan visste, så antar att han sakna mig lite. Han spela lite xbox och jag satt framför datorn innan det var lunch. Vi ichata lite med föräldrarna innan vi skulle åka iväg till gymmet. Såklart ska grisen två sekunder innan vi skulle släppa ut honom för att åka pissa på vardagsrums mattan. Som tur var städerskan där så vi fixade med handdukar och hon städade resten. Hon var en räddare i nöden. Sonen blev dock tre minuter sen till sin tränare till gymmet. Jag tog mig en lunch/fika på ett starbucks i närheten av gymmet medan han tränade. Det sitter aldrig fel med lite Starbucks. När han var klar åkte vi och handla lite mat. Plockade upp tjejerna från skolan och hem för att dega. Tjejerna skulle iväg till ett skolparty. Det var bara sonen och jag. Vi grillade hamburgare och tog det allmänt lugnt. Han spelade xbox och jag tittade på How I met your mother.



Pig on my nervs!





malin

Sveriges Nationaldag

Tjugotvå år senare får jag reda på att det inte bara är bildningen av regeringen. Utan att vi firar att det är dagen då vi valde Gustav Vasa till kung. Pinsamt att jag inte kunde det. Lär mig en hel del mer om Sverige här borta i USA. Idag är jag helt ledig och ensam i huset. Djuren är såklart kvar. Jag hade läkartid klockan kvart över nio. Det var det bästa hittills. Goda nyheter. Jag blev av med skenan och fick tillbaka stöveln. Jag får börja gå på foten med stöveln om endast två veckor. Det är ingenting! Snart kan jag bygga upp all muskelmassa som jag har förlorat. Benet ser så äckligt klent ut mot de andra. Såret var inte alls lite stort och äckligt som jag hade målat upp det i mitt huvud. Tro mig inte fel nu. Det är fortfarande stort, fult och äckligt. Benet var alldeles uttorkat och bada det så gott det gick med lotion när jag kom hem. Fick en upptäckt där hemma. Gandalf, den vita stora hunden hade ätit upp alla bagels och en klump med smör, ca 100 gram. Man kan inget annat än att bli irriterad och äcklad.






I väntan på att Elena skulle sluta jobbet och komma hem till mig. Skypade jag och tittade på How I met your mother. Inget ovanligt där inte. Det var halv fint väder och jag borde suttit ute. Jag orkar däremot inte med min dator då. Den har så sjukt dåligt batteri att jag får springa in och ut. Placerade min röv på soffan och mådde gott. Elena skulle egentligen ha slutat tidigt. Så vi kunde åka ner till downtown och hälsa på de mumsiga marinsoldaterna och deras flottor. Det är Rose festival denna veckan. Vilket det är varje år runt denna tidpunkten på året och då kommer bl.a. den amerikanska och kanadensiska flottan hit. Man får kliva på båtarna och titta runt. För min del blir det bara att dregla. Jag är sjukt svag för män i uniform. Båtarna är imponerade också.
Dessvärre fick Elena aldrig sluta i tid. Det blev en massa krångel och hon kom inte hit förän klockan sex på kvällen. Vi missade marinerna idag. Som tur är de här hela veckan. Vi drog till en Skyline burger som ska ha Portlands godaste hamburgare. Utifrån ser restaurangen så skabbig ut att vi aldrig har funderat på att äta där. När man kom in var det som att gå tillbaka i tiden. Det var verkligen urmysigt och super amerikanskt. Hamburgarna var helt sjukt goda. Det blir helt klart att åka tillbaka tid. Vi stannade för frozen yogurt på vägen hem. Det är alltid lika gott och roligt att gå där och bara ösa i pappmuggen. Vi åkte tillbaka till mig och hyrde filmen Man on a ledge. Det var en riktigt bra film med mycket spänning. Elena kunde inte sitta still för hon tyckte den var så spännande. Han är även grymt snygg, haha!







Underbara dag!





malin

Eldad lax med drömrulltårta

Skjutsade tjejerna till skolan och sonen till familjens vän. Väl hemma gjorde jag det samma vanliga, skype med Sverigebor och How I met your mother. Dottern kom senare hem från skolan. Hon övade sin presentation för mig och gjorde sina sysslor. Jag eldad lite mat. Jag grillade lax på ett tättnät och helt plötsligt börjar fettet från fisken i nätet att brinna. Som tur var det inget allvarligt och jag släckte det snabbt. Jag är inte bra på att grilla fisk. Tur att man kan säga lite fula ord på svenska utan att bli förstodd. Som tur brände jag inget utan all mat var ätbart. Avslutad middagen med att baka en drömrulltårta på dotterns begäran. Elena kom strax efter att dottern hade lagt sig. Vi mumsa på rulltårtan och titta på det sista avsnittet av Being human. Nu är det bara att vänta tills netflix släpper säsong två. Vi kunde inte riktigt hålla oss utan startade en annan serie. En serie jag har följt innan man aldrig titta klart på. Jag talar förstår om Prison Break. Jag blir helt skogstokig när jag ser Dominic Purcell, mannen som spelar Lincoln Burrows.



Perfect lips!





malin

Mellanstadiekonsert!

Fick iväg ungarnat till skolan. Tog mig en tupplur innan jag drog iväg till boot camp. Jag pratade med min tränare och fick mig även en supergo kram. Jag hoppas att jag kan vara med och träna nästa måndag. Jag fick min underskrift ifall jag inte kunde komma nästa vecka. Hem för att titta på lite How I met your mother innan jag hämtade ungarna i skolan. Vi tog en sväng förbi sesame donuts på vägen hem. När vi kom hem bröt tredje världskriget ut. Vi åt tidigare än vi brukar för att vi skulle iväg till dotterns konsert. Vilket inte passade sonen över huvudtaget. Han vägrade äta så tidigt och vägrade att gå. Vilket han var tvungen till att göra. Sonen var bra envis och säger bara att det är tur att jag är envisare. Han tog på sig en massa löjliga kläder, hattar osv. Vilket jag inte brydde mig om. Han åt i sista minuten och krånglade. Envisare vinner, jag vann. Han åkte med normalklädd och satt där under hela konserten. Han hade vresat och skrikit i en hel timme innan vi åkte men efteråt var det som bortblåst. Det släppte redan när vi satt där och lyssna. Då lekte han med min hand och det var väl mer eller mindre hans sätt att säga att han inte var sur och ber om ursäkt. Tittade på honom och log. Vad mer kunde jag göra, all ilska man hade släppte. Den ilskan jag hade för att han krångla så mycket att jag glömde min väska och vi behövde tanka. Ilskan över att jag behövde be om pengar av familjens bästa kompisar till bensin och den enda han då kunde tjata om var att han ville låna till en slushy. Syskon/vänskapsrelationen vi har byggt upp under dessa månader är helt otrolig. Jag älskar "mina" barn otroligt mycket. När vi kom hem satt vi och lyssna på musik ihop. Vi snackade och innan vi gick och la oss tog vi oss en basketmatch på xboxet.


Envis som en åsna!





malin

Sysslornas söndag

När jag kom utanför min dörr på morgonen satt barnen där så fint och spela xbox. De hade också även bestämt att jag skulle göra pannkakor till frukost. Inte vilka pannkakor som helst utan de svenska. För min del känns det sjukt fel att äta middagsmat till frukost. Däremot fanns det inget jag kunde göra åt det. Barnen behövde äta frukost så jag ställde mig och stekte pannkakor. Dottern älskar de pannkakorna och åt minst sju stycken. Vilket jag blev impad på då hon inte alls är stor i maten. Barnen gjorde deras sysslor för dagen och jag hjälpte till. Vi alla fick damp på vår skrivare som inte funkade som den skulle. Dottern som skulle skriva ut sin forskningsrapport fick panik. Som tur lyckades vi lösa det efter två timmar. Jag fixade lunch till barnen och mig för att sedan skutta iväg till affären. Dottern behövde stora sockar till sin aktiva del av sin redovisning. Sonen köpte sig ett nytt xbox spel och en stor påse med godis. Herregud vad jag ångrade att jag lät honom köpa den. De åt en hel del godis och de blev som två speedade duracell kaniner. Elena kom och gjorde oss sällskap vid kvällsmaten. De var inte roligt alls att försöka få dem att sitta tysta och stilla för att äta. De var helt galna. Lyckades som tur att få dem i säng i tid. Elena och jag tittade på Being human.


Socker i all ära.






malin

Transformerad kladdkaka

Skjutsade föräldrarna klockan tjugo över fem på morgonen. Jag fick totalt två timmars sömn. Det värsta var att jag var inte så mega trött som jag trodde. Plus att jag inte tog mig en enda tupplur på hela dagen sen. Jag umgicks med barnen hela dagen. Lagade mat och bakade kladdkaka. Elena kom och gjorde oss sällskap. Vi tittade på filmen Transformer revenge of the Fallen som gick på tvn. Barnen gick och la sig efter filmen. Elena och jag drog ett avsnitt eller två av Being Human innan hon åkte hem.



Myslördag!





malin

Snow white and the huntsman

Fick iväg ungarna till skolan och sen var jag ledig. Tog mig såklart en tupplur. Jag har verkligen vänt på dygnet. Jag som hade en yber rutin från Miami. Den är helt åt helvete och jag kan inte sluta att sova när jag kommer hem. Hur länge höll jag inte på med det innan jag lyckades att sluta. Jag behöver struktur i mitt liv. Det är då jag mår som bäst fast ändå ska jag ha så svårt att hålla det. Varför har jag svårt att göra mig själv lycklig? Det borde väl vara det lättaste. Allting hänger nog på min motivation. Min motivation till livet är inte på topp och allting är ankelns fel. När jag vaknade planterade jag arslet i soffan framför tvn. Jag tittade på How I met your mother. Skypade med folk hemma i Sverige. Mina dagar ser likadana ut. Jag har ingen anledning att göra så mycket mer. Allting känns så jobbigt och bökigt. Allting tar dubbelt så långt tid och det gör mig bara förbannad. Kvällen kom och det bjöds på pizza till kvällsmat. Tanken var att Elena skulle komma strax därefter men hennes familj hade blivit lite sen och hon hade ännu inte slutat. Hon skulle även iväg och hämta hennes bil som är färdiglagad. Med tid över och inte åstakommit något tog jag bilnycklarna och körde sonen och hans kompis till en dans. Så slapp föräldrarna även om de sa att de kunde köra.


Elena kom hem till mig ungefär fem minuter efter mig. Det är bra tajmning. Vi tittade lite på tv och helt plötsligt kom det till mig. Det jag hade missat men blev påmind om i bilen. Filmen Snow white and the huntsman hade biopremiär. Vi hoppade in i bilen och åkte till biografen. Vi var i någorlunda tid men det var ändå en kö. Eftersom jag räknas som handikappad fick jag gå före kön OCH sitta ner. Helt underbart gött. Elena och jag fick sjukt bra platser. Hela biosalongen fylldes och det var 350 platser totalt. Det var en bra film! Jag gillade främst Chris som är så sjukt snygg. Däremot blev Elena lite sur på att det inte var tillräckligt med kärlek i filmen. Slutade med att vi satt kvar tills eftertexterna hade rullat på ett tag. Det var endast vi och fem personer till i salongen. Vi började dra oss utåt. När jag börjar gå i trapporna ska det såklart hända. Den högra kryckan försvann ett extra steg ner och jag gjorde ett dykande. Jag dök med huvudet först, som tur in i stolarna. Jag log kvar en liten stund och skrattade som aldrig förr. Elena och ett par skrek och blev helt till sig. De fick upp mig och det enda jag kunde göra vara att skratta. Det måste ha sett hysteriskt roligt ut. Jag skratta så brutalt att jag fick kramp i magen och tårar i ögonen. Jag fick t.o.m. paret att skratta efter att jag hade fått dem att förstå att allting var bra. Min enda kommentar till det hela var att jag måste verkligen sluta att ramla. Snabbt hem till sängen. Ska skjutsa föräldrarna tidigt imorgonbitti.



Klantigaste i världen!





malin