Förlåt! Snabb återblick..

Tiden sprang i väg så fort! Jag kan inte beskriva hur snabbt tiden gick. Nu har jag varit i USA i ett år. Jag kan inte smälta in allt. Jag har ont i magen hela dagen av allt onödigt stressande. Imorgon åker vi ifrån Portland ungefär klockan nio. Vi hoppas väl på lite tidigare då vi har en 10 timmars bilresa framför oss.
 
 
Måndagen den trettonde augusti
Pooltime som vanligt med barnen. Elena slutade tidigt och gjorde oss sällskap. Umgicks med familjen hela dagen. Mamman är ledig så allt är mycket mer chill. På kvällen gick Elena, pappan, sonen och jag på bio, Total recall. 
 
 
Tisdagen den fjortonde augusti
Elenas sista arbetsdag. Hom kom hit och vi såg nästan hela sista avsnittet av Prison break. Vi fick avbryta för att jag skulle åka och hämta Britta på flygplatsen. Ett mycket känslomässigt ögonblick. Trodde inte jag skulle reagera så starkt. Grymmt roligt att äntligen ha henne här.
 
 
Onsdagen den femtonde augusti
Elenas sista dag i Portland. Barnen, Britta och jag hämtade upp henne. Vi åt frukost på Mothers i downtown. Det var trevligt och gott även om det tog hundra år. Vi åkte Aerial tram, en skylift typ. Härlig utsikt med lite gung. Hem för att plaska för sista gången i poolen med Elena. Jag somnade bredvid poolen för att jag började bli sjuk. Hade feber och grejer, INTE KUL! Skjutsade Elena till busstationen och sa hej då. Som tur träffast vi upp i Las Vegas igen. Såklart ska vi hälsa på varandra i våra hemland också. Blev någon tår där med, vilket jag trodde. Var helt känslomässig hela dagen. Skyller allt på att förkyldningen. Britta och jag mötte upp mamman och sonen på Rock Creek tavern. Helt underbart ställe att äta på. Det blev hamburgare på uteserveringen men underbart väder. Full rulle hela dagen, så som jag vill ha det.
 
 
Torsdagen den sextonde augusti
Sega halva dagen för att försöka bli frisk. Britta ville ut på sina shoppingrundor. Vi tog bilen till downtown och sen var det washington square, tror jag. Vi hade gäster på kvällen. Det var sushi som stod på menyn. Det är faktiskt helt okej. Sen var det volleybollmatch i poolen som gällde. Tjejerna mot killarna. Vi spela tills klockan tolv på natten. UR KUL! 
 
 
Fredagen den sjuttonde augusti
Minnet är lite dåligt. Skulle sattsa på att vi befanns oss runt i affärer. Vi åt på the rock och gick på The campaign. Vi skrattade en heeeel del kan jag säga. 
 
 
Lördagen den artonde augusti
Shopping shopping? Vart försvann lördagen? Kommer inte ihåg vad vi gjorde. Eller om fredagen var lördagen.. a-ja!
 
 
Söndagen den nittonde augusti
Shopping heeeeeela dagen. Vi begav oss till outlet mallet och hitta en hel del. Inte för att jag behöver mer. Britta var såklart den som handla mest. Mötte upp familjen på en underbar restaurang i NW området. Helt underbar kväll.
 
 
Måndagen den tjugonde augusti
Förberedelse inför kusten resan med barnen och Britta. Bakade scones och allt möjligt.
Kom fram till the beachhouse på kvällen.
 
 
Tisdagen den tjugoförsta augusti
Blev inte riktigt som planerat men dagen bjöd på strandhäng, ostfabrik och bonfire på stranden i mörkret och gjorde smores. 
 
 
Onsdagen den tjugoandre augusti
Mindre rolig morgon. Städade och lämnade kusten tidigare än planerat. På kvällen åkte Britta och jag för att käka frozen yogurt och sen till bion. För att titta på filmen vi så länge längtat efter, Expendables 2. Sjukt grymt bra film med humor! Vi skratta sjukt mycket.
 
 
Torsdagen den tjugotredje augusti
Lämnade Britta på busstationen. Hon skulle till Seattle. Jag jobbade vidare här hemma och den hände inte allt för mycket
 
 
Fredagen den tjugofjärde augusti
Jobbade hela dagen typ. På kvällen var det familjetajm. Vi tittade på film, the princess bride. En film jag var tvungen att se innan jag lämnade USA. Plockade upp Britta på busstationen kvart i tolv på natten.
 
 
Lördagen den tjugofemte augusti
Sprang en massa ärenden och avslutade kvällen på Portland City Grill. En av de finaste restaurangerna här i Portland. En helt fantastiskt kväll som bjöd på allt!
 
 
Söndagen den tjugosjätte augusti
Sprang de sista ärrendena. Var inne på costco och en massa mer. Tittade på dotterns fotbollsmatch. Sen var det kalas för kusinen som fyllde två. Det var på en golfclub med pool. Hem tidigt för att ha grillfest med den familjen som jag har carpool med. De barnen jag har kört under året. God middag, massa pngisspel och massa efterrätter. Bakade såklart deras favorit, drömrulltårta. 
 
 
Måndagen den tjugosjunde augusti
En del packade och panikgrejer. Spenderade dagen med barnen. Britta hade jag skjutsat ner till downtown. Hon hade lite grejer hon ville se. Plockade upp henne och åt lite donats på Voodoo doughnut. Vilket är ett måste här i Portland. På kvällen hade vi avskeds middag med familjen. Dottern har en mindre operation av läppbandet imorgon. Vilket gör att hon inte kan äta med oss. Så vi hade middagen idag. Jag önskade steak, parmasan potato, pearsalad och rubarb/strawberry pie. Sjukt gott måste jag säga. Efter maten hängde vi i allrummet och snacka. Vi gav presenter. Ett under att jag inte lipade. Gud vad jag älskar dem.
 
 
Tisdagen den tjugoåttonde augusti.
Syrrans födelsedag idag. Under morgonen fixade jag bakgrejer till bullar och drömrulltårta. Dottern ville ha sin egna drömrulltårta och sonen ville göra kanelbullar med mig för sista gången. Bakandet var igång. Dock kunde jag inte njuta av allting så bra. Stressen av ALLT har gett mig magkatarr. Packade det sista och vi alla avslutade kvällen med att spela skipboo och åt alla efterrätter. Britta gjorde biskvier också! ;)
 
 
 
 
Brunare än Britta!!!
 
 
 
malin

Prison, pool och OS

Hela morgonen och eftermiddagen bestod av Prison Break. Det gjorde lite ont i oss att sitta inne i det sjukt underbara vädret. När vi hade sista filmen kvar bestämde vi oss för att ta en paus och plaska i poolen innan det blev mörkt. Det blev ett himla plaskade i poolen. Vi kom inte ur poolen förän på kvällen. Min familj beställde mat och vi hade en trevlig middag som avslutades med att titta på det sista av OS. Tanken var att vi skulle se filmen princess bride. Elena och jag hade tänkt att se det sista av Prison break också men så blev det icke. Det var en underbart trevlig kväll ändå och vi har fortfarande tre dagar kvar innan Elena åker.
 
 
 
 
 
Family and friends!
 
 
 
malin

Sista mötet. MIB3. Vroom!

Panik!! Elena och jag har inte alls mycket tid kvar och vi har ännu inte hunnit se klart serien Prison Break. Det vi ville göra var att titta på Prison Break. Det var dock var tvungna att göra var att åka på vårt allra sista Au pair möte. Det var mitt ute i skiten i Washington state. Vi körde vilse och gpsen visade oss fel. Vi kom till en återvändsgränd där det stod en skylt, gps is wrong. Vi fick lite smått panik men kom till slut fram. Vi stannade inte jättelänge men hann äta en del och säga lite hej då till folk. Sen var det Kennedy school och för att se Men In Black 3. Den f.d. skolan var riktigt grymmt och jag fick inte med mig kameran. Som tur får jag Elenas bilder. Filmen var helt okej. Den är som de andra MIB filmerna. Det blev taco bell på vägen till gokart banan. Vi körde tio varv och hade hur roligt som helst. Elena var helt till sig och var så glad. Det var första gången hon körde gokart i sitt liv. Hem till mig för att fortsätta vårt Prison Break maraton. 
 
 
 
 
Rallyfart!!!
 
 
 
 
malin

Last cheesecake!

Äntligen fredag! Jag har längtat så mycket tills denna dagen. Elena slutade tidigt och hon gjorde min familj och mig sällskap i poolen. Vi låg i poolen länge och funderade på hur dagen skulle se ut. Vi hann inte till Kennedy school så det fick bli imorgon. Tanken var att köra gokart men det hann vi inte heller. Tiden sprang i väg alldeles för snabbt. Det blev att vi tog vårt sista besök på The cheesecake factory. På vägen dit ringde Fille och kollade läget. Det sluta med att vi mötes upp där och hade en trevlig middag ihop Fille, Filles pappa, Elena och jag. Vi var hemma sent och det var sängen som gällde.
 
 
 
Mer svenska än engelska!
 
 
 
 
malin

Fram och tillbaka till Seattle

Tio i nio på morgonen satte jag mig i bilen. Jag skulle till Seattle för att hämta dottern som hade varit på fotbolls läger. Såklart stannade jag på starbucks och köpte mig kaffe och frukost. Det gick ganska fort och smärtfritt dit. Stannade en stund hos deras kompisar för att använda toan och vänta på att deras läger skulle sluta. Dottern visste dock inte riktigt när jag skulle komma så de hade dragit vidare till vattnet för att bada. Så jag fick plocka upp henne där. Fixade lunch till dottern och sen raka vägen hem. Gick lika smärtfritt hem. Dagen bara försvann i ett naffs. Inget jag klagar över. Det är bättre än den dagen jag hade igår när klockan stog still. Hemmamys kväll framför OS kvinnornas fotbolls final mellan USA och Japan. Heja USA!
 
 
 
 
Musik och allt funkar fint! 
 
 
 
 
malin

Dagen som kändes som en vecka!

Dagens agenda var att baka och åka i väg till en park och ha pick-nick (min dagens agenda). Detta är vad som hände. Det var en unge som vakna upp på fel sida av sängen idag. Så han spenderade hela dagen att sura och inte göra ett skit. Fast han hade miljoner saker att göra. Jag låg på mitt rum och sura lika mycket. Det fanns inte så mycket att göra åt situationen. Jag pratade med föräldrarna så det visste om situationen. En timme innan vi skulle i väg kom han smygandes till soffan och tittade på tv med mig. Det var som inget hade hänt. Jag skjutsade honom till mammans jobb runt klockan fyra. Skulle egentligen till Kennedy school och se Men in Black 3 fast Elenas familj förstörde våra planer. De var 1,5 timme försenade. Så det blev prison break maraton istället med Taco bell till middag. Sonen gjorde oss sällskap och det märkes att han ville umgås med mig...
 
 
 
Hatar sega dagar...
 
 
 
 
malin

Go kart!!

Äntligen lite action i vardagen. Jag skypade med Majsen under morgonen. Sonen spelade som vanligt xbox men tjaffsade som tur inte om frukosten. Han åkte i väg till sin personliga tränare tjugo i tolv. Jag fick lite tid för mig själv att göra vad jag ville. Plockade upp barnen när de var klara halv tre. Släppte av tjejen hemma hos henne. Killarna och jag åkte till Malibu go kart. Vi körde elva varv. Det var så sjukt roligt. Jag hoppas att Elena och jag hinner göra det en gång innan hon åker hem. Jag lyckades även att bli lite solbränd under loppen. Hem för att gotta oss framför tv en sväng innan middagen. Sonen och jag hade kuddkrig som inte slutade så bra. Jag fick ner honom och gick därifrån. Såklart ska han kasta en kudde på mig och missar. Träffar såklart ett glas med vatten som flyger i golvet och går sönder. Efter middagen kom Elena. Vi sprang lite ärrenden innan bion började. Vi såg Step up revolution 3D. Dålig handling men sjuuuuukt grymma dance preformence.
 
 
 
 
Vroom vrooom!! 
 
 
 
 
 
malin

Pool måndag

BASTU, BASTU, BASTU är allt jag kan säga om detta väder. Notera att jag inte klarar utan förklarar. Det var lite krig om frukosten och jag blev även frustrerad på att vi aldrig gör något. Sonen vill bara vara hemma och göra ett skit. Jag lagade våfflor till honom, så han kunde få i sig lite frukost. Lyckades övertala honom att simma lite i poolen med mig. För hans del var det xbox och sin ipod som gällde. Jag plaskade för det mesta i poolen. Speciellt när han hade gitarrlektion. Vi spelade lite skip-boo innan pappan kom hem. Middag, lite mer pool och film, chronicle. Det var en bra underlig film. Kan varken säga att den var dålig eller bra. 
 
 
Seg dag..
 
 
 
 
 
malin

Fotbolls söndag

Svettigt att vakna upp i mitt rum. Det är så äckligt varmt nu för tiden. Fråga mig inte hur de amerikanska husen är byggda. Vädret ute bara steker som attans, frågar snart mig själv om jag redan är på Hawaii. Tanken om denna dagen var att gå på airshow med sonen. Vilket jag inte fick med honom på och sen kostade det 30 dollar. Elena med barnen var lite sena och det hade pågått halva dagen. Var inte så sugen att kosta på mig det när jag missat en del. Vi åkte och köpte lite picnic mat och satte oss i parken under St. John bridge. Det var urmysigt och barnen sprang omkring och lekte. Jag blev erbjuden av pappan att hänga med sonen och honom på Timbers fotbollsmatch. Jag fick även ta med mig en kompis. Elena jobbade så jag frågade såklart Fille. Vi mötes utanför arenan och hade goaplatser. Vi såg bra men det var inte det bekvämaste eller svalaste. Vi satt i skuggan men man svettades ändå. Vädret steker som sagt på rejält. Det var en halvseg match som bjöd på lite action i slutet. Fille och jag mötte upp Elena på the rock efter matchen. Vi åt och gottade oss. Tanken var att vi skulle bada i poolen efteråt men Fille bestämde sig för att åka hem istället. Elena och jag passade då på att se lite Prison Break avsnitt.
 
 
 
Helgen över..
 
 
 
 
malin

Båten och 100 grader

Ställde klockan för att komma upp i tid. Elena och jag åkte ner till downtown och gjorde ett tredje försök att se båten. Äntligen säger vi bara. Det var mycket intressant och roligt. Elena och jag fick en personlig guide. Vi fick reda på en massa historia och hur allting fungerar. Jag är mycket imponerad. Denna ångbåten är den sista i världen som finns kvar. Just denna sorten d.v.s. Båten har även varit med i en känd film. Kommer inte riktigt ihåg vilken men handlar om pokerspel på Mississippifloden. Vädret började nästa koka. Det var 38 grader och började närma sig 40. Kan säga att det kändes varmare än så. Elena och jag stannade till vid Starbucks på vägen hem. Jag köpte mig en frappuccino och lite lunchmat. Vi satt där närmare en timme och hade det gott. Poolen som gällde. Där låg vi i princip hela dagen. Avslutade såklart kvällen med lite Prison Break. Vi är numera på säsong fyra!!
 
 
 
 
Sommarväder till max!
 
 
 
 
malin

Unik ledig fredag!

Det kändes verkligen som lördag eller söndag. Jag vaknade till runt halv tio och fick mata grisen och dylikt. Somnade om så gott en stund. Elena sov till tjugo i tolv. Jag tyckte att hon hade sovit tillräckligt. Jag var svinhungrig och vi skulle ut och äta frukost. Vi åkte och åt på IHOP, International house of pancakes. Herrejösses så gott. Fick världens största tallrik med pannkakor med jordgubbar, hashbrown, bacon och äggröra. Det var matkoma efteråt. Vi tog en strög i Tanasbourne och kollade affärer. Jag som behövde hitta mig något hitta inget och Elena som inte behövde något hitta sig en del. Att det alltid ska vara så. Får bli en massa shopping med Britta när hon kommer. Längtar ihjäl mig för tillfället. Vi kom hem till mig och hoppa direkt i poolen. Det är så sjukt varmt här nu. Ingen vind och över 30 grader celcius. Familjen plus den familjen de hika med kom hem runt sex. Precis när Elena och jag hade tänkt att åka till Skyline Burgers för att käka kvällsmat. Vi umgicks lite med familjerna emellan middagen och bion. Vi såg filmen the watch. Vet inte vad man ska säga om filmen men jag var verkligen på rätt humör och skrattade en hel del. 
 
 
 
 
Näst sista helgen har startat!
 
 
 
malin

Prison torsdag!

Att få sova ut här händer inte riktigt. Grisen skriker som den vore döende. Elena och jag gjorde pannkakor till frukost och bara hängde lite innan hon skulle hem igen för att jobba. Jag skypade lite med pappa, mamma och syrran innan jag tog tag i min dag. Jag kom äntligen i väg till special affären för att köpa mitt ankelstöd. Som jag ska ha vid lite mer ansträngande aktiteter. Svettigt som attans säger jag bara. Butiksgubben och jag hade en lång konversation om hur jag trivdes i USA och hur han hade möjlighet att åka till Sverige. Det gick snabbt att få min 50 dollars ankelstöd. Hoppas verkligen jag får tillbaka pengarna från försäkringen. Väl hemma igen gjorde jag inte allt för mycket. Jag tittade lite på how I met your mother. Elena hade fått goda nyheter om att hon skulle få vara ledig imorgon. Så hon skulle sova över idag igen. Så vi kunde ha lite mer prison break maraton! Vi börjar komma ikapp nu men vi har fortfarande bekymmer om vi kommer att hinna se alla avnitt eller inte. Vi käkade brownie och tittade på prison break tills klockan var tre på morgonen. Skypade lite smått med syrran innan vi somnade. 
 
 
 
 
 
Hoppas allting löser sig!
 
 
 
 
 
malin

Prison onsdag!

Spenderade hela förmiddagen och eftermiddagen med att skypa. Skypade med mina två godingar Sandra och Britta. Det var allt för länge sedan. Jag längtade lite hem eller snarare hem och tillbaka i tiden. När vi tre gick i samma klass. Umgicks nästan varje dag och livet bara lekte. När de var tvungen att gå och lägga sig passade jag på att inte göra ett skit. Pratade lite med familjen där hemma innan jag åkte i väg till affären. Jag köpte första hej då presenten till familjen. Köpte med mig lite livsmedel och burritos till Elena och mig. Vi ska ha Prison Break maraton idag. Hon slutar tidigt och börjar sent i morgon. Vi har en aning panik att vi inte kommer att hinna se klart. Vi är fortfarande på säsong två. Det har stått lite stilla de senaste. Vi har gjort en massa annat. Vi satt och nöta som attans under kvällen. Åt burritosarna vid tvn och marängsviss. Vi tog en liten paus och tog ett dopp i poolen. Det är så attans skönt. Jag kommer att toksakna poolen. Vi är numera på säsong tre, sett halva säsongen. Vi ska allt hinna detta. Elena sov över hos mig!
 
 
 
 
Lincoln, my Lincoln!
 
 
 
 
 
malin