Lång dag med träningsvärk

iväg barnen till skolan. Jag gick och la mig i sängen lite, satt mesta dels vid datorn. Somnade ett litet tag men gick upp tidigt. Satte på två avsnitt med Greek. Kunde knappt röra mig tack vare träningsvärken. När jag var klar städade jag mitt rum. Jag plockade i ordning på mina grejer helt enkelt. Skypade lite med Elin. Satt för mesta dels vid datorn och gjorde massa saker under tiden. Övade även på gitarren. Ångrar att jag inte bakade något. Jag är sugen på chokladbollar och nu kan jag rulla dem i pärlsocker också. Plockade inte upp barnen sent pga tvärflöjten och basket. Såg solnedgången från bilen också. Den var så mycket finare i verkligheten än på bilden jag tog. Skjutsade dottern och hennes kompis till fotbollen. Hem för att äta god kyckling. Sen har jag nog inte gjort så mycket. Ligger nu och myser under täcket och planerar morgondagen.






AM NAM NAM!




malin

Skype och boot camp!

Skjutsade iväg barnen på morgonen, på rekordtid också. Jag var tillbaka en halvtimme tidigare än vanligt. Trafiken var underbart liten på vägen hem. Jag kröp ner i sängen igen och satte på lite musik för att somna om. Så blev det inte utan pappa ringde på skype. Vi tjöta lite, Robin kom även hem till pappa så prata även med honom. Så roligt för alla skickar paket till mig nu. Jag är snart ett år äldre. Snackade med dem tills jag behövde göra mig i ordning för att åka till boot camp. Jag var inte så sugen på det, förän jag kom dit. Det var en superjobbig träning och nu i efterhand är jag superstolt över mig själv. Fick lära mig lite nya tekniker med lyftning m.m. Fick mitt papper påskrivet om att jag har tagit kursen också. Det är bara en gång kvar men jag ska lätt ta samma kurs nästa termin. Anledningen till att träningen var stenhård var såklart för att det hade varit thanksgiving. Hem för att göra mig slänga mig in i duschen snabbt som attans. Iväg för att skjutsa dottern till swimteam. Tanken var att jag skulle hämta upp sonen efter hans basket direkt efter jag lämnat dottern. Fast så blev det inte och där fick jag sitta, utan Harry! Hem för att äta god mat och spenderade mesta dels framför datorn. Fick även dampet på min toffsar. En efter en går sönder. Skit kvalité, de är köpte på H&M här i USA. Har inte riktigt haft sådana problem med dem innan. Har varit de enda som har hållt. Fast det verkar bara att vara de från Sverige.






Kan inte riktigt lyfta mina armar!





malin

Söndagsbak

Ställde klockan även denna dagen. Jag klev upp tidigt och knallade ner. Det är bara sonen som är hemma. Vad gör jag om inte går upp och tittar på ett avsnitt av Greek. Sonen gör mig självklart sällskap. Jag får lite rycket på mig själv och planerar mig dag i följande: Greek, träning, dusch och gitarr. För att ha öppna tankar om att hitta på något med Carla, Criss eller Felicia. Såhär blev dagen. Jag tittade faktist bara på ett avsnitt av Greek. Bytte om och sprang på löpbandet. Gick ner och fick puffpancake! För att göra frukosten hel åt jag lite cottage cheese. Duschen stod nästa på schemat. Det var mer efter duschen det var andra planer. Vi skulle tydligen på bio, inget jag har emot. Hela familjen gjorde sig klara och drog iväg. Vi såg filmen Hugo, vet inte vad jag har och säga om den filmen. Jag fick även den lilla colan så jag satt dödspissenördig den sista kvarten. Jag avled nästan och vägrade missa något för de var så nära att lösa mysteriumet. Den lilla colan är då alltså superstor!! När vi väl var hemma igen började vi med maten och umgicks som en familj. Fattar inte hur mycket jag skriver det men ur mysigt och tiden bara rinner iväg. Sonen och jag bakade lite kakor också, breadcookies - chokladdoppade. De var supergoda. Blev mer att vi smeta på chokladen då kakorna var för varma och klockan började bli mycket.






Så var långhelgen över!




malin

Flygplats, bio och kärlekssnack

Väckar klockan ringde, flera gånger. Jag gick upp vid åtta, väckte grisen och lät honom gå ut. La mig en stund till. Sen var det full rulla. Tvättade och gjorde sju miljoner saker innan Felicia och jag satte oss i bilen. Vi skulle till flygplatsen för att hämta upp pappan och barnen. Det värsta på vägen var att jag nästan körde på en unge. Vi kommer runt hörnet. Ungen ser oss men bestämmer sig för springa över gatan ändå. Jag får tvärnita och som tur hann jag stanna. Satt där chockad med munnen öppen. Jag såg fan blodsplash framför mig, trodde verkligen att jag skulle köra på honom. Det var inte långt ifrån det, jävla ungjävel. Felicia tuta på honom och vad gör han, han skrattar. Nervöstbeteende hoppas jag på. Han var runt sjuårsåldern och sprang med två stora läskmuggar. Vidare till flygplatsen såg vi tåget. Tåget som aldrig tog slut! Den var på bilden gånger tio. När barnen kom in i bilen kastade de sig på mig. De sa att de saknat mig massa. Det gjorde mig så glad. Trodde verkligen inte att de skulle studsa så mycket om att se mig. Pratade hela bilfärden om allt möjligt. Släppte av dem och drog vidare till bion, Breaking Dawn. Jag åt resterande godis från gårdagen och en frappuccinio caramell brulé. Den är så mumsig! Filmen var mycket bra och det rev upp mycket för oss båda. Det blev att vi diskutera kärlek och känslor hela bilfärden hem. La oss i min säng och babblade vidare om det. Tiden rinner iväg så snabbt. Felicia drog hem innan det blev mörkt. Jag spenderade resten av kvällen framför Greek. Det gjorde även sonen. Jag har fått honom bli beroende av serien också! Vad har jag för inflytande?






Vadå stor gran?





malin

Black Friday

Black friday betyder i princip mellandagsrea. Det är USAs största handelsdag. Folk är skogstokiga. Värre än en dag på G-kås när det är som värst. Felicia lurade iväg mig på att shoppa denna dagen. Jag är väl inte ledsen då jag hittade mig en tröja, t-shirt och en julklapp för skit och ingenting. Fast det var galen mycket folk. Vissa affären hade knappt någon rea och jag var inte så värst impad av det. Fast vi åkte inte det värsta stället. Det ska vara outletmallet utanför stan. Ska nog dra dit några dagar senare, se om någon finns kvar. Vill gärna ha de dära converse skorna jag hittade där förra gången. Lönen ska bara dimpa in först. Vi skiljde åt efter shopping och middagen på panda express. Där snackar vi verkligen express, jisses fick springa efter min tallrik. Tog kort på stället i köpcentrumet där barnen får sitta i tomtensknä och berätta vad de önskar sig i julklapp. Fick ta från sidan då det är lite udda att ta kort på andras barn.




 




Felicia skickade sms och fråga om vi skulle ha slappdag framför tvn och en massa godis. Hur kan en gottegris som jag tacka nej till det. Vi bestämde även att hon skulle sova hos mig. Alltid bäst då hon har småbarn hemma hon inte vill väcka mitt i natten. När hon anlände drog vi till Target. Vi handlade på oss massa godis. Vi valde film i nästan en halv timme. Svårt att bestämma. Hon ville en skräckfilm men jag sa nej till typ alla då de verkade vara svindåliga sådana. Vi tittade på en film och snackade för det mesta. Felicia somnade rätt så tidigt. Jag satt däremot och nörda framför datorn halva natten. Hon pratade lite med mig då och då, inget hon kommer att minnas!





Om det ändå vore svenskt godis!




malin

THANKSGIVING!

Jag älskar thanksgiving! Jag är lite besviken att vi inte har det i Sverige. Jag vaknade sent och hade planer på att träna innan. För att kunna äta allt med lite bättre samvete. Fast det blev andra planer. Jag fastna vid träningens värsta fiende, datorn. Skypade med Johannes i nästan en timme. Tiden flyger förbi när man pratar med sina godingar där hemma. Som tur fick jag lagom mycket tid till att göra mig iordning. Vädret ute var fortfarande orkan och regnade som tusan. Det regnade sådär jobbigt underifrån åt sidan. Hur det nu kan göra det. Mamman och jag åkte till släktningarna. De bor i en helt otrolig stor och fin lägenhet i det finaste området med världens utsikt. Maten doftade ljuvlig och jag kunde knappt berga mig att sätta tänderna i allting. Det var minst sagt spännande. Såklart tittade vi på Am.fotboll på TVn. Det var Texas Cowboys VS Miami Dolphins. Man ska egentligen spela själva också men vädret var som det var. Så inomhus var det som gällde. Gottade oss med vin till maten och jag säga att allting var ljuvligt gott. Det enda jag inte var så förtjust i var Coca-cola salad. Det är ingen sallad utan geléaktig körsbärs sak med coca-cola i. Fast nu har jag smakat på traditionell thanksgivingmat. Det var underbart, älskar Thanksgiving. Påminner om julen, man slutar aldrig att äta och är med sina nära och kära. Får inte glömma hur underbart gott peacanpie och sweetpotatopie var till efterrätt. Andra saker var stuffing, graving, cranberrie sauce, mashedpotato, turkey (såklart) M.M. Jag var så ivrig att jag aldrig fick kort på bordet med all mat. Får inte glömma att mamman och jag delade på wishing bone. Jag förlorade tyvärr då jag fick den minsta delen när vi bröt den ihop. Mamman fick därmed önska sig något.

 

 

 

 

 

 

 

ÄLSKAR THANKSGIVING!

 

 

 

malin

Flygplats, IKEA och Greek

Min väckarklocka väckte mig. Klockan tio skjutsade jag iväg pappan och barnen till flygplatsen. De skulle flyga till hans släkt i Texas. Det gick snabbt och jag fick idén om att springa in på IKEA då jag vet att den ligger bredvid flygplatsen. Jag kom ut och visste väl inte riktigt vart jag var någonstans. Så när jag åkt en bite och hållt på sökt i GPSen utan resultat ger jag upp tanken. Tittar upp och vad är det jag ser, jo såklart IKEA. Blir superglad och virrar runt för att hitta ingången. Jag åkte i industriområde och hej vilt men jag kom fram. Underbar känsla av att komma hem för en liten stund. Jag letade efter julmust men inget resultat. Familjen och jag pratade om det i lördags. Jag klarar mig fint fint utan musten men tyckte det skulle vara roligt för familjen att smaka på det. Jag köpte mig gräddsås, glögg, choklad och snören. Jag hoppas att glöggen smakar bra! Ska nog bjuda på glögg och lussekatter någon dag snart. Ett par i 50 års åldern började prata med mig där inne på IKEA. De frågade lite om de såg likadant ut och om det de sålde smaka som hemma. De var hel galna i godiset bilar. De önskar mig välkomna som alla andra gör. Amerikanarna är mycket trevliga, i vilket fall här i Portland. När jag var klar åkte jag till en drive thru verkstad. Jag behövde byta olja på bilen. Det var lite läskigt och killarna pratade snuskigt fort. Fatta bara hälften av vad de sa. Det enda jag sa var nej till allt extra de erbjöd mig.

 

 

 

 

 

vägen hem såg jag en Hippiebuss! Tränade lite och sen gjorde jag något jag inte skulle gjort. Jag la in alla Greek avsnitt på TVn. Fastnade helt och hållet där hela kvällen, natten. Criss, Felicia och Karla skulle kommit hit och vi skulle ha myskväll med godmat och godis. Fast allt möjligt hände och jag förblev själv framför Greek. Jag hade inget ont av det. Skönt att vara helt själv och titta på min älsklingserie. Göttade mig i allt gott jag hade köpt. Hunden skrämde mig även, Jessie som aldrig vill gå ut och aldrig lämna människor. Ville ut klockan ett på natten och jag släppte ut henne för att jag visste att hon skulle komma springade såfort hon hade pissat. Vilket hon inte gjorde, trodde det hade hänt något. Jag gömde mig litei köket och väntade. Tiden gick och jag fick mer och mer panik. Vågade jag öppna dörren och ropa eller kommer någon attackera mig. Sa till mig själv att sluta mesa och öppna dörren fort som attans och ropa på hunden. Stängde illa kvickt och låste dörren. Som tur kom Jessie helt oskadd några sekunder efter.

 

 

 

 

 

 

Som att bo själv igen.

 

 

 

malin

Tisdag som fredag

Vaknade upp i stormvädret. Det spöregnade verkligen och blåste orkan. Skjutsade iväg barnen till skolan. Jag åkte hem igen för att slappa lite och ta det lugnt innan jag började jobba igen. Hade en väldigt dålig hårdag plus världens träningsvärk. Plockade upp ungarna på eftermiddagen.nDet var även översvämmning på skolan. Halva vägen var avstängd och det forsade vatten från ena sidan av vägen till den andra. Vi åkte från skolan till frissan de båda skulle klippa sig. Jag satt där och läste lite skvaller tidningar. Hem för att glo lite på tv och ta det lugnt. De var numera lediga från skolan resten av veckan. Käkade middag med familjen och drog mig vidare. Jag mötte upp Criss vid starbucks. Vi gick till target och köpte lite godis till filmen. Vi åkte till bion och gick på filmen Jack & Jill med Adam Sandler. Den var helt okej, skratta en hel del men trodde den skulle vara lite roligare. Bjuder på en ful bild på mig med min dåliga hårdag.

 

 

 

 

 

Älska bio!

 

 

 

 

malin

Boot camp och Vlad

Min dag var inte jobbig på jobbfronten. Såg till att barnen gjorde sig klara och sa hej då i dörren. Däremot var träningen jobbig. Det var gött och jag fick beröm för mina armhävningar. Säger inte att de är bra utan bara att de har blivit bättre, haha. Träningsvärken kom någon timme efter träningen. Barnen kom hem senare på eftermiddagen och de gjorde sina enda läxor för veckan. Sonen gjorde även rent sköldpaddan Vlads bur. Jag fick äran att leka lite med den undertiden. Vlad var lite lat av sig och inte så lekfull. Spenderade kvällen med att umgås med familjen och sitta framför min dator. Klämde in lite Greek avsnitt. Jag har börjat att titta om på den serien. Jag absolut älskar den serien och jag är kär. Det är så konstigt det dära alltså. Synd att det inte är verklighet må jag säga.







Cappie!






malin

Kalas och Walgreens

En av anledningar till att jag inte drog ut var för att jag skulle på kalas klockan elva på morgonen. Det var för deras kusin. Jag skulle för första gången träffa släktningar till familjen. Jag ville inte visa de sämsta sidorna av mig så det kändes smart att vara hemma en lördagkväll för det. Kalaset bjöd på pizza, öl, dricka och Mickey Mouse tårta. Tårtan var god men Amerikanarnas tårtor är lite torrare än Svenskarnas. Tårtans icing var svart och det visade att det färgade av sig. Trodde inte riktigt på sonen när han sa att mina läppar var svarta. Såg däremot mig själv i spegeln när jag hämtade en servett, hej svarta läppar. Som tur fick alla det och ingen brydde sig, det är en vanligsyn med samma färg på läpparna som kakan. Tur att det inte blev många kort tagna. Må säga att det var lite spännande att äta glass till tårtan. Vilket är mycket vanligt här, därför den är torrare?


Hem för placera mig i sängen framför datorn en bra tag. Jag gick ner och spenderade lite tid med familjen också. Läpparna hade börjat torka ut efter all slickande och torkande med servett. Så jag tog mig en tripp till affären. Jag åkte till ett ställe där jag aldrig varit förut. Köpte mig lypsyl och hittade en chokladtomte. Jag må säga att det var pytteliten och kostade fjorton svenska kronor. Det var rena rånet! Smaka väl inte riktigt som jag ville heller men ändå helt okej. Jag var inne i affären Walgreens och kunde inget annat än att tänka på lilla Johan Wallgren hemma i Sverige. Har känt honom snart tio är nu.







Minnen bubblar i vintermörkret!






malin

Cavalia

Satte alarm för att garantera att jag kom upp. Det blev en del drinkar och sent igår. Inga problem, jag behöver knappt alarm längre. Vaknar tidigt ändå. Alltså, tidigt för att vara mig. Gjorde mig klar och slappa med familjen. Vi gjorde oss förbereda för att åka till hästshowen Cavalia. Det är en show med 45 manliga hästar och en hel del akrobater. Det ska tydligen vara världens bästa. Det var en av dotterns födelsedagspresent. Det var familjen och hennes bästa kompis. Showen var bra och häftig, världsbäst vet jag inte men. Det var imponerande och gud vilka kroppar killarna hade. När showen var över gick vi alla ut och åt på ett ölbryggeri pub. Jättehäftigt. De hade trämoment och grejer som var superdetaljerat och allting var utsågat med en motorsåg. Det var helt galet. Glömde helt av att fota plus att stället var fullt och jag skämdes väl lite över att ta upp kameran. Gotta sig i godmat och sen hem igen för lite am.fotboll på tvn med familjen. Tanken var att jag skulle gå ut med Criss och Karla men det blev inte så. Jag valde att stanna hemma istället av flera orsaker.






Avgörande val i sitt liv




malin

Intressant historia.

Sovmorgon för min del på fredagen. Det är immigrationday i skolan för dottern. Det betyder att de återskapar deras förfäders ankomst till USA. De har forskat deras historia i veckor nu. Så nu har de få skapa sin egen karatär. Vart de kommer ifrån, varför de lämna sitt land osv. Föräldrar och lärare gjorde iordning tre klassrum till båten, Ellis Island och läkarmottagning för läkarkontrollen. Lärare och föräldrar spelade olika rollen och gjorde allting jätteverkligt. Efteråt festade de på mat de hade lagat, traditionella rätter från deras land de immigrerade från. Jag var ansvarig för att laga maten och komma med den i rätt tid. Dottern var från Irland och därmed gjorde en potatisrätt. Jag var ansvarig för att stoppa den i ugnen och ta den till skolan. Vilket jag gjorde och fick gå runt och titta på allting. Jag var superimpad. Jag fick vara med i matfesten. Herrejisses, massa gott och min mage exploderade nästan. Det var mat och efterätter. Åt en massa gottigt och tog inte ett enda kort, attans! Åkte hem igen för att vila upp mig och smälta maten. Återvände till skolan för att se en dansuppvisning dottern hade för småbarnen på skolan. Det var mer eller mindre intressant men lite små segt. Dansen var inte det utan resten av grejen. Jag kan knappt säga att det var att jobba men var ledig efter det.



Inväntade Felicia som skulle hem till mig. Vi skulle vidare till bion för att se Breaking dawn. Fast så det blev det inte. Felicia råkade ut för en olycka. Ingen allvarlig utan allting gick bra. Hon blev lätt påkörd i bak vid ett rödljus. Hon var såklart chockad och vi spenderade fredagskvällen hemma hos oss själva och var med familjen. Jag var dock inte hemma länge. Criss och Karla ringde mig och vi drog ner till stan. Vi träffade lite folk. Criss känner en som är härifrån så vi hängde på en massa mysiga och mystiska pubar och barer i sw området. Jag tog mig några drinkar, svinbilligt. Jag blev även bjuden på en del. Jag hade superroligt och har väl äntligen skaffat mig lite mer amerikanska kompisar. En runta till hoppas jag på!



Snackade även tidigare under dagen med pappa på skype. Min farbror var där och frågade mig hur vädret var här. Jag tittar ut och skrek DET SNÖAR! Tog ett kort snabbt som attans. Senare på kvällen snöade det ännu mera och det blev ytterligare ett kort. Det är lite för varmt här så inget la sig. Snön här kommer väl inte här förän i början av januari.







Slumpen?





malin

Gitarr och swimteam

Vaknade upp, gjorde mig klar och skjutsade iväg barnen till skolan. Vi var tidiga men det betyder inte att morgonen flöt på bra, eller?! Från deras skola till min. Jag hade gitarr och det gick bra faktiskt. Fick tillbaka gnistan och tycker det är roligt och ser fram emot och öva. Förut hade jag lite för mycket ångest att jag låg efter. Inser att det spelar inte så stor roll, öva, det ger färdighet. Lektionen var rolig och tiden gick fort. Hem för att packa i ordning allt inför swimteam. Se till att jag får med mig Harry och mellanmål. Tog med mig lite kakor som var över. Kakor dottern hade till skolan för att bjuda sina kompisar dagen innan. Såklart var det formade som grisar och var rosa. Hon har alltid bjudit på dem på sin födelsedag i skolan. Swimteam gick fort, boken var superspännande samtidigt som de hade lite nya övningar. Hem för att äta och ta det lugnt med familj. Det blev även lite spelande på gitarren!






Underbara kakor!





malin

Födelsedagsfirande!

Det är ingen vanlig idag för det är dotterns födelsedag. Hon blir hela elva år gammal. Jag fick sovmorgon, mamman spenderade morgonen med barnen. Jag vaknade upp lite senare, gjorde mig klar och åkte till Criss. Vi skulle åkt till ett köpcenter med inomhusskridskobana men vi hann inte med det. Hon fick en ny tid att vara hemma så vi drog till Washington sqaure istället. Vi tog oss en kaffe och drog runt i affärena. Jag köpte mig en varm ny julinspirerad latte. Den var egentligen inte ny, stod på reklamen, äntligen tillbaka. Den var god som tur var. Är inte så förtjust i varmt kaffe. Jag är mer islatte typen. Jag hittade inte så mycket i affärena heller.






Klockan sprang iväg och vi åkte hem. Jag var hemma en liten stund innan jag åkte till skolan för att plocka upp mina två. Sa grattis och resan hem bestod av mycket prat och skratt. När vi kom innanför dörren mötes dottern av sin gris. Iklädd i en partyhatt och en skylt med dottern på och text som sa grattis tjejen min. Det var super gulligt och alla skratta hysterisk.






Vi slöade lite under tiden tills maten var klar. Maten var super god och efteråt öppna hon alla sina presenter. Hon fick hur mycket presenter som helst. Jag hade köpt henne en hot/cold patch, en vetekudde i mysig tyg format som en gris och en bok om en gris vid namn Olivia. Hon blev mycket glad och ja, hon älskar grisar och rosa. Pippo grisen var hysterisk i all presentpapper som blev lämnat på golvet. Han lekte glatt i pappershögen tills han började äta det. Då fick vi ta bort det. Till efterätt blev det jordgubbs/rabarberpaj, SUPERGOTT! Amerikanskpaj slår svensk!








Grattis, hoppas du hade en bra födelsedag!







malin

Måndag och tisdag!

Har inga bilder för måndag tyvärr. Måndag bestod av att skjutsa barnen till skolan, sov tills jag var tvungen att åka till Boot camp. Det var ett av de värsta jag varit på. Vi gjorde alla dessa superjobbiga armövningar. Jag är verkligen superklen i mina armar och axelparti att det är ren smärta när vi gör sådana saker. Jag fick stanna kvar fem extra minuter för att få lära mig ännu mer stretching och få det gjort. Snabba ryck hem för att ta en snabbdusch och direkt iväg för att plocka upp ungarna. Jag tog bara med mig en hem, dottern tog bussen till swimteam. När jag kom hem fixade jag sallader och slappa i soffan medan sonen gjorde sina läxor. Föräldrarna skulle ut och äta. De var så snälla och gjorde en lasagne som jag bara behövde ställa in i ungen. Till de var det bröd som bakades i ugnen och broccoli, blomkål som låg i en kastrull redo att ångkokas. Detta kallar jag lyx. Jag hade inte haft något emot att laga mat men de vill göra det så jag hindrar dem inte. Dottern kom hem och vi tre åt mat. De sa något till mig som värmde jättemycket. De sa att de ser mig som deras storasyster. Efter middagen åt vi chocolatechipcookies, gjorde klart läxorna och tittade på två avsnitt av Svampbobfyrkant. Sängen kallade och de gjorde sig klara. Innan vi sa godnatt läste jag en godnattsaga för dottern. Det är något speciellt med det, ett minne för livet.


Vaknar upp med världens träningsvärk. Som tur är det mesta i axlar och armar. Jag sa hej då till ungarna och gick upp för att göra mig klar. Jag somnade visst en timme vid datorn. Vidare till affärena för att leta efter present till dottern som fyller år imorgon onsdag. Hitta jättebra presenter som tur var. Köpte även lite smågrejer till mig själv. Hem för att plocka upp barnen på skolan. Var såklart för tidigt och fick lyssna på när dottern och hennes bästis hade tvärflöjtslektion. De var riktigt duktiga och riktigt underhållande. Hem för göra minsta möjliga, mysa med familjen och träna lite gitarr.






Inget fel på vardagar!




malin

Sömning söndag

Jag vaknade tidigt och gick ner för att äta något. Hungrig, trött och allmänt seg. Den enda som var hemma var sonen och det första han sa till mig var. Varför ser du så trött ut. Svara kort och enkelt för att jag är trött, haha. Fick höra flera gånger om hur trött jag såg ut osv. Jag var inte den enda som var trött. Grisen låg jättegullig och sussa i puffen med filten på. När jag sedan gick upp på mitt rum igen för att ta det lite lugnt. Låg det två hundar i den. Jag fick knappt plats. De låg inte kvar länge, putte bort dem. Jag hatar att dela säng med någon, vare sig hund eller människa. I vilket fall när jag sover. Jag vill ha mitt utrymme att röra mig på. Inte ha någon som putts, svettas eller andas i örat på mig. Känner mig så kärleksfull när jag skriver detta. Tro mig inte fel. Jag delar gärna en dubbelsäng med någon, gosa under vaken tid bredvid varandra men när det kommer till sovande. Så får båda hålla sig på sina sidor, haha. Vi får väl se om jag i framtiden kommer ändra min åsikt.


Jag skypade lite med mammsen. Tog mig en ultralång dusch och sen var det sängen en liten stund till. När jag vaknade gick jag ner och umgicks lite med familjen. Resultatet var att jag la mig i puffen grisen tidigare sov i och somna. Sonen väckte mig genom att hoppa på mig. Han tyckte vi skulle spela lite pingis. Jag vifta med handen och somna om. Jag kvickna till lagom till kvällsmaten. Åt och fick höra att jag var ovanligt tyst. Jag funderade på hur illa min bakfylla syndes egentligen. Jag var inte riktigt bakfull, mådde bra förutom att jag var supertrött och seg. Efter middagen kom jag inte undan längre. Pingismatch var det som gällde! Jag vann helt otroligt nog den första matchen men fick storstryk den andra. Inte så konstigt eftersom jag använt all energi till den första matchen. Sängdags för barnen och även för mig. Jag tittade på Greys till klockan tio och somnade gott åter igen.






Söndagssömn!





malin

Shopping och fest!

Ställde klockan för att komma upp i tid. Fast jag egentligen inte behöver det. Jag har samma rutiner varje dag så kroppen vet ungefär när den ska gå upp. Det är skönt, jag har inte haft så här bra rutiner på flera år. Gjorde mig iordning och skypa lite med pappsen. Han har allt varit lite pratsjuk på det senaste. Det börjar närma sig jul och min födelsedag. Det är väl då det kommer att kännas som konstigast. Jag hoppas jag kan skypa med hela familjen och lite släkt på min födelsedag. Vet ännu inte vad som kommer att hända på min födelsedag.


Kvart i tolv plockade Karla upp mig, vi åkte vidare till Criss. Vi alla tre plockade upp Felicia och åkte till outletmallet. Jag ville hitta lite finare kalas, party kläder men det enda jag hitta var ett par skor. Fast det var inte vilka skor som helst. Det var mina underbara, efterlängtade snygga ärtgröna hightop chuck taylor all star converse. Jag har velat ha dem sen jag var tretton år gammal. Jag har trånat efter dem i nio hela år. Det var kärlek i första ögonkastet. Fast jag var tretton och fegade ur. De var ärtgröna och jag var minst på skolan. Man brydde väl sig lite för mycket om vad andra tyckte på den tiden. Så i åttan bestämde jag mig för att köpa dem, skit i vad andra tyckte. Jag var kär i de skorna. SÅKLART var det inte en enda skobutik som plockade in dem. Jag har sedan dess gått och letat och frågat i butikerna. Jag hade bara en chans och jag sumpade den. Men nu nio år senare är de äntligen mina och jag är fortfarande lika kär i dem. Det känns en aning overkligt.






De andra handla lite, vi åt på subway och vi var senare på g hem. Criss skulle på ett födelsedagskalas. Felicia åkte hem och Karla och jag åkte vidare till andra affärer. Karla körde även på reserven och jag var rädd att vi skulle bli strandsatta på vägen. Då vi båda bor en bra bit i från stan och närmaste gasstation. Som tur kom vi fram. Här behöver man inte tanka själv utan de som jobbar på stationen tankar åt en. Han säger till oss att öppna tanklocket. Fast vi hittade inte knappen. Vi leta som galningar och vi fick t.o.m. fråga folk om hjälp för att leta. Men vi hittade den inte och hon fick ringa upp sin pappa. Han sa att den var öppen. Fast vilket den inte var. Så då fick vi slita upp koforten och sedan gå bakvägen för att få upp locket. Karla var inte för haj på engelska så jag fick lyssna och sen fixa det. Haha, tur var att vi fick upp den i vilket fall. Vi gick in till affären bredvid och jag köpte mig lite alkoläsk till kvällens bravader. Fick skjuts hem och började göra mig klar. Fick slänga i mig lite smaskig burriot som familjen hade lagat. Jag satt på mitt rum och började smutta på mina goda alkoläskar samtidigt som jag snacka med Felicia genom skype. Vi gick igenom lite bilder som vi tog under fredagskvällen.






Karla plockade upp mig runt klockan elva. Vi åkte mot downtown och gick in på klubben där vi skulle möta upp Mo och hans kompisar. Vi hade blivit uppskrivna på listan och delade en V.I.P. section med dem. De var små hörnor med soffa, bord och servitris/servitör. Dansade och hade roligt hela kvällen. Drack någon god Malibu drink som slog bra. Jag fick ta mig några glas vatten från baren, som smaka klorin. När vi gick därifrån var jag i vilket fall kanoners kanoner. Jag hade en bra fylla. Tills jag kom hem. Då slog tröttheten till och fyllan började bli baksmälla. Jag vaknade upp mitt i natten med en halväten bagel bredvid mig i sängen. Kommer inte ihåg att jag sprungit ner och hämtat den. Skorna glömde jag utanför dörren, de var klackar på så jag ville antagligen inte låta för mycket när jag gick in. Skorna upptäckte vi under söndagen, haha. I vilket fall var det värt det, jag hade superkul.







Allting är kanoners!







malin

Avskedmiddag eller?!

Äntligen fredag som man säger. Jag skjutsade ungarna till skolan och sen var det hem till sängen igen. Precis innan jag somnade ringde pappa. Nästan hela familjen var där, de skulle iväg på kalas. Blev att jag beställde pappas efterlängtade ratt till Oldsmobilen också. Sa hej då till dem och istället för att sova trände jag. Hade tänkt att springa på bandet men pappan var i träningsrummet och höll på så jag gjorde en massa övningar jag lärt mig i boot camp istället. Det blev väl inte så hel hjärtat som jag velat men svettig blev jag. Duschade mig och gjorde mig klar inför kvällen utgång. En av tjejerna ska lämna Portland, så då ska vi ut och äta. Jag åkte till skolan för att plocka upp sonen och de andra två. Fast det blev bara att jag plockade upp de andra två. Sonen skulle direkt från skolan till en kompis som han skulle sova hos. Det blev en ovanligt lugn bilresa hem, hihi. Jag var därmed ledig. Så jag tog med mina grejer och åkte till Felicia. Vi fixade de sista innan vi åkte iväg till restaurangen vi skulle äta på. Där satt vi i 45 minuter utan att någon dök upp. Alla var sena och vet inte vad de syssla med. I hungerprotest gick vi till en annan då de inte ens hade bokat bord och det blev fullt. Felicia och jag gick till Buffalowings restaurang. Det kändes väldigt Amerikanskt. Jag beställde någon honey-bacon-kyckling sak, mycket gott. Felicia och jag delade på sex stycken buffalowings, medium starka. Kan säga att det brann i munnen på mig. De smaka bra men var bra starka och kleniga. Min pappa hade älskat dem! Karla och Criss gjorde oss sällskap på restaurangen, så vi åt lite i omgångar. Det var trevligt och vi satt där ett bra tag. Felicia åkte senare hem och vi andra till bion. Det gick ingen vi ville se så det fick bli att sätta oss på Starbucks istället för att fika och tjöta. Det var super trevligt och det var även mumsiga män i uniform där.







Tydligens deras kultur, hej och välkommen till vår!






malin

Gitarr och swimteam

Sovmorgon! Det tråkiga är däremot att jag vaknar när jag brukar. Fast nu för jag ligga kvar och sussa skönt i sängen. Gjorde mig klar och sa hej då till ungarna. Gjorde mig klar, snacka lite med pappsen och sen åkte iväg till gitarrlektionen. Jag var inte superdålig men jag var långt ifrån bra. Det får bli mycket öva om jag ska lära mig. Vi går igenom så mycket nu också så jag blir yr i bollen. Det är fortfarande roligt som tur är, även om tanken att det skulle vara skönt om det var över. Hem för att ta det lite lugnt innan jag skulle iväg för att plocka upp ungarna på skolan. Vi åkte till swimteam. Denna gången var vi tidigt så dottern och jag satte oss i kafeterian och hängde. Köpte oss lite godis och prata om allt mellan himmel och jord. Tror jag råka flörta med han som jobba där också eller rättare sagt han med mig och jag fatta inget förän efteråt. Sonen gjorde läxorna och jag läste min älskade Harry. Hem för att äta gott och umgås med familjen. Det blev att spela lite skip-bo och jag vann! Huset är numera dekorerat för Thanksgiving.






Snart läst ut Harry nummer fyra





malin

Smirnoff & Mike's hard punch

FULL OCH LYCKLIG I USA!





malin

Min mammas födelsedag

Som sagt min mammas födelsedag, alltså min riktiga. Första gången man missar den. Det känns lite konstigt även om tiden inte riktigt känns de samma här som hemma. Måste erkänna att det känns som tiden står still hemma och att jag är i någon fantasti förtillfället. Lite svårt att förklara men det är en skumkänsla. Jag undrar hur det kommer att kännas på julafton. Här kommer det inte vara något speciellt, i detta landet firas det på juldagen. Så med tidskillnaden kommer det att vara annandagjul för er i Sverige och min "julafton" på juldagen. Hängde ni med? Blev svårt att förklara. Fast nu ska vi inte tänka på det. Det är snart thanksgiving här och jag är super uppspelt. Jag älskar traditioner med familjen. Det ska bli gott, tror pumpkinpie hamnar på bordet också. Än så länge vet jag inte hur planerna ser ut för thanksgiving. Tydligen börjar världens rea klockan tolv på natten, efter thanksgiving. Det får nog bli att checka in det om jag pallar. Det är den dagen då det handlas som mest i HELA USA. Ni kan bara tänka er. Det kommer var så mycket värre än Ullared. Vi får väl se vad de andra säger. Jag vet inte ens om barnen är lediga.


Tillbaka till dagen. Jag snackade först med min pappa genom skype. Han vill ha sin ratt men det verkar inte funka så han får nog vänta ett tag till. Han har redan fått sin farsdagspresent och det är inte jul än. Mamma ringde upp efter att mormor hade gått hem. Vi prata lite och sluta med att vi diskutera en hel del. Kändes mer som jag lättade trycket. Kanske inte de roligaste på hennes födelsedag. Present får hon inte från mig förän i maj när vi gottar oss i Miami. Hon hade heller inte fått något av mina syskon än. Vilket bara visar vem som fixar presenten varje år, haha. Klockan rann iväg och mamma skulle titta på tv. Jag tog tag i mitt tränande. Det var inte så roligt att träna idag för jag har fortfarande träningsvärk från i måndags. Fast det var gött att träna och jag känner verkligen skillnaden nu. Det är kul att märka att man orkar mer och mer. De ger en mer motivation till att försätta och kämpa på ännu mera.


Lunch väntade och det blev något super amerikanskt, mac and cheese. Makaroner och cheddarost. Jag la även i några soy curls. Fråga mig inte vad det är. Är inte vegitarian i vanligafall så har inte koll på de sortimentet. Man behöver väl i för sig inte vara vegitarian för att ha koll på de men det är väl när man slutar äta saker som man tittar på de andra alternativen. Gjorde mig i ordning och plockade upp ungarna. Dottern skulle till fotbollsträning så fick fixa måltid till henne innan mamman skjutsade henne. Sonen och jag spelade tre matcher pingis. Jag vann två av dem, superlycklig. Det blev att småreta honom hela kvällen. Medan pappan lagade mat, även det super amerikanskt, hamburgare gjorde sonen sina läxor. När han var klar attakerade han mig. Vi bråkade, på skoj tills maten var klar. Det blev alltså lite mera träning. Mätt och belåten satte jag mig vid datorn. Borde egentligen spelat gitarr men den tanken flög ur min hjärna. Har gitarr imorgon, vi får väl se hur det går. Fick ta och plocka i ordning lite i mitt rum. Städerskan kommer imorgon. Anledningen till att jag plockade var för att jag ska veta vart mina grejer är imorgon. Det gör inget om man inte plockar iordning på grejerna men det underlättar att veta vart saker är. Måste erkänna att det är gött att slippa damma, dammsuga och allt det dära. Nu ligger man i sängen och knapprar på tangenterna. Långt inlägg om knappt något? Jag har i vilket fall kommit in i bloggandet lite bättre än innan. Fast det brukar vara såhär, att jag har perioder där jag är bra och mindre bra. Imorgon är det redan torsdag, gitarr, panncakes och late start är det som gäller imorgon. Alltid gött med sovmorgon och am.pannkakor är aldrig fel.



Grattis mamma!





malin

Criss och bakning

Idag var det min tur att köra barnen till skolan. När jag kom hem gick jag inte och la mig igen, helt otroligt. Jag satt mesta dels vid datorn och prata med Sandra och Britta. Tanken var att jag skulle träna en skvätt men träningsvärken var olidlig. Jag kunde knappt röra mig. Visste att det skulle bli hög smärta men inte såhär. Jag avvaktade med träningen och slappade tills jag skulle iväg och möta Criss. Jag mötte upp Criss på Washington Square. Vi tog en kaffe och satt där och tjöta i en timme. Tog en sväng i affärena och jag köpte mig en tvåfingerring och ett par örhängen. Duty calls och vi sa hej då till varandra.





Jag åkte hem och funderade på vad jag skulle göra här näst. Var sugen på att träna men det gick verkligen inte. Benen vek sig av smärta, för att inte tala om röven. När jag inte kan träna, då bakar jag. Det fick bli chokladsnittar då de har surrat runt i min hjärna de senaste dagarna. Jag tycker de är fantastiskt goda. Farmor har alltid dem hemma, tror hon gör dem själv. Jag bakade klart och de blev goda. La de på kylning och när jag städat klart springer grisen upp på övervåningen. Han får inte vara där uppe så jag får springa upp och få ner honom. När jag kommer när är kakorna borta. Hunden hade ätit upp dem. Jag blir så trött på både hunden och mig. Kan inte bara hunden sluta äta saker på borden och kan jag inte komma ihåg att ställa undan saker. Som tur var de så pass lite att det inte var farligt för vovven.






Gick upp för att spela lite gitarr. Klockan rullade iväg och jag fick började med middagen till flickorna, dottern och hennes bästis. De kom hem, åt och gjorde sig klara inför fotbollen. Jag fick skjutsa dem till de nya träningsstället. Roligt att vi trodde det skulle ta trettiominuter när det tog elva, haha. Som tur kom vi iväg lite sent och de var nu tidiga istället. Direkt när jag kom innanför dörren blev jag utmanad på pingis. Jag vann nästan, börjar nog bli lite bättre. Mina servrar är riktigt bra. Maten serverades och efteråt kunde jag inte hålla mig. Bakade andra omgången med chokladsnittar. Såfort de var klara la jag ner dem i the cookiejar, kakburken. De var mycket uppskattade fast de ville äta dem varma. Även om jag förklara att de var mycket godare kalla. Fast de tycker jag är konstig som vill ha det kallt. Kanske är en amerikansk grej, varma efterrätter. Kakor tycker jag ska vara kalla, det är då de är krispiga och goda.








Allt jag gillar på samma dag!







malin

Award / utmaning

Jag fick en award / tävling från min kusin Anna. Det handlar om att avsluta ett gäng meningar samt skicka vidare till fem andra bloggare! Tackar och skickar den vidare till de som vill, jag är lite tråkigt. Brukar inte göra sånt här! 

  1. När ingen ser eller hör mig... dansar jag!
  2. Jag går aldrig hemifrån utan.. tuggummi (går aldrig någonstans utan det)
  3. Min blogg heter som den gör för att.. jag har dålig fantasi, döpte min mammas katt till det. Påminner om Hawaiiön Maui. Hawaiiöarna är min drömresa.
  4. Om jag vågade skulle jag.. ha ett förhållande
  5. Om tio år kommer jag att vara.. färdigutbildad och rest mycket.




malin

Boot camp & födelsedagsfirande


var det måndag idag, fast inte en ny vecka. Här bort börjar veckorna på söndagar. Det känns helt fel och jag undrar om jag ens kommer få den tanken med mig hem. Jag såg till att barnen kom iväg till skolan och siktade mot min säng. Jag hade däremot ett litet problem. Grisen låg och sov i sin säng i storarummet. Jag kan inte lämna honom själv och jag ville heller inte väcka honom. Så jag fick idén om att dra hela sängen tills hans inomhus bur/hage. Haha, vilket jag gjorde och han vakna inte. Jag fick verkligen hålla mig för skratta. Jag gick gott upp till mig säng och fick sova en stund till. Vaknade upp och gick ner för att släppa ut grisen. Han brukar alltid vakna före mig. Vilket han inte gjorde. Jag öppnade dörren och lät honom sova vidare. Jag gjorde mig klar och snacka lite med Britta. Boot camp som gällde men innan det gick jag in i en jättekänd bokhandel. Jag köpte en present till mamman som fyller år. Sen till boot campet, jag höll nästan på att dö. Det kändes att kroppen inte var helt okej. Fast träningen i sig var super jobbig idag. Jag var illröd i ansiktet och kunde knappt andas. Det kändes grymt skönt efteråt. Jag orkade inte ens lyfta armarna och min rumpa kommer att ha världens träningsvärk. Jag hoppas att förkylningen släpper så jag kan träna lite imorgon med. Om inte träningsvärken är förjävlig. Åkte bil hem och för första gången sedan jag börja boot camp behövde jag inte plocka upp barnen. Jag kunde ta en lång och skön dusch för att varva ner. Satte på ett ghostwisper avsnitt men hann inte se allt för mycket innan sonen kom hem. Dottern var på swimteam. Bästa av allt var när pappan kom hem. Han kom nämligen hem med posten. Jag hade fått paketet från pappa, två marabou chokladkakor. HIMMELRIKET! De var inte helt mos men långt ifrån hela. Hjälpte till att laga middagen med pappan medan sonen hade gitarrlektion. Dottern och mamman kom hem runt sex och då var maten klar. Vi åt gott och sen var det paketöppning. Jag köpte två böcker, en av dem hade hon inte läst så det var lyckat. Den andra hade hon så den får hon byta. Blev att spela en pingisturnering innan det var sängdags för de små. Jag slängde mig framför datorn med min marabou. Tittade såklart på Heart of Dixie också. Jag har verkligen fastnat för den serien. Så lite tv, serier och filmer jag tittar på nu har jag inte gjort på flera år, helt otroligt.







Happy Birthday!





malin

Superslappt


Sovmorgon och omställning till vintertid. Härligt att man vinner en timme på morgonen. Det tog ett litet tag innan jag gick ner för att äta frukost. Halsen och näsan var värre än vanlig, tät och jävlig. Jag låg och gotta mig i sängen tills jag var sugen på päron och cottage cheese. Det bästa av allt var att både Britta och Sandra var inloggad. Det blev ett lååångt, underbart, välbehövligt samtal genom hangout på google+. Man skrattar så man får ont i magen. Jag mår så gott i deras sällskap. När de behövde gå och lägga mig gjorde jag lunch till sonen och mig. Han bad mig så snällt att jag kände mig tvungen. Det blev något amerikanskt, peanutbutter&jelly sandwich. Det låter som en äcklig blandning men det funkar helt okej. Jag tog hallonsylt, i huvudet sa det blä men smaklökarna höll inte riktigt med. Det var varken äckligt eller jättegott, helt okej kan man väl säga då. Sen spelade jag lite gitarr och tog det lugnt. Innan jag gick och la mig spelade jag pingis och biljard. Jag vann stort på biljard men förlorade surt på pingis. Jag är en badmintonspelare och därmed passar inte pingis mig. Jag slår för hårt! Vilket får mig att vilja börja spela badminton NU! Ska nog kolla upp det.







Förevigt!





malin

Puss in boots


Vaknade upp av jag inte kunde andas. Nu har näsan blivit tät. Jag var glad över att jag inte träna igår vilket hade gjort det ännu värre. Jag sov extra länge, kroppen värker lite smått. Min röst viner och jag har fått lite hosta. Vad är det här, jag vill vara frisk. Ingen träning denna dagen heller. Tröstade mig med att baka! Idag fick det bli hallongrottor. Hittade bara små muffinformar så det fick bli mini hallongrottor. Felicia slutade skolan klockan tolv och drog sig hit. Sonen jävlades med henne och vägra släppa in henne. Jag var där uppe, mobilen låg där nere och jag hade hög musik på. När Felicia hade stått där ute i tio minuter kom sonen upp och sa att Felicia var här. Så jag sprang ner och öppna till en frusen och smått irriterad Felicia. Vilket var förstående. Vi drog vidare till affären Target och kolla lite. Jag köpte bara lite bra och ha grejer och ett halsband. Tro, hopp och kärlek! hitta en ny m&m som jag var tvungen att testa. Tillbaka hem till mig, vi glodde bara på tv och slappa.






När det började bli kväll gjorde alla sig i ordning. Dottern skulle iväg till sin bästis som fyllde år, pappa och mamman skulle gå ut och äta. Sonen och jag skulle ut och äta på The old spagetti factory och sen se filmen Puss in boots 3D på bio. Roligt när man gör något annorlunda man får lite bättre kontakt och man fokuserar på ett barn inte två. Middagen var trevlig och god. Vi spelade lite på hans Ipod innan maten kom ut. Köpte godis, popcorn och coca-cola till bion. Filmen var helt underbar, rolig och söt. Rekomenderar att se den. Jag skrattade högt flera gånger, såpass många gånger att sonen sa till mig. Haha, jag bryr mig inte. Lite roligt att han skämdes lite smått över mig. Hem för att dega framför datorn och ipoden. Klockan rullade iväg och det var sängdags för sonen. Jag gjorde mig i ordning och bädda ner mig i sängen. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra imorgon. Funderar på om jag ska trotsa förkyldningen eller om jag ska vila upp mig inför boot campet på måndag. En sak som är säker är att jag ska öva på gitarren. Det får bli att öva i en timme eller två. Glo på något Ghostwisper avsnitt också.








Älskar bio!







malin

Kalas, dans och cheesecake


Jag skjutsade iväg barnen till skolan klockan sju. När jag kom hem la jag mig i sängen för att sova lite till. Jag är fortfarande inte riktigt friskt. Så jag passar på att vila så mycket som möjligt. Tanken var att jag skulle träna men det blev inget med det. Även om ångesten skriker och lusten vill inget annat än att träna. Halsen är inte med och jag vågar inte. Jag blir alltid super dålig om jag tränar när jag är sjuk eller börjar att bli. Lika bra att inse att man inte är odödlig. Fast jag lovade mig att träna imorgon, både kondition och hantlar. Jag flyttade mig från sängen till soffan utanför dörren. Låg och glodde på Supernatural som gick på tvn. Gick i princip i pyjamas halva dagen. Det var gött att softa. Jag är verkligen en softpotatis. Därför kommer den jag gifter mig med om jag nu gör detta. Den jag väljer att spendera mitt liv med, kommer tycka om att softa MEN tycker mer om att vara aktiv. Jag har även sagt att personen ska vara en frukostmänniska fast det kan jag numera stryka. För jag har utvecklat den delen själv nu.


Barnen kom hem runt klockan tre. De var lite kalasande här. Dottern och hennes bästis fira sina födelsedagar ihop så hem hängde cirka sju andra tjejer med. De skrek, fnittra, hade kuddkrig och var överallt. Jag fick tillstånd att lämna byggnaden. De skulle gå på bio och sen komma hem och göra pizza ihop. Tanken var tvärtom men de blev ändrigar då bion ändrade biotiderna. Med att allting blev ändrat kunde inte riktigt jag lämna. Jag skulle möta upp Felicia men hon fick vänta lite. Jag skulle först skjutsa ett barn. Fast sen blev det att jag lagade mat, spagetti och köttfärsås till sonen och hans kompis. Fixa iordning dem inför dansklassen. Bytte bil och fick köra Mini Coopern till Felicia. Vi drog till Washington square och kolla runt. Magen kurra och vi satte oss och käka mat från Panda express. Fick en fortune cookie! Det enda jag kan säga är att jag skratta, lycka om det händer säger jag. Återkommer omdet blir något av det. Vi avsluta de hela med cheesecake. Testade lime denna gången, god med tråkig.








Hjärtat hoppar till..






malin

AMERIKANSKT KÖRKORT!


En panikmorgon, av många anledningar. Vakna lite försent (egentligen inte), nycklar som har vingar och inga pannkakor gjorda. Jag skulle ta Hondan som jag brukar köra men pga att pappan inte hitat nycklarna till Mini Coopern tog han Hondan. Mamman fick komma hem med hennes bil Acura. Jag fick ta Acuran till min uppkörning och mamman fick ha Mini Coopern då hon har den andra nyckeln. Jag fick alltså ta en bil jag aldrig kört förut att köra upp i. Ingen panik jag tog allting svincoolt. Jag hann aldrig inse vilken stor grej det var. Nervös var jag såklart men det är inte samma sak som när man skulle köra upp hemma i Sverige. Nu har jag redan kört i fem år! Räkna ut det när jag fyllde i ansökan om de amerikanska. Fem år med all övningskörning och dylikt. Jag har redan i tre år fått köra alldeles själv. Jag får köra här då jag har mitt internationella körkort. Fast det var deras försäkringsbolag som krävde att jag skulle ta Oregonstate license. Så det var bara att göra det. Inget jag ångrar, det är lite ballt att äga ett amerikanskt körkort. Det internationella gäller bara ett år, så nu får jag även köra på min semestermånad. Provet gick snabbt. Jag fick köra ett varv runt kvarteret. Man fick inte prata med kontrollanten. Gissa om det blev lite obekvämt, stel situation. Jag fick en som verkade sträng och jag blev lite rädd och nervös. Fast allting gick jättebra. Hon fick även en chock när jag sa att jag snart var 22 år. Hon trodde jag var under arton. Ser jag verkligen så ung ut? Vi pratade alltså efter provet. De får ta körkort när de är femton med lite andra regler och något mer prov. In igen för att ta lite kort och skriva en autograf. Kortet ska jag inte prata om. De gör verkligen allt för att man ska bli så ful som möjligt. Man får ha en blåful duk bakom sig. Färgen gör att du ser blek och tråkig ut. För att toppa de hela får man titta på en punkt under kameran. Vilket gör att man ser ännu tröttare och nästan full ut. Jag kan säga att jag skäms över kortet. Så ful jag blev, herregud! Nu överdriver jag inte. I vilket fall var det glädjetjut i bilen hem över att körkortet var mitt. Som tur har halsonten släppt lite också.



vägen hem upplevde jag de knäppaste. Jag hade en bil framför mig och vi körde inte så fort. Helt plötsligt känner jag hur något tittar på mig. Det var en hjort som titta ut med huvudet från skogen. Den tittade på hur den första bilen körde förbi den och sen titta den på mig. Samtidigt började jag stanna. Fortfarande var det bara huvudet som syndes. Jag stannade helt för det var verkligen som den sa med blicken, nu kommer jag att gå över, okej!? Jag tittar på den och tänker. Ja, men skynda dig. Den börjar sakta gå ur skogen, börjar springa lite lätt men saktar ner igen när den kommit över. Jag hade skog på ena sidan och hus på den andra. Den tittar på mig igen och känns som den säger tack med blicken. Sjukaste ögonblicket i mitt liv på vägen. När jag körde vidare märkte jag hur min haka nästan var i mitt knä. Det var som jag visste vad som skulle hända. En mycket äcklig känsla må jag ju säga. Plockade upp ungarna på skolan. Tog med dottern till donatstället medan vi vänta på att sonen skulle sluta skolan. Swimteam som gällde och under tiden läste jag lite Harry. Jag blev avbruten en stund för att spela lite basket med sonen. Hemma för att äta godmat och massa Halloween godis. Tur att det snart är slut för jag bara äter och inte tränar pga. halsen. Umgåtts med familjen hela kvällen. Jag har hjälpt till att ta ner de Halloweendekorationerna som sitter högt upp eftersom jag är lååång i denna familjen. Missade även gitarr idag eftersom det var samtidigt som min uppkörning. Blir att öva EXTRA mycket om jag ska komma ikapp. Fast imorgon MÅSTE jag baka, annars blir jag galen. Stannade i affären på vägen hem från swimteam för att inhandla lite ingredienser.








Soon to be an american on a plasticcard..





malin

Sjukling

Kort&gott om tisdagen, jag gjorde inget annat än att sova. Jag jobbade enbart en halvtimme idag. Såg till att barnen gjorde sig klara till skolan. Halsen kilade sådär smärtsamt och jobbigt. Kroppen orkade inte hålla värmen utan jag frös konstant. Drack mycket varmchoklad, som inte smakar som hemma. GE MIG O´boy!

Onsdagen såg nästan likadan ut. Jag vilade en hel del eftersom halsen hade blivit lite värre och tröttheten vad ett faktum. Somnade gott på soffan när barnen kom hem. Tränade lite gitarr och blev galen över att jag inte kunde träna! Gjorde pumpafrösnack, räknas det som bakning?






Lite synd om mig...





malin