NYÅRSAFTON

Hejsan baksmälla. Vi vaknade upp vid nio för att försöka få i oss lite frukost. Jag hade inte sovit många timmar och var jävligt bakfull. Det blev rejält drag igår. Som tur kände man att det var värt det. Vi sov till klockan ett innan vi drog ut på stan och utforska. Jag köpte mig en t-shirt, lönnsirap och såklart vykort till mormor och farmor. Vi tog en tur upp till the viewtower. Vancouver är så himlans vackert. Det är en grymt stor stad och så mysig. Jag rekommenderar att åka hit. Såklart gick vi in på deras systembolaget och inhandla lite inför nyår. Fille fick köpa alkohol för första gången i en affär. Det är nämligen nitton i Vancouver så hon passa på (Hon är nitton). I USA är det som jag kanske nämt innan tjugoett. Jag köpte skumpan till tolvslaget. Satte oss på en pub och åt supergod pizza. Men ur mysig utsikt och servitörer. Ja de var super smaskiga och trevliga. Vi drog upp i tornet igen efter middagen för att kolla över staden när det var mörkt. Så himlans vackert, så härlig känsla.

Tillbaka till hostelet och gjorde oss i ordning för kvällens bravader. Jag var fortfarande lite bakis. Jag var nära på att svimma när jag sminka mig. Mådde ruskigt dåligt. Så vi gick ner till köket för att leta lite vatten. Vi träffade på au pairer i Kanada och en av dem var svensk. Riktigt roligt var det att och henne ska vi hälsa på. Jag springer ner till affären och köper mig en liter vatten och en coca-cola i glasflaska. Det tog inte långt tid innan jag piggna till. Det var allt jag behövde. Vi insåg snabbt att vi inte kunde ta med skumpan in på klubben så vi firade det nya året en halvtimme för tidigt. Vi hade även tänkt att ta ett glas när de nya året började i Sverige. Fast vi glömde bort tiden och var ute på stan så möjligheten fanns inte. Skumpan smaka för jävlig måste jag säga. Det var mer eller mindre mosserande vin. Vi sprang in på en pub och satt där under nedräkningen. Vi beställde lite mat och en supergod drink. Nedräkningen var helt sjuk och jag badade i skumpa när det var 2012. Det var verkligen ett minnesfull stund. Året 2011 är över och Fille och jag diskuterade året som varit samt året som kommer. Kvällen blev inte så lång. Vi bestämde att dra hem tidigt imorgonbitti istället. Jag kände mig fortfarande gammal och tog det lugnt med alkoholen idag. Festade så hårt dagen innan. Vi gick hem och sov efter ett bra tag på puben!

Gott nytt år!

malin

VANCOUVER, BC, KANADA

Ställer klockan, går ut och ser att sonen och hans kompisar spelar Xbox. Går in och väcker dottern för att vi ska göra oss iordning för swimteam. Fast det blev inte så, dottern var inte sugen så vi skippa det. Hon har alltid någon sportaktivitet så jag förstår att hon vill ta det lugnt en dag på lovet. Vi gjorde våfflor till frukost eller nej, jag gjorde våfflor till frukost. Dottern och jag hängde största delen av morgonen och sen tog vi en sväng till biblioteket. Vi skulle plocka upp en bok som hon väntat på. Det blev lite problem som vi trodde vi löste på ett bra sätt. Fast det var inte bäst och som tur löste pappan det senare på hans lunchrast. När vi kom hem skjutsade jag hem sonens kompis. Hem för att fixa allt innan jag skulle plocka upp Felicia. Krångel med telefonerna och jag kan inte åka. Tiden springer iväg och vi får tillslut allting halvfixat. (Seattle nere på bilden, vi körde igenom den vackra staden)

jag slänger in all packning och satte mig i bilen för att åka till Felicia. Jag kan knappt förstå att jag var på väg. Stressad och ingen förståelse att det snart är 2012. Jag plockar upp henne och vi börjar våran färd till Kanada. Jag körde hela vägen och vi fick väldigt mycket diskuterat under färden. Det var en sjutimmars resande. Vi gjorde ett stopp i USA och köpte lite kaffe och kaka på Starbucks. Vi bestämde att festa och då behövde jag dricka lite kaffe. När vi kom till gränsen var jag nog den enda som var nervös. Vi trodde inte det skulle vara så big deal att komma in i Kanada. Vi fick smaka på andra bullar och vi började nästan att svettas. Vi glömde av namnet på Hostel också. Det kunde inte bli värre men vi kom in. När vi kom en meter in i Kanada sa jag, var det bara jag eller sket vi båda ner oss? Vi båda började skratta och allting kändes så bra. Vi kände oss lite mer hemma. De använder samma enheter som oss som km/h och meter osv. Härligt att se måste jag säga. Vi kommer fram och checkar in. Vi gör oss iordnig och tar en promenix på gatan. Vi bodde nämligen mitt i downtown där alla klubbar, pubar och dylikt ligger. Kan säga att den gatan lukta öl, rök och piss. Det kanske är då man vet att man kommit rätt? Vi gick in på en bar och köpte oss lite middag. Jag testade deras kända hamburgare, som var riktigt god. Vi tog oss några smirnoff och en scooby snack. Vi drar vidare till en annan bar, en irländspub. Där spenderade vi resten av kvällen. Vi festade till det ordentligt. Vi hade jätteroligt. Jag snackade först en massa med en kille som var från Kanada. Vi snackade väl mest om hockey, haha. Vi stötte på en skotte och började snacka en massa. Gänget blev bara större och större. Lite amerikanare kom in i smeten och mer kanadensare. Jag kom hem klockan sex på morgonen med en ros från skotten, haha. Det sista man hör är Swedishgirls rule. Jag tror Fille och jag gav alla ett bra intryck av Sverige och dess invånare!


PARTY ALL NIGHT LONG!

malin

Swimteam och lacross

Swimteam som gällde idag klockan tio. Vi drog iväg och sonen hängde med. Vi spela lite basket medan dottern simma. Direkt efter åkte vi till Big Foot, en lacrossbutik. Vi var där för att plocka upp dotterns julklapp, en ny lacrossklubba. Den hade blivit omstringad och grejer. Jättesnygg rosa, såklart. Vi drog hem och sen tjatade jag på ungarna hela dagen om att hitta på något roligt. De ville inte lämna huset så vi spela massa spel och de gjorde lite läxor och dylikt. Föräldrarna kom hem och vi laga middag. Jag fick även reda på att det var SJÄLVKLART att jag skulle till Vancouver. Jag bokade hostel och ringde Fille två miljoner gånger. Som tur fanns det rum kvar. Vi fick ett privat dubbelrum på ett hostel som låg mitt i downtown bredvid alla dansklubbar och pubar m.m.


Livet leker!


malin

Datorn och nyårsklänning

Ledig idag och jag gjorde väl minsta möjliga. Så slö var jag när jag vakna. Låg nästan hela dagen framför datorn och prata med mina nära och köra hemma i Sverige. Ja tills klockan var typ två på eftermiddagen då Fille ringer och säga att vi ska till affärer. Jag gjorde mig i ordning och åkte iväg. Denna gången möttes vi upp i Lloyd center. Tror nog det är Portlands största, känns så i vilket fall. Vi springer runt där och jag provar miljoner plagg. Tillslut går vi in i en affär vi aldrig varit inne i förut. Jag provar massa klänningar och tillslut så hittade jag min nyårsklänning. Tyckte om den mycket och vi båda sa, den ska det vara. Jag tittade aldrig vad den kosta så när jag var framme vid disken var jag beredd på en chock. Ja det blev en glad chock. Den hade kostat 490 sek och nu på rean kostade den 140 sek. Det kunde inte bli bättre. Jag betala och gick därifrån med ett kap. När jag kom hem umgick jag lite med familjen och min dator. Barnen hade kompisar över och de lekte mest med deras nya julklapp, x-box kinect.


Sweetday!

malin

Köra överallt i jobbet

Swimteam som gällde klockan tio. Sonen hängde med och vi spelade lite basket. Jag är inte bra för fem öre. Inte för att jag vill ge allt när jag springer runt i vanliga kläder heller. Läste lite Harry medan jag väntade på dottern. Vi åkte direkt från swimteam till skolan. Sonen skulle ha saxofonlektion och sen basket. Dottern och jag åkte en snabbis till bokhandeln för hon behövde köpa en secretsantapresent som de ger på nyårsafton. Vi hitta en jättebra bok som båda sa att vi är tvungna att läsa sen. Hon hade nämligen sin egna mamma. Det är deras familj och en annan familj som ska göra det ihop på nyår. Vi åker sen hem för att äta lite lunch. Vi sitter sedan mest och pratar vid bordet. Sen får vi studsa iväg för att plocka upp sonen. Snabba ryck hem för att på stört iväg till tandregleringen. Allting gick bra och när vi kom hem gjorde vi inte så mycket förut åt middag och umgicks. Jag frågade även pappan i familjen om Vancouver. Han skulle prata med mamman som slutar jobba imorgonbitti. Fast det blev såfall fredag till söndag, inte fredag till måndag som vi hade hoppats på. Fast man får vara glad över det man får.


Fullrulle, gillart!

malin

Annandagjul

Om man följer den svenskakalendern. I USA är detta som en vanlig dag fast lik Sverige med lite rea i butikerna. Vad säger jag nu, amerikanarna vet inte vad lite är så det är stor-rea. Jag skjutsade dottern till swimteam och satt där och läste Harry. Har inte mycket kvar att läsa i den nu. Efteråt gick vi till bokhandeln för att köpa en bok som dottern skulle ge till sin kompis som julklapp när de träffar varandra i skolan igen. Jag lämnade dottern hemma och åkte direkt till downtown. Där mötte jag upp Fille (Felicia). Vi gick runt och jag försökte hitta en nyårsklänning och annat bröte. Jag hittade mig en snygg och mysig tröja på Billabong. Det slår aldrig fel heller, vi fick samma kille att hjälpa oss denna gången som förra gången. Det blir alltid en jättekonstig, pinsam stämning och vi bara skrattar. Det tog ett tag innan jag fick in Fille i den affären för att det blev så pinsamt gången innan. Nu vet vi att det bara kommer vara konstigt och går in i affären i alla fall. Vi drog vidare mot Washington mallet och jag hittade mig lite saker på rean, två par Levis-jeans ( tot. 210 sek), en väska (150 - ej rea), näsdukar i Hello Kitty (14 sek), blomma till håret (14 sek) och ett par örhängen (10 sek - ej rea). Anledningen att jag köpte näsdukar var för att jag blev halvmördad i affären. Fick en skinnbite bortflådd och blödde som en gris. Tyckte det var sjukt irriterande att inte ha papper då. Jag har t.o.m. första hjälpen-kit i väsken. Ville inte direkt dra en gasbinda över minisåret. Hem till Fille lite för att softa och planera nyår. Tanken om Vancouver, BC, Kanada fanns redan sedan innan. Fast nu kollade vi upp lite hostels och grejer. Vi planerade allting och det vi enda behövde göra vara att fråga våra föräldrar. Jag drog hem men kom hem försent. De låg och sussa gott i sovrummet.

Shopping och planering!

malin

JULDAGEN

Den viktigaste dagen för the americans. Det var lite mysko att vänta en dag längre än hemma. Fast det känns ändå inte riktigt som jul. Jag vet inte hur jag ska förklara det. Känns lite som man är i en liten fantasibubbla, vet inte om jag har fattat än att jag lever livet i USA. Jag blev väckt av barnen. Det var som två studsande kaniner, verkligen hur uppspelta som helst. Så roligt att se igen! Man får den äkta julkänslan eller vilket fall se den. Jag gick ner och barnen fick vänta en liten stund till. De fick komma ner och se vad som fanns under granen. Det fanns några presenter från oss och några från tomten. Strumporna låg nu under granen och var fylld med grejer från tomten. De började med att öppna paketen från tomten. Vi vuxna titta på när de små öppnade och hade roligt. Det var överfyllt med paket. Granen var stor och rund men den såg liten ut så mycket julklappar var det runt och under den. Det är så amerikanskt och ja kan förstå att barnen gillar jul. Jag förstår även föräldrar som vill ge allt de kan till sina barn. Min strumpa var fylld med massa tuggummi, örhängen och ett minneskort. Det var jättefina örhängen. Allt var såklart från tomten. Djuren fick en massa grejer från tomten också. Grisen fick en leksak, en boll som man stoppa mat i. Så grisen blir belönad samtidigt som den håller sig sysselsatt. Vi spenderade hela förmiddagen med att öppna julklappar. Mina julklappar till alla blev en hit som tur va, puh. Jag fick en massa grejer! Jag höll på och dö när jag öppnade min surfplatta, en VIZIO. Alltså som en ipad som funkar internationellt, så den funkar när jag kommer hem. Det var det jag fick minneskortet till. Jag skakade verkligen när jag fick den. Satte ner den på golvet och våga knappt titta på den. Till lilla mig som är eran au pair. Hur ska man kunna tacka ordentligt? Jag fick inga ord fram och de förstod på mig att jag var övertumlad. Jag fick massa grejer till den som penna, fodral osv. En Hello Kitty gosedjur, jag har en halvhemlig besatthet av Hello Kitty. Har mest grejer som inte är synligt som underkläder osv. Fick sockar och vetekudde som lukta lavendel, en JÄTTEFIN julkula till granen med Portland på, handmålad. Så jag kommer minnas denna julen med min Am.familj varje år genom att titta på min gran. Jag lekte med min surfplatta resten av dagen. Skypade med mamma en stund och sen med Britta och Sandra. De önskade min familj god jul och tvärtom. Jag är numera kär i min surfplatta. Måste dra till med världens tackkort.

Vi fick besök vid klockan fyra på kvällen. Det var deras bästa kompisar med familj och mannens syster och familj. Mycket spännande middag. Inte som den svenska julmaten direkt. Några var veganer också så det var lite halvkonstiga rätter till min gigantiska köttbite. Allt var supergott och efterrätten var så amerikansk. Den var huuur god tårta som helst och till tårtan åt man såklart glass till. Förstår mig inte riktigt på det men gott är det. Mådde lite dåligt efter den dock för den var så maffig. Gästerna åkte hem tidigt och jag kunde vila lite samt leka med min surfplatta. Barnen väckte mig super tidigt och jag hann inte ta en tupplur pga min julklapp, haha.


BEST CHRISTMASDAY EVER!

malin

Flyg tillbaka till Portland

Vaknar upp av väckarklockan. Det är julafton i USA. Inget märkvärdigt för dem här borta men ändå. Jag sätter på datorn för att se Kalle Anka klockan sex på morgonen, för då är det tre på eftermiddagen hemma. Inget ger mer julkänsla än Kalle. Så jävla klart ska det vara blockat från andra länder. Vem tittar live på svts hemsida om man inte är från utlandet och vill se Kalle. Var så förbannad hela morgonen. Jag åt frukost och slängde ner det sista i packningen. Min familj tyckte synd om mig och var lite förbryllda över att det inte tilläts att se det från utlandet. Så himla dåligt av svt play live. Vi åkte till flygplatsen och var jättestressade helt i onödan. Vi blev tidiga och fick vänta i all evighet. Jag köpte mig en snickers och smaka på. Som jag sedan fick ont i tänderna av för den var så söt. Jag hatar när det händer. Vi klev på och jag var omringad av bebisar, barn och allt man kan tänka sig som skriker, skiter i blöjan och rycker i min stol. Jag kan inte påstå att jag fick lika mycket sömn som jag hade hoppas på. Som tur fick jag byta plats efter halva resan. Satte mig längst fram och spela en massa spel med dottern. Flyget gick hyffsat fort. Hela vägen hem hade jag panik över julklapparna. Jag hade ännu inte köpt något till mamman. Tänkte hitta det i San Diego men hitta inget bra. Plus att hon var med i alla affärer jag gick till eftersom vi gick ihop. Brainstorma med barnen om vad jag kunde köpa. Vi kom på att hon alltid ville ha en fotmassageboll. Så det vara bara hem för att åka direkt till affären. Tanken var att jag skulle möta upp Fille men hon hade ingen bil. När jag fick reda på det var jag redan där och trodde jag skulle vara klar vilken sekund som helst. Det var ingen som hade en fotmassageboll och jag gick nästan berserk. Sprang runt som en galning med världens panik. Sms med pappan och försökte ta reda på vad jag kunde hitta istället. Springer på Criss och tjötar lite med henne och hennes kompisar. Alltid lika trevligt. Jag lämnar dem och får sedan reda på att pappan köper en Ipod nano. Så jag kan köpa en armband som man har när man springer. SÅKLART ska det vara slut över allt och jag hittar ingenting. Så hittar ett armband som ser ut som ett klocka. Ipod nanon är ju inte större. Jag köper den och tar ett speciellt kvitto så hon kan byta grejen. Eftersom jag tror både att hon vill ha det jag tänkte köpa först. På vägen plockar jag upp potatis åt familjen och lite coca-cola till mig själv. Tyckte jag förtjäna det efter all energi jag slösat på att springa runt och leta efter någonting som inte finns. Var så trött, grinig och putt att jag verkligen behövde den. Hittar även en fotmassagegrej som jag köper, bättre än inget alls tänkte jag. Kommer hem och lugnar mig lite. Vi äter mat ihop och sen gör vi kakor som vi sedan glaserar. Det var roligt fast vi hade inte så mycket glasyr för florsockret tog slut. Avslutar kvällen med att titta på en filmen A wonderful life. Urmysig film och de tittar på den varje år. Tog lite julkort som slutade mindre bra, minne för livet. Grisen i sängen och ja det var skrik och panik därmed! Slog in mina julklappar till alla och gick sedan och la mig i sängen.

Värre julaftonsmorgon, för-&eftermiddag får man leta efter!

malin

Sista dagen i San Diego

Vaknar upp lite halv sliten efter den långa bilfärden. Jag vaknar sist som vanligt. Vi äter frukost och sen börjar vi smått planera dagen. Pappan åkte iväg och träna. På vägen släppte han av oss tjejer vid en nagelsalong. Där vi blev bortskämde med pedikyr. Min alldeles första pedikyr. Kommer defenitivt inte vara min sista. Så skönt och lyxigt kändes det som. Vi alla valde en jul, nyårsaktig nagellack. Vi tog en promenad hem och gotta oss i det varma och goa vädret. Väl hemma placerade jag min rumpa vid datorn och pratade med alla där hemma. Vi alla åt sedan frukost ihop för att hedra deras storasyster som skulle ha fyllt år idag. Alla förutom sonen i familjen tog en promenad till Ocean beach och spenderade resten av dagen där. Vi gick strandpromenaden. Mamman och dottern gick lite i förväg och pappan och jag kom efter. Dock var inte pappan och jag säkra på vägen så vi tog en väldigt farligväg längst med stranden. Vi hade väldigt tur att det var ebb just då, låg vattennivå. Det var lite extra spännande och vi såg massa på vägen. Mamman och jag gick längst ut på piren när vi kom fram. Underbar dag säger jag bara. Vi shoppade lite i affärena på vägen hem. Vi skulle tittat på en julfilm men internetet funka inte som det skulle och vi läste bok istället, super mysigt. Jag packade iordning det mesta och la mig sedan och sussa gott i min säng.


Bra avslut!

malin

Skit blogg

Har försökt att uppdatera i två dagar nu. Det funkar inte med bilder och de. Så ni vet. Det är på g i vilket fall.


Ge inte upp
malin

UNIVERSAL STUDIO

Vaknar upp i ett varmt rum, vi delade rum hela familjen. Denna dagen har jag längtat efter. Det går inte beskriva vilken filmnörd jag är och sen få uppleva där the magic happens. Vi gick upp hyffsat tidigt. Jag var den som fick tillgång till duschen och de sist. Det gjorde mig inte så mycket. Vi gick ner och åt lite frukost. Jag råkade ta en superäcklig ägg-grej. Det var stektägg, vikt på mitten och i var det cheddarost. Det smakade för jävligt, som en skummig disksvamp. Som tur fanns det annat gott att bli mätt på. Vi började våran resa till Universal och stannade en snabbis på Starbucks för att köpa kaffe. Mina värdföräldrar dricker alltid kaffe på morgonen och det på hotellet var inget gott så vi var tvungen att köpa annat. Det blev såklart fel på min och service i all ära fick jag inte ta den som blivit fel. Jag var tvungen att vänta på den rätta. Även om jag sa tvåtusen gånger att det var okej att jag tog den andra. Jag hade bråttom som attans. Det sluta med att jag kom ut med båda två, haha. De skratta åt mig och sa att jag bara fick dricka en. Jag är inte van vid kaffe och får alltid världens koffienkick. Det bli så att mina händer skakar också. Inget bra kanske men ibland behöver man det. Vi kom in och fick våra ultimata biljetter. Vi hade front-of-the-line-pass. Vilket betydde att vi fick gå före alla i kön. Vi behövde aldrig vänta mer än tio minuter enligt biljetten. Fast vi väntade nog aldrig mer än fem minuter max. Vi började med att ta turen runt där de spelar in filmer och serier. Såg en massa roligt och kände igen mig massor. Såg tillbaka till framtiden bilen, skolan. Åkte på hela Wisteria lane och massa mer. Vi åkte en massa åkattraktioner som Simpsons, Jurasic Park, The mummie och mycket mer. Vi åt mexicanskmat och såg en massa shower och gick spökhuset. Det enda jag missa var Terminator 2 grejen. Den var såklart trasig när vi kommer fram. Lite surt men inget att göra åt. Vi gick i lite affärer innan vi drog oss in mot stan. Vi åt på en restaurang som låg vid gatan Hollywood. Såg några kända stjärnor i marken. Trött och belåtna satte vi oss i bilen och åkte "hem" till San Diego.

ÄLSKA FILMVÄRLDEN!

malin

Skridskor, solnedgång och bilresa

Dagens frukost bestod av amerikanska kanalbullar. De smakar inte som svenska men är fortfarande helt okej. De har inget pärlsocker på utan glasyr. Spännande och kändes inte som frukost direkt men det är det här i USA. Vi gjorde oss iordning för att åka till ett jättekänt hotell för att åka skridskor. De har en skridskobana på stranden. En väldigt ovanlig syn. Måste även säga att allmänheten här i USA är dålig på att åka skridskor. Skridskorna man fick hyra var bra men isen var inte. Så det gick som det gick men jag ramla aldrig. Familjen tyckte jag var proffs. Haha, ja säger bara hur lite amerikanarna åker skridskor. I vilket fall alla utan väldigt mycket vinter som Minnesota och dem har. Där kommer alla hockeyproffs från, typ. Hotellet är super känt och alla kändisar stannar där. Vi hade oturen att inte se någon känd. Vem vet, det kanske var någon där utan att vi såg dem. Marilyn Manroe har vistas här, även spelat in en film. Hotellet heter Hotell del Coronado, a.k.a. The Del. Byggnade är helt fantastisk och byggde tidigt. De öppnade 1887. Många presidenter har spenderat tid där. Jag läste allt i montrar, haha. Lobbyn var super mysig och sådär gammal och hissen. Allt var så mäktigt. Jag älskar gamla byggnade. Det var som på film. Vo åt lunch på hotellet. Jättegod mat och efterrätt. Jag tog en cheesecake. Vi lekte lite på stranden. Där även Navy seals tränar. Alltså USAs bästa marinkår. Kan besviken berätta att jag inte såg några sexiga män i uniform. Fanns massa coola sandslott och dylikt från The sandcastleman. Satt vid haven och bara njöt, så fridfullt. Vi avslutade kvällen med att åka tillbaka till Ocean Beach och titta på solnedgången. Barnen lekte datten på de stora sandhögarna. Jag tog en massa bilden och stormtrivdes. Att känna mig så lugn och utvilad. Jag har längtat så länge. Så dåligt jag mådde av stressen ett tag. Jag känner mig som en ny människa. För att inte tala om den goda somnen jag fått det senaste. Jag uppskattar det verkligen. Hem för att packa. Vi åkte på roadtrip till Los Angeles, imorgon väntar Universal stuidio.

Allt är bara så mäktigt!

malin

Strandhäng och ZOO #2

Vaknar upp lite senare än de andra. Fast det är inget ovanligt. Jag har hamnat hos en morgonfamilj. Det gör mig inget för jag har blivit så mycket bättre på att komma upp tidigare. De vet om att jag är en nattmänniska så de klandrar mig inte för att sova lite längre. Vi alla äter frukost ihop och sen gjorde oss iordning för stranden Ocean Beach. Vi gick på stranden och gotta oss i det underbara vädret. Jag tog en massa roliga kort. Sonen flög med sin drake igen. Allting var underbart. Vi drog oss tillbaka för att äta lite lunch och startklara för det ZOO nummer två. Där såg vi massa gulliga djur och jag var helt till mig. Zoo ger en speicell känsla som jag inte kan beskriva. Känner mig väligt liten nu, i storlek och ålder. Det enda jag inte såg som jag verkligen ville se var isbjörnar. De låg och sov på ett ställe man inte såg, tråkigt! Dagen bara flög förbi där inne. Även om vi gick hur många mil som helst. Mina superskor tar mig hur långt som helst utan smärta. Jag kunde verkligen njuta av att gå runt och titta. '

Vi stannade in till kvällen för att se ZOOLIGHTS. De hade julpyntat med ljusslingor, supermysigt. Vi tog en sväng in till downtown efter för att äta. Vi valde en italiensk restaurang och fick en tysk servitör. Jag gissade såklart rätt att han var tysk. Han engelska var väl inte perfekt men. Det var en väldigt fin restaurang så jag fick lite smått panik när jag menyn. Jag kan tycka det är jobbigt att välja från en fin meny på svenska men nu också på engelska. Det slutade med att servitören valde åt mig, haha. Som tur var det väldigt gott och väldigt starkt. Rensade verkligen näsan. Jag fick också därmed smaka på en annan sorts spagetti. Det var spagetti med hål igenom, mycket spännande. Det var som långa halvsmaka rör. Gav en helt annan upplevelse av middagen. Tog mig otroligt stark drink också. Som dagen innan får jag visa mitt leg. Alla tycker jag ser super ung. Det får nog bli att kapa håret så man ser lite äldre ut. På vägen hem körde vi förbi en gata med galet mycket julpynt. Alla hus på gatan vad klätt i ljus. Titta man in genom fönstrena titta man in i en tomteverkstad. Det var uppblåsta grejer, tomtar och massa, massa och massa ljusslingor. Det var helt otroligt!!

Underbardag nummer två!

malin

San Diego SAFARI ZOO

Segade upp runt halv nio på morgonen. Vi softade det och tog det lite lugnt. Gjorde oss iordning senare och tog bilen till San Diego Safari ZOO. Där spenderade vi hela dagen. Det var helt otroligt. Jag kommer inte ihåg när jag var på ett zoo senast med elefanter och dylikt. Vi såg nästan hela zoo. Vi gick och gick, kändes gött i mina sköna skor. Vi såg lejon och lejoninna bråka genom att ryta på varandra rygg mot rygg. Det var riktigt grymt. Vi såg en gepard springa hundra meter. Den sprang på fem sekunder. Det var också riktigt mäktigt att se i verkligheten och inte på tv. Jag tog hur mycket kort som helst och hade en underbar dag. När vi vara klara drog vi oss ner mot downtown. Där åt vi på en Mexicans restaurang. Jag drack margaritas och gott mig i massa mat. Vi beställde massa förrätter och allt möjligt. Allting var supergott och ett perfekt avslut på denna dagen.

Djur i all ära!


malin

FLYG TILL SAN DIEGO!

Dagen jag har längtat lite till. Jag ska åka till San Diego med familjen! Jag packade det sista, gjorde mig en bagel och hjälpte med att få in alla väskor i bilen. Vi kom iväg lite sent med det gjorde inget, vi missade inte flyget. Det blev att vi slapp vänta mindre. Flyget dit gick bra och jag sov för det mesta. Det var ett tre timmarsflyg. Det var ett stopp men med samma flyg så vi behövde aldrig kliva ur. Framme var vi hungriga som tusan och åt lite tacomat. Det satt fint! När vi klev ut var det första man såg palmer och sol. Det kunde inte kännas bättre. Pappan gick och fixa en hyrbil och plockade upp oss. Vi dra till huset vi hade hyrat. Det var inget dåligt huset, herrejisses. Vi kollade runt i huset och sen tog oss en promenad till stranden vid oss. Så vakert och känslan att gå på sand mitt i vintern är inte att leka med. Sonen flög lite drake. Havet var verkligen svinkallt och insåg snabbt att jag inte skulle bada under denna semestern. Hem för att fixa oss i orning inför båtparaden. Vi åkte ner till en annan mer centralare strand och titta på en jättefin ljusbåtparad. De hade otroliga ljusslingor, musik och utklädda människor på båtarna. När det var över gick vi och åt på en restaurang. Maten var utsökt och jag fick smaka på amerikansk béarnaisesås för första gången sedan jag kom hit. Den såsen är inte lätt att få tag i och den smakar verkligen inte som hemma. Ge mig svensk béarnaisesås. In i restaurangen kommer en kvinna med världens pudelboll till hår. Den såg så fluffig och rolig ut. Förlåt tanten alltså men vi kunde inte sluta titta. På vägen hem stannade vi i affären för att köpa lite frukost och dylikt. Sen var det hem för att krypa ner i sängen fast innan spelade vi lite spel.


Im in San Diego!

malin

IKEAjävel och ingenting

Jag går upp hyffsat tidigt för att Karla och jag ska iväg till IKEA. Det är julbord som gäller. Jag har längtar länge nu efter skinka. Vi äter inte gris i detta huset. Vilket gör mig smått galen fast det är i för sig förstårligt. Man kan inte äta och ha det som husdjur. Så Karla och jag bestämde för att åka till IKEA för att äta lite svensktjulbord. Det skulle bli hennes första svenskarätt någonsin. Hon är ifrån Mexico och jag var spänd på vad hon skulle tycka. Vi åker dit och när vi kommer dit så säger idioten i kassan att det var förra veckan. Jag kunde inte bli mer än förbannad och fick ta den vanliga köttbullemenyn. Jag som hade sett fram emot det så mycket. Varför slutar de servera veckan innan jul? Det verkar inte rätt. Det är nu man äter det. Sjukt besviken köpte jag lite grejer i svenskashoppen och sen gick vi runt i de andra affärena. Jag hittade lite julklappar till några av mina nya familjemedlemmar. Vi drog en sväng på Lloyd center. Jag hitta en affär jag var tvungen att ta kort på. Det är ett internskämt i släkten! Klockan blev mycket och jag åkte hem för att vara med familjen. Äta lite kvällsmat och packa inför resan till San Diego. Jag hade tänkt att umgås lite med Karla på kvällen men ångrade mig när jag fick reda på att vi skulle åka tio i sex hemifrån till flygplatsen.
Ledsen över mat

malin

Skolavslutning

Till dagen barnen har längtat till. Dagen då deras winterbreak börjar. Jag vaknade sent och gottade mig i sängen. Tränade ett pyttelitet pass i gymmet. Det var inget att hurra för men men. Jag spenderade stor del framför datorn och planerade min dag. Jag skulle till posten för att skicka iväg lite grejer hem till Sverige innan skolavslutningen. Jag kan inte missa barnens skolavslutning. Så åkte iväg och postade världens dyraste paket och sen snabbt iväg till skolan. De sjöng några psalmer. Det var lite pinsamt, folk kolla lite på mig när jag inte sjöng med. Jag kunde ingen av dem, kan knappt de svenska. De olika årskursernas sånggrupp gick upp och sjöng. Lite teateruppvisning från lärararna och avslutning med sången Five days of Christmas. Avslutet var verkligen höjdpunkten. Den sjunger alla nummer som finns antal grades. Så när de sjöng om deras siffra ställde sig den årsgången upp och sjöng eller snarare mer skrek. Så det blev ramaskrik och vågen i salen. Det var mäktigt! De små var mest bara ljusa skrik och ingen sång. Skratta så jag höll på att dö. Jag tog med mig alla ungar till donkin dounats och mumsa. Vi alla åkte hem till oss. De lekte och hade skoj. Sen var det dags för lite aktiviter och de åkte bort. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde senare. Jag kanske umgicks med Karla eller Felicia. Har inga kort eller någonting. Jag skulle nog ut med Karla men hon blev nog sjuk under kvällen. Myspysa nog hemma. Fredagsmys är aldrig fel.


Så var det jullov!


malin

Sista gitarr

Morgonen var inte den roligaste jag har varit med om men det gick bra. Vi blev lite halvsena. Barnen kom i tid till skolan men min gitarrlektion blev lidande. Jag blev lite sen men det gjorde ingenting. Jag hade sagt att jag kanske jobba och inte kunde komma. Så hon blev bara glad när jag dök upp. Det var lite sorligt att ha sista gitarr. Jag har verkligen jättekul på lektionerna. Vi spelade en massa olika låtar. Det var mer vi som stryrde denna lektionen. Vi sa vad vi ville öva på och vad hon skulle prata mer om. Vi var endast tre som kom på denna lektionen. De andra hade väl annat för sig och det var ingen nytt vi skulle lära oss så de kanske bara skippa den. När gitarren var slut sa vi alla hej då och jag tacka för allt. Jag får se om jag kan ta mer gitarrlektioner till sommaren då de startar. Under eftermiddagen och delar av kvällen var jag med familjen. Vi satt och tjöta mesta dels i soffan. Hunden pissade även i min säng, tack vare sonen. Hunden har urinvägsinflammation typ så det var inte med meningen. Så sonen fick hjälpa mig att bädda rent. Sen kom Karla. Vi skulle iväg till bion. Vi gick på en sen bio eftersom jag ändå inte behövde gå upp tidigt imorgon. Det är skolavslutning och mamman väcker dem och tar dem till skolan. Soft för min del. Vi gick på New years eve, den var roligt och helt okej. Den är som filmen Valentines day man får följa många olika personer och vissa känner vissa osv. Mysig film och fick en att tänka lite på nyår och kärleken. Hem för att sussa gott i sin säng med sovmorgon och allt.


Efter regn kommer solsken!

malin

Jul i downtown Portland

Vet inte vad jag gjorde under denna onsdagsdag. Efter middagen med familjen träffade jag upp Karla, Jackie, Kai och Gael. Vi skulle se the boatlightparad på en av floderna. Såklart hade vi tittat fel och de var i Vancouver för tillfället. Så vi gick runt i stan och kolla lite. Några av dem åt och vi satt mest och prata. Hem för att mysa ner sig i sängen.

Got to love Portland

malin

Sankta Lucia!

var det Lucia, inget de firar här borta. Jag hade bestämt mig för att göra det mysigt. Jag saknade det lite, pratade med Tommy om det. När man satt i gympasalen, det var mörkt och sen kommer ljusen in. Ljudet kunde kvitta då jag nog aldrig har varit med om ett skol-Luciatåg som har kunnat sjunga, haha. Jag skjutsade barnen till skolan och sen tog jag en shoppingrunda. Jag köpte allt jag behövde till lussekatterna, trodde jag. När jag kom hem insåg jag att jag hade missat mjölken. De har mjölk hemma men bullar blir inte så god på 1% fetthaltig mjölk. Så fick gott åka till affären igen. Tog en annan affär och strosade omkring. Hittade en massa roligt. Hem för att baka lussekatterna. Medan degen jäste passade jag på att träna lite. Skrev även mina fina tackkort jag köpte. I detta land skriver man tackkort till alla man fick presenter från. Ja, jag vet att jag är lite sent ute men bättre sent än aldrig.

När lussekatterna och tackkorten var klara lyssnade jag på en massa Lucialåtar. Glömde av tiden och fick kasta mig i bilen för att plocka upp sonen från basket. Rena soppan blev det av de hela. Jag sprang ner och missa att ta med mig mobilen. I en sväng på väg till basket möter jag dottern med hennes skjuts. Hon ska till fotbollsträning. De tutar och vinkar hysteriskt. Jag tänkte att de trodde att jag trodde att jag skulle plocka upp tjejerna. Fast jag visste att jag skulle till basketen. Så jag fortsatte att köra och tänkte alla möjliga tankar på de. Sen när jag väntar på att det ska bli grönt så jag kan svänga mot basketen ser jag en kille springa som en galning längst med vägen. Skrattar lite åt det och undra lite vad den personen syssla med. Plötsligt knackar det på mitt passagerarfönster. Fick lite panik och trodde jag gjorde något fel. Vänder mig om och ser dottern! Huh, fatta ingenting. Hon öppna dörren och sa att de hade sonen, att basketen var inställd. Så det kan gå. jag svängde tillbaka och stannade på en parkering för att prata med dem. Galningen som sprang var sonen till den andra familjen som dottern åker till. Vi alla skratta hysterisk åt situationen och allt sluta med att killarna åkte med mig hem och tjejerna till fotbollen. Vi skrattade åt det i ett dygn. När dottern kom hem från fotbollen var det familjemys med glögg och lussekatter.En dag att minnas!

malin

Swimteam och ingenting

Bloggen har stått still och nu lider jag även om lite minnesförlust av hur mina dagar har sett ut. Veckan jag ska skriva om har jag inte tagit så mycket kort så det blir änna lite svårt. Skriver så mycket jag vet.


Tisdagen gottade jag nog mig i sängen länge och skypa med familj och vänner efter jag skjutsat barnen till skolan. Plockade upp dottern och åkte till swimteam. Satt där och läste Harry. Hände nog inte så mycket mer.Kort och gott en vanlig dagmalin

Vanlig måndag igen

Helgen var åter igen över. Tiden springer iväg, vad ska jag ta mig till. Snart sitter jag på flyget hem igen. Känns som det var igår man satte sig på flyget till USA. Fast i själva verket är det över hundra dagar sedan. Denna dagen spenderade jag med mina godingar Sandra och Britta i google+. Vi hade massa att ta igen. Det händer alltid massa saker innan jul. Jag borde ha tränat och varit ute i det fina vädret. Fast eftersom det inte är så ofta jag pratar med mina godingar prioriterade jag dem. Det var inget svårt val. Läste en hel del Harry under swimteam senare när jag började att jobba.

Saknar boot camp!malin

Jul i svensk ära

Ställer klockan tidigt. Jag visste att jag skulle upp tidigt och göra lite mat. Vi hade planerat att fira jul med några släktingar till familjen. Anledningen till det är att de åker bort över julen. Jag skulle bidra lite svenskt julbord. Det sluta med att jag slappa hela förmiddagen. Jag planerade lite med pappan och det sluta med att jag skulle laga hela middagen. Fick lite panikattack inombords. Tänk om de inte tyckte om det, då fanns det inget de åt. Vi bestämde att jag skulle koka rödkål, jansons frästelse, köttbullar och ägghalvor. Jag fick glatt skriva en inköpslista och pappan åkte och handla. Sen vet jag inte vad som hände men tiden bara försvann. Jag stod och stressa som en hel idiot i köket. Jag hann precis klart med maten men jag själv fick lida. Medan janson stod inne i ugnen fick jag snabbt som attans byta om. Allting tog sån tid. Jag fick improvisera med det flesta också. Ibland är det roligt att saker och ting är annorlunda men i vissa tillfällen som denna får man bara adhd på det. Det smakar och blir inte som man vill och paniken växer inuti en. Dottern gjorde en stor sallad och hade tusen andra saker att göra. Vi bestämde en tidpunkt där vi fick få panik, innan det var det inte tillåtet. Jag behöll lugnet hela tiden. Det var ingen som märkte att jag stod och skrek inombords. Nu var det inte så farligt som jag skriver, haha. Jag hann klart och när vi satte oss i bilen för att åka säcka jag ihop. Jag nästan somna i bilen så trött blev jag på två sekunder.

Rödkålen är inte det samma, heter inte ens det samma. De har ingen ettika eller vanlig sirap så rödkålreceptet blev mitt helt egna nyuppfunna. Räkorna på ägghalvorna är tigerräkor och alldeles förstora. Deras majonäs smakar som dressing, söt och inte som svensk. De stackars anjovisarna till janson låg i olivolja. Det blev aldrig som man tänkt sig. Ingen fara, alla tyckte det var fantastiskt gott. De ville alla ha receptet på allting och tycker vi svenskar verkar ha ett fantastiskt julbord. Lättnaden blev stor när alla bara moffa i sig maten. Jag var lite oroligt, det smakade inte som familjens/släktens julmat men det var heller inte äckligt. Jag kommer sakna julbordet så otroligt mycket i år, alla traditionella rätter med svenska råvaror. För att inte tala om potatisen som inte alls är i samma kvalité. Jag hann inte ta kort på något av maten förutom ägghalvorna, fanns inte någon tanke på det. Vi var hos släktingarna hela kvällen. Vi lagade mat och tog med det hem till släktingarna. Sonen hade bakat kakor som blev efterrätten.
Öppna svenskbutik?

malin

Iceskating och svenskkväll

Lördagen var återigen här. Jag klev upp tidigt och gjorde mig klar. Jag tränade och softade tills jag skulle iväg på mötet. Jag åkte till Lloyd center för att möta upp de andra. Denna gången glömde jag inte papprena som min kontaktperson skulle skriva under. Alla var sena förutom jag, känn på den pappa. Vi satte oss ner och prata lite innan vi klev på isen. Det kostade tio dollar för att åka och hyra skridskor. Isrinken var inne i shoppingcentrumet. Det kan inte bli mer amerikaskt än det. Som inträde fick man ett sånt där åkband man får på Liseberg. Fast det stod inte Liseberg utan mer ett kontrakt. Ett kontrakt där det står att jag åker på egen risk osv. Huvudpoängen är att det går inte stämma företaget om något händer, så ser jag det i vilket fall?! Det var roligt att åka skridskor. Det var ett bra tag sedan jag åkte. Isen var inte så jättebra, som sagt den var inomhus. Det var ganska många som åkte. Man åkte i princip runt, runt och runt i en och samma cirkel. Karla och Paula ramlade en gång, jag lyckades att undgå stå på näsan. Innan vår kontaktperson drog igen pratade hon med oss alla. Vissa åkte hem och några av oss gick på en shoppingrunda. Det enda jag hitta var en blomma till håret. Jag var inte så sugen på att gå runt i affärer. Jag provade några tröjor men ingen som jag ville ha.


Jag avbröt min shopping och åkte hem till Felicia. På vägen hem plockade jag upp några grejer till våran middag, spagetti och köttfärssås. Jag lagade maten medan Fille gjorde chokladbollar. Jag misslyckades med köttfärsåsen och råkade ha i tomatsoppa istället för tomatpuré. Gjorde det bästa av situationen. Kan säga att soyan hjälpte ingenting då vi inte har samma sort här i USA som hemma i Sverige. Vi myste för det mesta i var sin soffa framför tvn och pratade hela natten. Jag fick ett sms om att det var skridskobana på vägarna och jag skulle köra försiktig. Det var bara på vår väg i kvarteret som var jobbig. Jag kände mig som bambi på hal is med den stora bilen. Fast allt gick bra och jag kunde krypa ner i min mysiga säng.

Må gott i bra sällskap!


malin

Fredagsmys

Underbara fredag, jag skjutsade barnen till skolan. Gottade mig när jag kom hem genom att sova. Vaknade upp och träna lite för att känna mig lite nyttig. Kommer inte ihåg riktigt vad jag gjorde mer under denna underbara fredag. Jag plockade senare upp alla barn från skolan. De ville till sesame donuts så det fick det bli. Jag hade tränat och kände inte för att trycka ner en donat. Känns lite töntigt men jag var stolt över mig att jag inte tog chansen att trycka ner en underbart god donut. När vi skulle lämna av de andra två barnen fick de alla för sig att åka hem till oss istället. Så vi vände vid dörren och åkte hem till oss. De sprang runt och lekte och allt möjligt. Jag fick glatt titta på och fixa snacks. De andra två barnen blev senare upplockade och pappan kom hem med kinamat. Det var underbart gott och starkt. Min lyckokaka bestod av något lyckligt! Sonen åkte iväg på något event. Kvar blev jag och dottern som tittade på Harry Potter och den flammande bägare. Fy bubblans vad jag blev irriterad över filmen. Den är bra och så men stämmer inte så bra överrens med boken. Det är för tillfället den jag läser och har fräshat upp minnet. Tanken var att jag skulle umgås lite med kompisar och gå på bio. Tiden rann iväg då pappan kom hem sent så det fick bli en annan dag. Skönt med en myskväll och bara ta det lugnt. Vi åt även marabou polka, mums!

Softkväll är min kväll


malin

Present från pappsen

Idag var det inte ungarna jag fick skjutsa på morgonen utan mamman. Hon skulle träffa collegevänner i Dallas. Så jag skjutsade henne till flygplatsen, tyvärr inte smärtfritt. Det börja med att vi åkte försent, för att hon hade tittade fel på tiden. Jag körde så fort det gick med väglaget osv. Såklart ska det vara en svårkrock på bron som man svänger ner till flygplatsen. Jag behöll lugnet men mamman började bli lite panikartad. Det var läskigt för bilen som hade krockat såg inte längre ut som en bil. Hann inte tänka så mycket på det under tiden. Eftersom olyckan hade precis hänt hade de inte fått upp någon ny rutt utan vi fick åka runt och försöka hitta en annan väg till flygplatsen. De hade nämligen spärrat av alla körfält. Ni vill inte veta hur lång den kön var på andra sidan. Vi hittade tillslut men vi kom så sent att hon inte kunde checka in sin väska. Hon fick se till att den kom fram senare. Pricken över i;t körde vi på reserven. Jag hann precis ta mig till en bensinstation. Pinsamt visste jag inte vad jag skulle tanka med eller rättare sagt vad personalen skulle tanka bilen med. Jag fick ringa som en galning för att få tag i någon av mina föräldrar. Tog ett litet tag, fick sitta där och se dum ut innan jag kunde få bilen tankad.


Hem för att göra mig klar inför gitarrlektionen. Skulle egentligen ha mycket tid på mig men efter allt fick jag stressa iväg. Jag hade planerat att öva lite till på läxan innan jag åkte. Det hann jag ju då inte med men som tur hade jag övat överraskande mycket mer än mina klasskamrater. Så jag hade bara lite dåligt samvete. På vägen hem öppnade jag bredlådan och såg yttligare ett grönt paket från Sverige. Denna gången var det presenten från pappsen o co tillsammans med min faster och hennes familj. Lösgodis, finns det något bättre? Pappa hade fuskat lite och frågat vad jag tyckte om. Vi två har så olika godissmak så det var änna tur. Han älskar skumgodisar medan jag hatar det. Fick även ett fint födelsedagskort från dem. Går inte riktigt beskriva hur det känns, det värms i hjärtat. Plockade upp ungarna, en från basket och en från swimteam. Hem för att gotta sig med mat. Denna gången blev det sqaush med lite grejer i, smakligt!

Skypa med pappsen i flera timmar

malin

Present från mamma!

Glömde helt av att jag fick ett paket från mamma onsdagen den sjunde. Paket som skulle ta fyra till fem dagar tog över en vecka, nästan två veckor. Så lycklig man kan bli när man kollar brevlådan och ser att man fått ett stort grönt paket från Sverige. Paket innehöll bara godheter! Det enda jag åt samma dag var Zoo. Det smakade underbart. Tack mamma, det var precis vad jag behövde! Tomten var däremot lite mos som ni kan se på bilden. Fast den smakade helt okej, haha.

Lycka i en låda!

malin

30 min jobb och ledighet

Jag jobbade sammanlagt i trettiominuter idag. Jag såg till att barnen gick upp och sa hej då vid dörren. Resten av dagen var jag ledig. Jag hade planerat en massa. Fast jag gick tillbaka till sängen och sov otroligt länge. När jag väl pallade mig ur sängen skypade jag med pappa. Efter det låg jag halva dagen och glodde på Greek. Tröttnade tillslut på mig och tog på mig träningskläder och träna. Fast samtidigt jag sprang på löpbandet tittade jag på Greek. Jag älskar att de har tv och hela kittet där inne, eller? Tvtittande underlättar tiden otroligt mycket. Sen kan jag inte tala om hur effektiv det gör en. Slappade runt hela dagen med familjen sen när de kom hem senare på kvällen. Det blev även lite gitarrövande som tur var.


Ibland vaknar man och känner ingenting!


malin

Träningsvärk och Sushi

Vaknar som vanligt upp med världens träningsvärk. Denna gången var det otrolig smärta. Han körde på ordentligt eftersom det var sista gången. Jag körde barnen till skolan och åkte hem för att sova en stund till. Hade lite planer på olika saker att göra men tiden flög iväg. Jag tittade såklart på Greek. Det ska bli skönt när jag tittat klart. Det tar lite onödig tid. Jag gjorde mig klar för att vi skulle ha besök. Barnen var på läkarbesök med mamman och såklart ska de bli förseningar. Så jag fick välkomna gästerna som var mycket goda vänner till familjen. Jag hade aldrig träffat dem förut. Det var ingen fara och jag överlevde. De var supertrevliga och allting flöt på, det blev aldrig någon pinsamtystnad. Vi väntade in resten av familjemedlemmarna. De hann knappt komma hem innan jag skjutsade dottern till fotbollsträningen. När jag kom hem, kom även middagen också. Jag skulle för första gången testa på sushi. Jag fick lära mig en hel del. Det var mycket speciell smak, jag kan inte säga att det är äckligt men inte heller jättegott. Jag åt en del råa grejer och den del lagade. Vissa saker ville man döda sin tunga, alltså de var riktigt starka. Kvällen drev på och det var en supertrevlig kväll. Lekte lite med gästernas barn. Snart är man hemma och håller i sitt systerbarn, lustig tanke.

Survival of the fittest
malin

Födelsedagsmiddag

Arbetsveckan igång igen. Idag står mycket körning på schemat. Jag skjutsade barnen till skolan. Kom hem och halvsov samtidigt som jag snacka med pappa genom skype. Klockan tickade och jag åkte till min sista boot camp lektion. Jag måste verkligen anmäla mig till nästa termin. Kom hem, duscha super snabbt och åkte iväg till skolan. Plockade upp dotterns bästis, ett av barnen som vi samåker med. Vi åkte till Burgerville för att köpa fyra milkshake. Herrejösses säger jag bara. Deras milkshakar smakar fluffig kall grädde med smak. Vet inte om jag tycker det är äckligt eller gott. Det är svårt att säga för man känner hur onyttigt det är. Vi två plockade upp sonen från basket. Direkt därifrån till swimteam för att plocka upp dottern. Vid swimteam hade de jultema. De hade fina körer som sjöng fina julsånger, sånt man ser på film. De hade en snökanon som spruta fakesnö. De hade även hyrt in renar som gick runt utanför i en inhängnad. Det var superkul, tyvärr hann vi inte se så mycket. Vi var tvungna att åka hem till middagen.


Middagen för mig. Dotterns bästis skulle vara med och fira också. Jag hade fått välja mat. Jag valde potatisgratäng, kyckling, broccoli och en äpplesallad. De vet inte vad potatisgratäng är så jag fick ta ett recept och översätta. Jag sa även att de fick gör hur de ville med resten av mitt val, alltså inget specifikt val av kycklingrecept osv. Barnen fick äran att bestämma vad jag skulle få för tårta. Maten var supergod och de blev smått förälskade i potatisgratängen.


Till efterrätt blev det något väldigt amerikanskt. Det blev en chokladtårta med chokladglasyr. En såndär chokladkaka som är med i nästan alla amerikanska serier och filmer. En sån man alltid har drömt om att få sätta tänderna. I vilket fall har jag det, så mycket tv och filmer jag har sett i mina dagar. De kom in med tårtan sjungande. Jag fick även tjugotvå stycken brinnande ljus i tårtan. Jag lyckades inte att blåsa ut alla på ett andetag. Eftersom mer än hälften av ljusen var sådana som självantänder, skämtljus som tar evigheter att blåsa ut. De filmade mig eftersom jag blåste och skratta som en galning. Barnen tjöt av skratt och tyckte det var jätteroligt. Mätta och belåtna vad det dags för presenterna. Jag fick gipsbokstäver i mitt namn som barnen har målat jättefint. Så fick jag en resa till San Diego med allting betalt. Ingen liten present så mungiporna sitter vid öronen och man känner sig lite bortskämd. Fick även kort av alla familjemedlemmar, supergulliga!


Ett värmande hjärta

malin

22 ÅR!

Dagen var kommen, jag är nu ett år äldre. Det känns lite underligt men helt okej. Om jag ska vara helt ärlig känns det som tiden står still här borta. Alltså, jag vet att tiden går men det känns inte som att något annat i världen händer. Utan jag rör mig och gör saker men resten av andra står still. Undra om ni fattar hur jag menar. I vilket fall, inget paket från Sverige hade kommit hit. Jag ska heller inte fira med familjen eftersom alla inte är hemma. Vi valde att fira imorgon måndag istället. Tur att man inte är fem år längre och skulle avlidid av att vänta en extra dag. Jag fick såklart grattis av de som var hemma, pannkakor till frukost och sovmorgon. Jag gjorde mig klart och skulle egentligen iväg på en skadinaviskmässa men det blev inte så. Tiden rulla iväg och jag skulle möta upp en massa folk utanför Laserdomehallen. Jag mötte upp Felicia innan och vi åkte ihop. Vi blev sammanlagt åtta stycken. Vi spelade först mot varandra, två lag. Sen fick vi spela mot ett gäng killar i våran ålder. Det var en jämnmatch men vi förlorade tyvärr. Laserdome eller lasertag som det heter här är superkul och det ska vi göra fler gånger. Vi mötte upp på cheesecake factory efteråt. Jag tog mig en supergod annanscheesecake. De som jobba där fick även reda på att det var min födelsedag så de sjöng för mig. Det var lagom pinsamt och jag var lagom röd i ansiktet. Jag fick en liten glass, choklad, grädde sak med ett ljus i. Den var supergod. Felicia började blir sjuk så vi lämnade tidigt. Jag åkte hem och åt med familjen. Barnen och jag bakade peanut blossom efter maten och sen ringde jag upp Elin på skype mitt i natten. Tittade några avsnitt av greek och sen somna. Mådde så gott!


And ACTION!

malin

Julgran, segis och fest igen

Jag fick ställa klockan för att vi skulle iväg och fixa julgrannen medan alla var ledig, vilket var på förmiddagen. Jag sov nog knappt fyra timmar. Fast det hindrade inte mig från att göra pannkakor till Karla och mig. Hon åkte när familjen och jag åkte på julgransjakt. Vi skulle åka iväg till ett ställa och bara välja en. De brukar hugga sin egna men inte längre pga att de finaste är redan nerhuggna och står till försäljning. Så det bästa är att bara att köpa, även om det inte är de roligaste och mysigaste alternativet. Jag hade superkul på julgransförsäljningen. Alla som jobba där var otroligt snygga. Jag små log lite tills jag kom på att jag ser ut som ett vrak. Bakfull och sleten. Så fort jag kom på det, gömde jag mig mer eller mindre. Kommer aldrig glömma när pappan skulle ta tag i en gran för att vrida den, så vi kunde se baksidan. Han blev mer eller mindre putt och tappade granen. Granförsäljaren som stod bakom oss sprang i slowmotionen med världens min för att rädda sitationen. De hela såg hysteriskt roligt ut och jag fick vända mig om. Jag skratta så jag nästan grät. Jag börjar skratta nu när jag skriver om det. Granen vi köpte var över tre meter hög, superfluffig och bred. Här i USA liknar granarna inget som hemma. Ju större desto bättre. Fast den har de större hus att placera dem i. Hem för att pyssla med granen och julpynt. Mer kort kommer framöver. Allting är inte klart. Man tar fram mer och mer. Grannen blev inte riktigt färdigpyntad samma dag men den är ändå mycket fin. Jag fick senare på eftermiddagen lägga mig och sova någon timme.

När jag vakna tittade jag på tv med barnen och smsa med Karla. Jag hade tänkt att sitta hemma men det blev att jag hängde med Karla och en massa andra människor ut på krogen. Det är trotsallt min födelsedagshelg. Det ska vara all in. Jag hade roligt men inte lika roligt som på Dirty. Vi gick till klubben Couture. Det var fullt med modelliknade människor och finfint folk. Jag är väl inte riktigt den personen men jag ska inte klaga, jag hade roligt. Blev grattad av massa vid tolvslaget. När jag kom hem var det min födelsedag, hemma hade det redan varit min födelsedag i nio timmar. Jag fick min present som jag önskat mig. Google+;a med Sandra och Britta. Vi hade hysteriskt roligt. Jag berätta om granhandeln eller det tog tio minuter innan jag kunde ta mig samman och berätta om den. Jag skratta så tårarna sprutade. De kunde inte höra vad jag sa, så jag fick tillslut skriva det på chatten. Får inte heller glömma mustachkampen! Vi prata om allt möjligt och kan inte säga annat att min födelsedag började otroligt bra.

Sista dagen som tjugoett!

malin

Shopping, ledighet och festligheter

säga att det blev en fantastisk fredag. Jag vaknade upp och gav ungarna skjuts till skolan. Det var allt jag behövde göra för familjen idag. De ville att jag skulle få mycket ledig på min födelsedagshelg. Jag åkte vidare till underklädesbutiken och hitta mig en bra BH. Ville egentligen ha BHn i svart men den fanns inte. Så jag köpte den hudfärgade och beställde den svarta. Den kommer om dryga en månad. Fast det brukar betyda två månader. Så är det i vilket hemma i Sverige. Sen så har jag alltid så himlas otur när det kommer sånt. Nöjd och belåten drog jag till Washington square och glodde. Jag hittade mig en klänning till kvällens bravader. Köpte även en massa annat småbröte. När jag var klar studsade jag in på "systemet", Target och Fred Meyers på hemvägen. Benen värkte sjuk mycket efter hela dagen i affärer. Det är inga små affärer vi talar om. Mina knän värkte även en hel del. De har börjat värka mer och mer sedan jag börja träna. Ingen tid att spilla. Jag gjorde mig klar och åt middag med min kära familj. Jag började även blanda mina härliga Malibu drinkar. Jag måste även sa att alkoholen här är löjligt mycket billigare här. De har också en hög skatt på alkoholen man undrar lite hur hög vi har då.


Criss och Karla kom lite senare än var tänkt. Fast det gjorde ingenting. Vi satt på mitt rum, skratta hysteriskt och funderade på vart vi skulle dra ut någonstans. Vid tolv ringde vi taxi. Vi tog taxi till klubben Dirty. Vi fick en jättetrevlig taxichaufför. Jag fick hans nummer och vi ska dra på en football game någon dag. Haha, återstår bara att se om det händer. Vi gick in på klubben, gratis för att vi inte var ifrån USA och var söta. Vem kan tacka nej till något sånt? Inne på klubben var det bra drag och jag hade svinkul. Vi träffa massa nya människor och dansade som bara den. Det var två dansgolv. En hade livespelning och ljudsystemen vad insane. Vi drog hem med taxi sent på natten efter en extremt rolig natt. Denna taxichaufför var inte alls lika trevlig och han fråga varför jag grät. Jag var hes efter allt skrikande och var rosig om kinderna för att det var kallt ute och jag hade ingen jacka. Fick förklara flera gånger att jag inte grät men han trodde mig inte. Om jag skulle gråtit var det av lycka! Pratade med Britta när jag kom hem. Karla hängde även med mig och sov hos mig.


Yoshi!

malin

Så var det första december

Har inte skrivit på länge, nu igen. Fast jag har en anledning, är ett år äldre och har firat det. Så jag har nästan haft fullt upp. Såklart fanns det tid till att skriva men jag har inte tagit mig tiden. Har även fortsatt med min besatthet av serien Greek. Jag har inte många avsnitt kvar nu, pinsamt. Torsdagen blev inte mer än gitarr och upplockning av barn. Jag hade även sovmorgon som jag tog nytta av. Jag somnar senare nu, pga greek. Ligger upp halva nätterna och glor, inte bra. Softa och spela pingis med sonen halva kvällen. Såklart efter han var klar med alla sina läxor. Jag skrev även in inköpslista för att missa någon imorgon. Googlat upp en bra underklädersaffär här i Portland som jag ska åka till imorgon fredag.

Vädret säger inte december!
malin

Sista november

var det sista november. Jag vet inte hur många gånger jag skriver detta men tiden går så himlans fort. Jag har snart varit här i tre månader. Närmar mig hundra dagar. Jag sa hej då till ungarna och gick tillbaka till min underbara säng. Jag stensomnade och sov tills klockan ringde. Jag gick upp och gjorde mig iordning. Hade tänkt att träna lite med det fanns det ingen tid till. Jag skulle iväg till min LCC. Jag missade det senaste mötet eftersom jag gick på hästshowen. Så hon ville möta upp med mig för att kolla att jag mådde bra och allting var okej. Ja, som ni har förstått är allting så mycket bättre än bra. Jag är så tacksam och lycklig över min familj jag har fått här. De är min familj numera. Det känns lite konstigt att säga men det är så det känns. Jag är grymt lycklig att få uppleva allting jag upplever här. Det är lite som att byta liv. Fast utan att radera det gamla då. Jag älskar min familj, släkt och vänner där hemma i Sverige. Det är en konstig känsla att alla mina familjemedlemmar känner inte varandra.


Vidare till dagen. Jag körde vilse på väg till min LCC. Google sa en sak, min LCC sa en annan och GPSden sa en tredje sak. Visade sig att min LCC skrev fel adress så det var inte så konstigt. Kom fram 45 minuter senare. Ingen skada skedd som tur va. Vi babblade på och det ver trevligt. Min LCC har en såndär bubblande personlighet. En sådan man blir superlycklig och pratglad av. Har fått lite tips och idéer som finns att göra här i Portland. Snart ska det hända grejer! Hem för att spendera lite tid med min dator och gitarr. Tänkte lite för mycket på de chokladbollarna så helt plöstligt stod jag nere i köket och bakade några. Det går så ultrasnabbt att slänga ihop chokladbollar att det är läskigt. De smälte underbart gott i munnen. Vidare till skolan för att plocka upp sonen från basket. Hem för att äta mat med familjen. Klockan halv åtta mötte jag upp Karla och Criss utanför starbucks. Rättare sagt bara Criss, Karla körde vilse och kom en timme senare, haha. Vi pratade mest om hur helgen skulle se ut. Ja, det är min födelsedag och det ska firas. Ordentligt enligt alla runt mig. Jag vet i vilket fall att jag vill ta mig en drink eller flera med härligt sällskap. Kom hem sent och försökte koncentrera mig på att sova. Det var inte så lätt då jag tog mig en kaffe. Jag får världens koffienkickar av kaffe.Family is everything!
malin