Pool-time!

Vaknade tidigt för att säga hej då till familjen. De skulle i väg på hiking. Jag skulle egentligen åkt med men jag är inte tillräckligt bra i ankeln. En av hundarna hängde med och det kvar blev en hund, grisen och jag. Det är inget att hänga läpp över även om jag vill. Vi hade haft så roligt ihop och barnen hade sett i framemot det. Jag spenderade dagen för mig själv och fixade lite saker. Jag började packa ner mina vinterkläder och saker jag inte behöver längre. Det känns helt sjukt. Britta är snart här och jag har snart jobbat i ett helt år. Körde en rejäl omgång med tvättmaskinen. Hade en del kläder att tvätta. En del var sånt som behövde specialtvättas. Sånt som alltid ligger kvar i all evighet längst ner i tvättkorgen för att man aldrig riktigt orkar eller hinner. Jag satte mig en stund framför tvn och tittade på How I met your mother. Jag är inne på säsong sex nu så jag ska nog hinna med alla innan jag slutar att jobba. Irina kom en stund efter sju. Vi tog på oss bikinin och hoppade i poolen. Poolen var ungefär 28 grader. Det var riktigt skönt. Elena gjorde oss sällskap. Vi satt i poolen till klockan halv elva på kvällen. Vi tände lamporna i poolen och runt om, satte på jacuzzin, bubblorna och bara gotta oss med en bahama mama drink. Så sjuk gott och avslappnade. Irina åkte hem först så Elena och jag klämde in ett prison break avsnitt innan hon åkte hem.
 
 
 
 
Pooltastiskt!!
 
 
 
 
 
malin

Brittisk lögn

Halvledig idag. Fick mig en sovmorgon. Det satt fint då jag gick och la mig sent med en huvudvärk. Spenderade morgonen med barnen. Vi spelade lite skipbo och kort. De behövde även packa inför hikningen. Vi tog en sväng till Colombia store. Jag hittade mig ett par sandaler. P.g.a. min lagade brutna ankel behöver jag ett par rejäla sandaler som ger mig stöd och sitter på foten. De är inte i det snyggaste laget men vad gör man inte för min framtida gåstil. Hem för att ta det lugnt och de andra för att packa klart. Jag snackade lite med Elena på skype. Vi fick även förfrågan av hennes värdpappa om vi ville visa runt två 21 åriga killar från Storbritannien som var här i en vecka för att träna små barn i fotboll. Kan man tacka nej till det? HELL NO. Klockan sex åkte vi dit för att plocka upp dem. Under tiden för jag höra hur Elenas 20 åriga manliga granne hade stött på henne och bytt nummer. En aning roligt att höra om hur det gick till med pappans hjälp. När vi väl var framme hade killarna åkt. det var inte två killar utan tre. De behövde inte riktigt visas runt men kanske hitta på något på torsdag. Vad i helvete, älskar sån kommunikation, eller inte! Elena och jag plockade istället upp hennes granne och åkte till The Rock och käka middag. Dagen bjöd inte på så mycket mer efter klockan var mycket. Jag hann spendera lite tid med min familj innan de gick och la sig. Huvudvärk smög på mig och jag la mig för att sova bort den.
 
 
 
 
 
WTF
 
 
 
 
malin

BASEBALL, SEATTLE - KANSAS CITY

Jag ville slå sönder alarmet i morses. Elena och jag gick upp i sista minuten och gjorde oss klara. Stephanie och Alina kom hem till oss klockan åtta på morgonen. Vi åkte på direkten. Stannade i St. Helens och inhandla lite frukost och kaffe på Starbucks. En aning roligt då hon som jobbade inte fatta ett smack. Vi fick som tur det vi ville ha. Elena fyllde även på oljan i bilen. Här har vi en STOR skillnad på svenskar och amerikanare. Elena hade fått upp motorhuven och det första de fråga var om allting var okej. I detta fallet var allting okej men om det inte hade varit det hade de genast kommit till räddning. Nu säger jag inte att alla svenskar är sådana, vi är allt hjälpsamma men amerikanarna är alltid redo. Hur många svenskar hade inte bara gått förbi för att man är lite feg. Vägen till Seattle gick fort och vi hittade lätt. Vi parkerade nära men inte utan krångel. Nu snackar vi priser också, parkeringen kostade $18 = ca 127 sek. Vi var tidiga och kunde ströga runt inuti arenan. Jag köpte mig en baseball som minne. Vi fick även ett certifikat på vår första besökta match. Solen stekte som attans men jag var förberedd. Vad jag trodde i vilket fall. Jag hade missat några ställen men lyckades få en fin färg. Matchen var bra och spännande. Det starta lite trögt men sen kom det igång ordentligt. Så otroligt glad över att jag gjorde detta äventyret. Seattle Mariners vann!! Hungriga och törstiga åkte vi in till Seattle downtown och åt på Cheesecake factory. På vägen hem stannade vi i Olympia, staten Washingtons huvudstad. Vi tog en massa kort på deras makalösa byggnader. Det var mycket vackert. Måste även skryta om att vi tog en hoppbild. Jag var den enda som lyckades att hoppa på bilden. Kameran dog nämligen. När Elena såg bilden utbrast hon "WTF, the only one who cant really jump is the only one who is jumps in the picture!". En stolt haltande Malin må jag ju säga.
 
 
 
 
 
Älska baseball!
 
 
 
 
 
 
malin

Båtfan och Japanese garden

Kliva upp tidigt för att hinna med mycket. Jag må ha vaknat tidigt. Tiden försvann dock till annat, d.v.s. ingenting. Jag fipplade bort tiden med skype och dylikt. Jag skulle i väg till posten och skicka i väg syrrans skor innan Elena kom. Vilket inte hände. Elena kom hit vid klockan tolv. Vi beställde baseball biljetterna. Jag slog in syrrans present och vi kom i väg till posten. Jag fick köpt lite frimärken, så nu är jag laddad inför min resa. Kan bocka av lite grejer från min måste göra lista innan jag slutar jobba i slutet av augusti. Elena och jag åkte ner till downtown för att gå på båtmuseumet. SÅKLART, SÅ-JÄVLA-KLART.. går det inte att komma på båten. Det är brewfestival, det var partytält och inhängnat område. Det är åldersgräns 21 och inträde på $30 dollar, vilket sabba det hela. Irriterande som bin gick vi till Pioneer square och kolla lite. Satte oss på Starbucks och käka lite lunch. Tog oss en sväng i köpcentrumet innan vi åkte vidare till Japanese garden. Ingen wow känsla men det var helt klart vacker. Våren är nog finare med lite mer blommor. Vi tog svängen förbi Elena för att plocka hennes bikini och kläder inför morgondagen. Vi bestämde oss för att gotta oss i poolen med en god drick och att Elena kunde lika gärna då sova över. Vi ska upp tidigt imorgon och vi behöver inte oroa oss över drinkintaget. Till vår förvånad träffade vi på Elenas familjs nyinköpta kor lite tidigare än tänkt. De hade nämligen rymt ifrån hagen. Det blev en liten jakt innan vi förlorade dem. Köpte lite juice på vägen hem till mig. Vi slängde oss i poolen och låg där tills vi var russin och lite till. Vi prata om allt mellan himmel och jord. Avslutade dagen med lite Prison break innan sängen kallade. 
 
 
 
 
 
Underbart poolväder!
 
 
 
malin

Malin Converse

Dagen startade fantastiskt bra. Allting flöt på bra tills jag kom hem efter att ha lämnan sonen på camp. Huvudvärken smög på och blev ett faktum HELA dagen. Skypade lite med morsan. Skulle egentligen iväg till posten och posta i väg syrrans skor. Vilket inte hände. Måste göra det imorgon. Klockan tolv hämtade jag upp sonen från camp. Vi lunchade på starbucks. Jag vågade dock inte ta något kaffe. Jag klarar verkligen inte av koffeinet. Jag somnar inte även om jag dricker det i början av dagen. Med min sprängande huvudvärk vågade jag inte testa. Vidare till Nike store för att köpa skosnören och sockar. Sonen var för rolig och köpte förkorta snören igår. Vi fick åka till två butiker för att den första vi var i hade inte skosnören. Tillslut kunde vi åka hem. Sonen spelade lite xbox medan jag tog en liten tupplur för att försöka bli av med huvudvärken. Jag gav upp efter en och en halv timme senare. Vi städade bilen som vi lovat att göra under veckan. Såklart blev det gjort i sista minuten. Det gick snabbt när vi var två. Nu är min älskade bil ren och snygg igen. Barnen hade slängt två miljoner godispapper och pantburkar i bak. Spelade lite spel och var lite pool vakt innan Elena kom. Hon hade mig sig något alldeles speciellt. Mina egendesignade Converse skor. Jag är verkligen supernöjd!!! Elena och jag drog till The Rock och käkade middag. Skönt att komma i väg lite. På vägen hem köpte vi lite godis på Target. Jag ångrade mig snabbt när vi kom hem och jag började mumsa. Jag var så sjukt mätt plus plus att godis är inte lika gott längre. Elena och jag hann se ett halvt avsnitt av Prison Break innan sonen kom upp. Vi tre skulle nämligen se en film ihop. Sonen ville nämligen se öppningen av OS. Filmen vi såg var Die Hard. Jag älskar den filmen! 
 
 
 
Nya äventyr imorgon!
 
 
 
 
 
malin

BLOGGBOMB!

SMACK! Sa det bara. Jag har uppdaterat allting jag har missat. Alla inlägg har funnits i min utkast men utan bilder. Så idag tog jag tag i det och fixa det. Nu har ni lite att ta igen. Ni kommer nog att få trycka på månaderna i sidopanelen för att kunna läsa allt. Förlåt för det otroligt sega comebacken! 
 
 
 
Enjoy!
 
 
 
 
 
malin

Pappans födelsedag

Drömde om mitt au pair liv. Det var lite skumt och underlig dröm. Snart är det livet över. Det är också skumt. Fick upp ungarna och i väg till camp. Jag handlade lite till kvällens födelsemiddag. Handlade väll mest till efterrätten. Hem igen för att fördriva lite tid vid datorn. Beställde pappas sista del till hans älskade Oldsmobile. Skypade lite med syrran och kompisar. Fick se min lilla älskade kyckling, Leah plutten. Det var inte länge jag kunde vara hemma. Jag hade fortfarande present att fixa. Jag hade äntligen listat ut vad jag skulle köpa. Det blev en vacker box med saker han älskar. Som öl, godis, coca-cola zero m.m. Hann inte riktigt hem i tid då jag stannade på vägen och köpte vitlöksbröd till kvällens middag. Mamman hade glömt av det när jag var i affären på morgonen. Barnen var redan hemma och fixade. Jag slängde i dem lunch och vi var på väg till Nike store. Vi hade 30% rabatt på ett helt köp. Barnen handla inför skolstarten. Jag hittade mig ett par skor. Ett par träningskor som har bra stöd för ankeln. Något jag verkligen behöver när jag väl börjar träna igen. Hem för att börja förberedda födelsedags middagen. Jag gjorde salladen, en blåbärssallad. Jag fick även skutta i väg till den lilla lokala butiken för att köpa glass. Många produkter vi glömde. Till salladen fick jag använad någon svartscheese istället för bluecheese. Det funkade som tur väldigt bra. Vi åt lasagne, vitlöksbröd och blåbärssallad till middag. Paket öppning och allting var lyckat. Till efterrätt var det blåbärs, persikopaj med glass. Så underbart gott. Vi umgicks och tiden bara försvann. 
 
 
 
 
Upplevt allas födelsedagar nu!
 
 
 
 
 
 
malin

Shooting range!

Dagarna rulla på som attans. Denna morgonen rullade dessvärre inte lika fort och lätt som jag ville. Ipod säger jag bara. Det gör mig vansinnig att en liten grej kan förstöra en hel morgon. Vi var sena till deras camp. Jag kunde lämna av dem och lugna ner mitt humör. Hem för att skypa med Britta. Vi bokade det sista viktiga, bilen. Det blev inte som vi ville och tänkte. Fast det gör ingenting. Vi huvud idé var att hyra en Ford Mustang cabbe. Det skulle kosta oss 25000 sek. Vilket vi nästan var beredda på att betala. Tills vi insåg hur mycket vi kunde göra för pengarna. Det får bli en annan gång. En annan gång vi inte behöver bil för en massa mil i 18 dagar. Tiden försvann fortare än kvickt. Jag fick åka och plocka upp sonen från camp. Det blev även att vi tog med en andra killen från carpool. Så slapp han hänga med tjejerna till tvärflöjtslektionen. Vi tre åkte och käkade lunch ihop. Vi tog även en fika på starbucks så sonen kunde mata sina drakar. Ett spela han spelar på sin Ipod. Downtown som gällde efter fikat. Det tog sig en stund tills vi hittade en parkering. Vi fick gå några s.k. blocks före vi var framme. The Portland police bureau! Inne i polisstationen låg deras museum. Det var hur häftigt som helst. En massa gamla bilder, pistoler, telefoner, register, handbojor, fotbojor, fängelsecell, fingeravtrycks-kit, motorcykel med sidovagn och uniformer man kunde prova. Jag var grymmt imponerad och hade jättekul. Det var en massa intressant fakta. Killarna hade jättekul och lekte med de gamla uniformerna och motorcykeln. Det tog inte värst länge där inne. Kompisen och jag ville göra något mer när vi ändå var nere i downtown men sonen ville bara hem. Torrbollen fick som han ville och vi åkte hem. Vi hade tänkt att hoppa i poolen men vi hann aldrig. Jag spelade uno med dottern istället tills Elena kom.
 

Elena plockade upp mig och kompisen. Vi körde hem kompisen och körde vidare mot the shooting range. Vi köpte för lite mer än en vecka sedan en groupon (groupon är typ tillfälliga rabattkuponger för vissa företag). Det var ett shootingkit med säkerhetsutbildning, kulor, måltavla och hyrning av pistol för en billig peng. Det var något av de läskigaste och häftigaste jag har gjort i mitt liv. Att avfyra en pistol är något jag aldrig trodde att jag skulle göra i mitt liv. Om jag nu inte hade spunnit vidare på mina planer att bli polis. Hem igen för att titta PRISON BREAK!
 
 
 
 
Vilket upplevelse!! 
 
 
 
 
malin

Fixande och panik!

Låg vaken över halva natten. Det är sjukt irriterande. Så jag var sjukt irriterad när jag vakna. Jag var trött som attans och som pricken över i;t gjorde barnen inte som jag sa. Då kan det verkligen inte bli bättre. Som tur varande det bara en halv timme. För de skulle iväg till deras camp. Jag gick och la mig en timme till. Det behövde jag verkligen och det gjorde en stor skillnad på mitt humör. Jag skulle skypat med Britta men det blev inget med det. Det får bli imorgon istället. Vi måste smida på de sista planerna inför resan. Om exakt tre veckor hämtar jag upp henne på flygplatsen. Halv tolv åkte jag iväg för att plocka upp barnen, äta lunch med dem och skjutsa dem till deras personliga tränare. Jag sprang lite ärrenden under tiden de tränade. Jag lyckades även under den tiden bränna mig liten under ögonen och på näsan. Min näsa kommer vara köttig, ärrig och röd när jag kommer hem. Solen bränner upp den lite för mycket än vad som är normalt. När vi kom hem fixade de med sin pappas present. Han fyller år om två dagar. Ja, det är det jag har panik över. Den mannen har allt och det är illsvårt att komma på något bra att köpa. Dottern och jag tog oss ett litet dopp i poolen innan middagen. Efter middagen kom Elena. Vi åkte i väg till affären. Jag försökte hitta en present, utan resultat. Vi åt lite frozen yogurt och pratade om våra bekymmer. Man behöver verkligen lätta på sitt hjärta ibland. Det är även så mycket mixade känslor nu inför slutet. Kvällen var redan komma och vi sa hej då. Imorgon väntar en ny rolig dag!
 
 
 
Upp och ner med humöret!
 
 
 
 
 
 
malin

Prison breaks måndag

Fick hyffsat mycket sömn. Var lite rädd över att jag hade vänt på dygnet denna helgen. Denna veckan började otroligt slapp. Barnen har camp i tre timmar varje dag, denna veckan. Så jag behövde bara få upp dem och de blev upplockade av den andra familjen. Jag kunde skypa, blogga och allmänt slappa. De kom hem på eftermiddagen och gjorde deras sysslor. Dottern hade med sig en kompis hem. Jag skrev en lista av saker jag behöver göra innan jag åker medan de lekte. Lagade sedan mat till flickorna och skjutsade dem till fotbollen. Sen var jag äntligen ledig. Efter maten kom Elena. Vi började genast att titta på Prison Break. Vi har en del avsnitt att se innan vi åker hem. Elena sluta jobba två veckor före mig. Så vi har tre veckor på oss. Vi är fortfarande på säsong två. Det finns fyra säsonger och en film. Vi lyckades nog se tre avsnitt innan hon åkte hem. 
 
 
 
 
Lincoln my love, I´ll even run for you!
 
 
 
 
 
malin

EMP!

Sov alldeles för länge. Dagen försvann helt. Usch vad jag hatar det. Det var inte så konstigt att vi sov länge när vi somna så sent. Vi hade tänkt att gå på bio men det hann vi inte med. De gick försent för att hinna med det innan vi var tvungna att åka hem. Vi tog oss ner till Kirkland downtown. Det var inte alls stort, mindre än Lidköpings centrum. Vi åt italiensk glass som smaka underbart gott. Vi värmde oss med en kaffe från starbucks vid waterfronten. Det var sjukt vackert. Satt där ett tag och bara snacka om framtiden. Det skrämmer en lite nu. Snart ska man få ta tag i alla måsten inför ens egna framtid. Det har legat lite på is detta året. Klart man funderar och så men inga måsten att göra än. Har skrivit det förr, att man lever i en liten bubbla här borta. Tillbaka hem för att ta med alla sina grejer. Elena och jag sa hej då till Sina. Elena och jag åkte ner till downtown Seattle. Vi gick in på EMP, ett musik och film museum. De hade en massa utställningar, bl.a. ACDC, Jimi Hendrix och Nirvana. Det var riktigt grymmt att se. Filmen som de hade display på var Avatar. Det var riktigt häftigt att se. De hade även en skräckfilms utställning. Har numera sett Edward Scissorhands saxhänder, Alien och motorsågen i Texas sawmassacre. Verkligen min sorts av utställningar och museum. När vi var klara tog vi bilen hem till Portland. Som äkta amerikanare åt vi i bilen, Tacobell. Som fanns vid varje utfart. Det var lite läskigt! Hemma sent för att krypa ner i sängen. En ny vecka väntar.
 
 
 
 
Awesome day med lite söndagsångest! 
 
 
 
 
malin

Utforskning av Seattle

Vaknade lite senare än planerat. Vi somnade som sagt liiite senare än planerat. Vi åt en amerikansk frukost och gjorde oss klara. Vi tog bilen till busstationen, för att ta bussen till downtown. Det är mycket enklare och smidigare. Det tog sin lilla stund ner. De håller såklart på att bygga om så att bussarna får ta en liten omväg. Vi startade med att gå till gumwall. En gränd där man sätter sitt tuggade tuggummi. Låter äckligt, det ser äckligt ut. Det är väl lite småballt. Jag satte såklart ett tuggummi där och gjorde mitt märke. Vi gick omkring på marknaden. Vi såg de kända fisk-kastarna som säljer fisk och skaldjur. Det var riktigt ballt och det var riktigt stora fiskar de kastade långt till varandra. Klart man ville se att de tappa dem men det gjorde de inte. Gick in i en tysk affären och tjejerna köpte sig lite korv. Vi satte oss på waterfronten och njöt av vädret.
 
 
 
 
Vi bestämde oss för att dra oss mot Spaceneedle. Det var inte så långt men vi valde att ta bussen, gratis och vila min ankel så mycket det gick. Vi vill kunna göra så mycket som möjligt. Det var en stor festival med spelningar och dylikt vid Spaceneedle. Det var en femtimmarskö och kostade ungefär 150 kr att åka upp. Så vi skippade att åka upp i Spaceneedle. Vi gick runt och tog lite kort. Vi tog sedan bussen till en bro lite utanför stan. Under bron fanns ett konstverk. Inte vilket som helst utan ett stort troll med en bil i handen. Det var coolt med lite väl mycket med folk. Klockan sprang i väg och magen kurrade. Min ankel började även värka lite mer än vanligt. Vi tog bussen tillbaka till bilen. Vi handlade lite mat. Det blev potatisgratäng med skinka i. Till det blev det bacon. Fy bubblans vad gris är gott. Känner mig lite hemskt men jag skulle aldrig kunna ge upp det. Vi gjorde inte så mycket mer under kvällen. Vi hängde på rummet, glodde på lite mer youtube klipp och tjöta. När vi gick och la oss fortsatte Elena och jag med att titta på youtube klipp. Vi hittade en massa roliga kattklipp. Vi skratta så vi lipa. 
 
 
 
 
Underbara Seattle!
 
 
malin

Twilight and Seattle!

Äntligen fredag! Så mycket jag har längtat. Däremot är det inte många helger kvar. Man vill både hem, på semester och stanna. Hur nu det går ihop. Trött som satans eftersom jag enbart fick fyra timmars sömn. Swimteam som gällde. Mer än så var det inte denna dagen. Jag umgicks lite med sonen innan han hjälpte pappan med att måla poolhusets dörrar. Jag satt och slösa tid genom att titta på How I met your mother. När klockan började närma sig fyra packade jag inför helgen i Seattle. Hoppade in i duschen så man var fräsch och fin. Elena kom och plockade upp mig. Två trötta brudar började sin resa till Seattle. Vi stannade i St. Helens och köpte lite kaffe och kaka. Två heta godingar jobbade där. Han var för snäller och jag fick mig världens smile och två kakor istället för en. Han tyckte jag skulle smaka på den andra, haha. När vi ända var i St. Helens drog vi förbi de olika huset de användt i Twilight filmerna. Såg Bellas hus, en restaurang, korsningen där han räddade henne på motorcyklen, balklänningsbutiken och butiken där klänningarna kom ifrån. 
 
 
 
 
 
Vet inte vad klockan var när vi var framme hos Sina. Det var säkert runt klockan nio tiden. Vi satt för de mesta och tjöta på Sinas rum. Käkade lite kvällsmat och avslutade med att titta på youtube klipp. Sina gick och la sig före oss. Hon hade lektion imorgon. Elena och jag kunde inte riktigt sova så vi låg uppe halva kvällen och snacka. Vi pratade mesta dels språk. Jag fick lära mig ett korrekt sch-ljud på tyska och jag försökte lära Elena det svenska sch-ljudet. Det var inte det lättaste men roligt hade vi.
 
 
 
Downtown tomorrow!
 
 
malin

Family Fun & Batman

Fullrulle hela dagen+natten. Jag hade hand om killarna på morgonen. Skjutsade i väg dem till deras personliga tränare. Under tiden satt jag på Starbucks och chattade med Britta. Vi behöver fixa de sista stora detaljerna på vår kommande resa. Plockade upp killarna och lunchade på subway. Av alla ställen valde de subway. Äkta amerikanare som gillar en god smörgås? Såklart blev det lite glass på Baskin Robbins till efterrätt. Mätta och belåtna åkte vi och hämta flickorna. Vårat äventyr började! Vi åkte till Family fun center i södra Portland. Vi började med att spela minigolf. Det var 18 banor. Jag hade en bra start med dålig mitt men bra avslut. Sonen tog en för kort klubba, så det tog honom hälften av banorna för att få en bra spel. Det var jämt mellan oss som tur var. Humöret på alla barnen hölls på topp. Poängen blev 50, 56, 60, 61 och 62. JAG VANN! Från minigolf till bumbing boats. Man fick sin egna runda båt att köra runt i en stor pool. Man sprutade vatten från framsidan av båten. Behöver jag säga att barnen bildade en pakt mot mig? Jag var pissesur. T.o.m. mina underkläder var genomvåta. Tur att det var en bra dag med bra väder. Vi alla var blöta när vi hade åkte klart. För att torka lite åkte vi gocart. Fy bubblans vad det går, jättekul. Killarna lyckades åka två gånger. Tjejerna klättrade en hinderbana medans. Vi avslutade dagen med att spela massa spel, spelmaskiner. De tackade tusen gånger på väg till bilen över denna dagen. Vi hade skitkul.
 
 
Något som var mindre kul var att försöka komma hem från söder till norr genom rusningstrafik. Jag var bra sur på trafiken och fick mer och mer panik över tiden. Jag skulle i väg till bion och se alla tre batman filmerna. Den nya har biopremiär efter klockan 00. Som tur åkte Elena före och fixade bra platser. Jag fick släppa av ungarna och sen rusa i väg till bion. Jag missade de första fem minuterna. Som tur har jag redan sett de två första filmerna. Maratonet var sjukt bra!! Något av det bästa jag har gjort. Den tredje filmen var skit bra. Jag älskar batman filmerna. Människorna i biografen var helt till sig. De satt och applådera och skrek. Det roliga var att jag lista ut vad som skulle hända och ske. Jag berättade för Elena och sen hör man hela bion bli grymmt chockade förutom oss två, haha. Det värsta var nog när jag klockan tre på natten satte mig i bilen. Nöjd över kvällens filmer. Hör på radion hur en idiot jävel har mördad 12 stycken på biopremiären av Batman The dark knight rises i Colorado. Kunde man annat än må dåligt, få ont i magen, sörja de som dött och vara grymmt tacksam över att de inte var i Oregon på ens egna biograf. 
 
 
 
För mycket socker för att somna! 
 
 
 
malin

Stephanies födelsedag!

Lite mera sömn inatt men ligger fortfarande efter med sömnen känns det som. Det kommer inte bli bättre under veckans gång för den delen heller. Jag fick gå upp tidigt för att försöka boka om min läkartid. Bokade om från eftermiddagen till förmiddagen. Det blev att lämna av tjejerna på claycamp och sen direkt till läkaren. Jag tog nya röntgenbilder. Jag får alltid höra massa skräckhistorier från damer i väntrummet. Att de aldrig blir bra och denna kvinnan jag prata med idag kunde knappt röra sin fot och hade ont jämt. Usch, jag hoppas inte det händer mig! Doktorn sa som tur att allting såg jättebra och är normalt igen. Jag fick se skillnaden från nybruten till fixad. Det var himlans glapp mellan alla delar. Operationen var nödvändig och jag har numera överlevt allting. Jag får numera gå barfota och fick ingen återbesöktid. Det är en underbar känsla. Det har varit så frustrerande och irriterande alla dessa veckor. För att inte tala om all smärta. Direkt från sjukhuset till claycamp. Jag plockade upp tjejerna och vi åkte till pizzahut för att äta lunch ihop. Stressade i väg till deras tvärflöjtslärare. Jag fick glatt sitta och vänta i en timme. Det var nästan så jag somna där på soffan. Jag satt i ett annat rum och vänta så det var inte att jag hörde musik eller något. När vi kom hem var jag ledig. Jag skuttade iväg till Lake Oswego och mötte upp Felicia. Vi tog en glass och snackade. När klockan närmade sig sju fick jag åka ner till downtown. Det var Stephanies födelsedag. Det skulle vi fira med middag på Portland City grill. En restaurang på 30:nde våningen med en grymm översikt över Portland. En underbarkväll med gott sällskap. 
 
 
 
 
 
Imorgon väntar mer roligheter!
 
 
 
malin

Hur känner jag mig?

Ville mörda väckarklockan i morses. Jag hade vaknat flera gången under natten p.g.a. smärta i min ankel. Jag var både trött och irriterad. Jag hatar den smärtan jag har nu, irriterade smärta. Alltid värst under natten och på morgonen. Jag fick upp dottern till claycamp och sen i väg med sonen till swimteam. Sen var det full rulle. Det blev lunch i bilen för barnen. Jag fick plocka upp mina ungar plus de andra två jag brukar köra. De hade sin personliga träning. Därefter hade jag en liten mini break. Det var skönt att bara få lite tid för mig själv och kunde tvätta mina kläder. Hängde med dottern när de kom hem igen. Jag översatte lite svenska recept till engelska. Hon blev helt till sig av alla gottigheter hon kan baka i framtiden. Klockan rullade på och Fille ville att jag skulle komma till Washington sqaure. Tyvärr hann jag aldrig det. Elena och jag tog lite glass i närheten istället. Jag behövde komma bort lite. Man behöver prata av sig lite ibland. 
 
 
 
 
Vad är det som pågår?
 
 
 
 
malin

Butterfly måndag

Vaknade tidigt för att få i väg dottern till claycamp. Sen hade jag inget mer på schemat. Jag försökte få sonen att göra något men det gick inte så bra. Jag rullade väl mest tummarna och skrev lite på bloggen, utan att ha publicerat. Dottern kom hem på eftermiddagen och vi hoppade i poolen. Vädret var soligt med lite moln. Det fick ändå bli tjugo liter med solskyddsfaktor. Vi hade lite simtävlingar och jag förlorade stort. Största anledningen var för att jag inte kunde simma butterfly, fjäril. Så jag fick helt enkelt lära mig det. Dottern lärade mig och hon tyckte det var jättekul. Jag kan bara tänka hur roligt det såg ut också. Jag lyckades även svälja poolvatten. Det var ingen hitt. Var nära på att spy på direkten. Gjorde det inte som tur. Jag är inte snabbast upp ur vattnet och ville inte spy i poolen. Vi tävlade lite mer och sen la vi oss på solstolarna för att torka lite. Upp för lite middag till dottern och sen iväg till fotbollen. Jag hann knappt hem innan jag skulle i väg igen. Det var middag hos kusinerna. Men precis innan jag skulle i väg började jag spy. Jag mådde sjukt dåligt. Det var poolvattnet. Fick upp de mesta och mådde lite bättre. Kom dit och fick lite mat i magen. Jag piggnade till och mådde bättre. Lite tårta på det och allting kändes underbart igen. Det blev en lång kväll och jag avslutade med att skypa lite med syrran innan jag somna. Jag fick prata lite med min lilla kyckling, Leah!
 
 
 
Man lär sig något nytt varje dag! 
 
 
 
 
malin

Regn förstör nästan allt

Vädret förstörde Elenas och min dag helt. Vi skulle på morgonen iväg till The japanese garden och få en rundtur. Såklart skulle det regna lite, så vi fick avvakta. Det skulle klarna upp klockan tio på morgonen. Klockan tio var vädret fortfarande dåligt och vi ringde upp den eventuella nya au pairen. Hon är från Tyskland. Kommer nog troligen bli ett inlägg om hur jag känner om allt detta. Det bubblar lite i mig. Hon verkar som tur vara en toppen tjej. Nu är det väl bara att vänta tills barnen har bestämt sig. Vädret sprack äntligen upp och Elena och jag drog ner till downtown. Vi tänkte titta på marietime musemet innan dotterns match. Eftersom vi inte längre skulle hinna med trädgården innan matchen. Såklart lyckas vi pricka in den enda helgen på hela året då båtmuseumet är på vift. Så himla typiskt. Det blev en underbar promenad vid floden, den s.k. waterfront. Läs plågsam eftersom min ankel är långt ifrån smärtfri. Vi tog lite kort, åt lunch och tog en kaffe innan matchen. Det var roligt och trevligt (om man bortser från smärtan - jag överlever). Vet inte vart tiden försvinner när Elena och jag börjar babbla. Det var cupfinal och tyvärr förlorade dotterns lag. Det var en jämn match som avgjordes med straffar. Elena och jag körde raka vägen till Japanese garden. Dessvärre var det sjukt molnigt och vi skippade det. Vi vill ha fina bilder och minimal chans med regn. Hem till mig för att slappa och sura lite. Som tur blev tv ledig och vi kunde titta på Prison Break. Det om något gör mig så sjukt glad. Dominic gör mig sjukt glad helt enkelt, haha. Stor familjemiddag som även Elena deltog i. God mat, efterrätt och sällskap! Elena och jag tog hand om disken då vi inte hjälpte ett skit med maten eller efterrätten. När vi var klara fortsatte vi med Prison Break. Vet inte hur många avsnitt vi hann se men det blev en del. Vi fick lite söndagsånget när vi sa hej då och godnat. Var försvann helgen egentligen? 
 
 
 
 
 
 
Skit väder men en bra dag ändå! 
 
 
 
 
malin

Pengar flyger!

Hundjävel! Gandalf började skälla klockan sex på morgonen och höll på i tre timmar. Ibland önskar man att hunden inte existera. Sov lite halvkasst under morgonen men lyckades drömma värsta actionrullen. Det var länge sedan jag gjorde det. Som tur drömmer jag inte alls som förut och även om det var action var jag inte uppjagad när jag vakna. Gjorde mig klar och ringde upp älsklings Britta på skype. Vi bokad alla resterande hotell. Nu har vi någonstans att bo under hela resan. Känslan går inte att beskriva. Jag längtar så sjukt mycket tills hon kommer. Elena plockade upp mig och vi åkte till Woodburn outlet mall. Tog tacobell drive thru och fixade oss lite lunch på vägen dit. Som vanligt blir det missförstod i den dära boxen och slutar med att vi sitter röda som tomater och skrattar av skamm. Shoppade upp hela min lön. Jag shoppade bara saker jag behövde. Förutom en långtröja men den var billig och jag ville ha den. Köpte mig annars tre par shorts och sen fick syrran sina skor. Jag köpte även lite annat småkraffs. På vägen hem stannade vi på Washington sqaure och kollade runt. Jag hittade mig lite mer grejer. Med trötta fötter och humör drog vi hem till mig. Där möttes vi av ett tomt hus. Vi vilade fötterna och försökte få tag i Fille. Hon skulle sitta barnvakt och ville ha sällskap. Vi fick inget svar och när magen kurrade hårt bestämde vi oss för åka ut och äta. Vi drog till en pizzeria med vedugnsbakade pizzor, The Rock. Vi ångrade på direkten att vi inte har åkt hit tidigare. Jättecool rockig bar med cool interiör. Vet inte hur jag ska beskriva det men ballt var det. Pizzorna var jättegoda och efterrätterna var ännu godare. Dit ska vi fler gånger, helt klart.
 
 
 
 
 
Shoppaholic for a day 
 
 
 
malin

Fotboll, middag och bio

var det redan fredag. Det bästa är att jag knappt behöver jobba idag heller. Hela familjen plus mostern med man åkte för att titta på dottern fotbollsmatch. Mostern och hennes man stannar hos oss i några dagar. Dottern vann deras match. Vi åkte hem för att plaska lite i poolen innan kvällens middag ute på restaurang. Tog mig en lång dusch innan vi åkte ner till downtown. Alla var försenade förutom moster, manen, sonen och jag. De två andra familjerna tog evigheter på sig. Mamman och dottern var redan beräknade att bli sena för dottern hade en fotbollsmatch till på eftermiddagen. Jag fick mig ett glas vitt under tiden vi vänta. När väl alla var vid bordet beställde vi en massa tapas rätter. Jag testade allt möjligt. Jag smakade bl.a. på kanin, bläckfisk bläck och mussla. Mussla är något jag nog aldrig mer kommer att äta i mitt liv. Det var verkligen ingenting för mig. Till efterrätt gick vi över till grannbagariet. Jag mådde lite för gött efter allting. Min efterrätt var så sjukt mastig! Elena plockade upp mig fem minuter efter vi kom hem. Vi åkte iväg till Fred Meyers för lite godis till bion. Denna gången var det Savages. Jag hade inte så höga förväntningar om filmen. Vilket nog var bra för den överraskade mig på ett bra sätt. Tyler är så sjukt snygg att det gjorde halva filmen! Hem för att sova, imorgon väntar lite shopping!
 
 
 
God mat och gott sällskap!
 
 
 
malin

Auntie!

Helvetes morgon rent ut sagt. Jag var som ett arg som ett bi men var mest trött. Sonen gjorde så vi kom försent och vägrade hit och dit. Det blev helt kaotiskt och fick bli för föräldrarna att ta hand om när vi kom hem från swimteam. Det blev bara värre och värre under dagen. Vet inte vad för sida han vakna upp på. Dottern och jag låg och dega i poolen hela dagen. Jag gjorde nya vristövningar som jag hade fått från deras personliga tränare. På eftermiddagen kom deras moster och hennes man. Hon är mega grymm och rolig. Det var första gången jag träffade henne. Kvällen kom och värken i min ankel blev olidig. Med de nya övningarna och simmat runt i poolen hela dagen. Jag fick ta lite värktabletter, lägga is på ankeln och gå och lägga mig. Ringde syrran på skype och tjöta lite innan jag somnade.
 
 
 
 
Träning, träning, träning...resultat?
 
 
 
 
malin

Bullar, pool och Toro bravo

Dottern låg kvar och kryade på sig där hemma. Så idag var det bara sonen och jag som åkte till swimteam. Efteråt köpte vi grejer till kanelbullar. När vi kom hem började vi baka. Vi gjorde dubbelt recept. Mamma ringde upp på skype en sväng. De slutade med att vi gjorde 75% kanelbullar och 25% vaniljbullar. När vi var klara hoppade vi i poolen. Elena och mamman gjorde oss sällskap. Vi körde lite vatten volleyboll. Elena och jag förlora båda gångerna, av rena misstag. Det får bli om-match snart. Vi låg och flöt i poolen ett bra tag. Elena och jag klev upp och åkte iväg till restaurangen Toro bravo runt halv åtta tiden. Toro bravo är en känd tapas restaurang. Det var riktigt gott. Avslutade med efterrätt på Papa Haydn. Vi exploderade nästan eftersom de var så stora potioner. Jag åt knappt halva och mådde dåligt bra, haha. Hem för att sova av sockerruset.
 
 
 
 
 
 
Checkar av en del på listan...
 
 
 
malin

Fika, Converse och bio!

Sonen hade sovit dåligt och hängde inte med till swimteam. Det var bara dottern och jag så efteråt tog vi oss en fika på starbucks. Hon var inte i det piggaste lagret och var lite hängig. Så det blev en snabb fika och snabbt hem igen. Hon är på g att bli sjuk. Det går en förkyldning här i huset för tillfället. Klockan halv ett blev jag ledig en liten stund. Då passade jag på att designa mina Converse skor. Elena och jag ska beställa ihop. Jag skulle gjort det för jättelänge sedan men det försvann från mitt minne konstans. Jag blev riktigt nöjd med mitt resultat. Jag kunde ha designat tusen skor! Det finns så mycket kombinera att man blir tokig. Jag lägger upp kort på när de kommer på posten. Efter jobbet åkte Elena och jag till bion, The amazing spiderman. Jag var skeptisk eftersom jag gillade de gamla. Jag ville ha fortsättning på de filmerna. Jag måste erkänna att det var en bra film med både roliga scener och bra effekter. Han blev lite söt och kaxig den lille spiderman. Jag var lite putt på att de bytte brud, annat namn och historia. 
 
 
 
Love the movies!
 
 
 
malin

Tom måndag

Måndagmorgon, finns det något mer tröttsamt. Swimteam som gällde under dagen. Jag kan inte påstå att det hände så mycket mer. Alla var trötta efter gårdagen. Skjutsade dottern till och från fotbollen. Umgicks med familjen under kvällen. Chattade med Elena lite innan jag somnade. Det tog ett tag innan jag somnade. Solbrännan har blivit värre och foten värker som attans.
 
 
 
Att göra inget är ibland mycket
 
 
 
 
malin

Poolparty at our house!

Tanken var att jag skulle i väg med Sina och Elena till Japanese garden. Riktigt så blev det inte. Det visade sig att vi skulle ha poolparty för en massa folk. Min läkare skulle bl.a. komma. Idag var heller ingen vanlig dag. Idag fick jag börja gå i tennisskor. Helt fantastiskt, äntligen känns det som jag börjar närma mig mitt mål. Benet var så oerhört klent och jag haltade en hel del. Som tur gjorde det inte lika ont som när jag började gå i stöveln. Strax innan festen började och lite av början av festen skypade jag med Britta. Vi bokade lite mer hotell. Inte alls många veckor kvar. Det känns helt overkligt. Poolpartyt var sjukt roligt. Vi bakade egna pizzor, åt massa efterrätt. Simmade i poolen och spelade vatten volleyboll. Min läkare var för söt. Han frågade hela tiden hur det var med mig. Jag råkade nämligen trycka ifrån med foten i vattnet och skrek till. Jag var okej men det var någon minut med sjukt smärta och han blev såklart orolig. Hade en otroligt bra dag och det blev att gå till sängs tidigt. Skypade lite med Elena innan jag somnade. Hela vaden och foten värkte av träningsvärk. 
 
 
 
 
 
Äntligen på bena igen!
 
 
malin

Pittock Mansion and the beach

Au pair möte, mitt näst sista. Tanken var att det skulle vara på Multnomah falls men det var många som inte kunde. Så klockan tio skulle vi mötas utanför Pittock Mansion. Elena och Sina plockade upp mig och vi inhandlade lite starbucks innan vi begav oss till mötet. Vi satt vid ett bort i trädgården med en underbar utsikt över Portland och Pittock mansion. Mötet bestod av mycket information och prat. Vi satt där i hela två timmar. Behöver jag berätta att jag brände upp baksidan helt brutalt. Solen stekte som attans. Portlands solen är inte att leka med. Elena, Sina och jag gick efter mötet in i huset och kollade. Det var intressant och ballt. Jag tycker om att traska runt och få reda på massa historia. Gubben som hade bott där var skaparen till The Oregonian, deras tidning. Familjen i några generationer plus några andra hade the Pittock Mansion som sitt hem under många år. Det förföll och människorna i Portland donerade pengar till det och det renoverades och gavs till allmänheten. Snabba ryck hem för att hämta bikinin och vidare till stranden. Halv lång resa i en varm bil och ner vevade fönster, det är sommar. Vi låg och stekte ett bra tag på stranden. Såg några hotta boys och något mindre som kliade sig i röven, haha. Med kurrande magar åkte vi och åt på Skyline restaurante. Deras hamburgare är så sjukt goda. Jag fick kommentar av vår servitör att jag hade fått mig lite för mycket sol. Han skojade inte, jag var som en kräfta på ryggen. Helvete, det kommer bli några plågsamma dagar med den brännan. Från middag till Fred Meyer för lite godis till bion. Vi såg filmen people like us. En bra och annorlunda film. Det är en fin film så att säga. Elena skänkte några tårar till filmen.
 
 
 
 
 
 
Aktivitet på aktivitet - underbart!
 
 
 
malin

Glassig pool fredag

Swimteam som vanligt på morgonen. Humöret var lite bättre än igår men tröttheten var ett faktum. Jag fick ungefär tre timmars sömn pga. den stukade foten. Det var helt sjukt hur mycket den värkte. Såklart blev man nojig om den men jag kommer förneka det till slutet Jag har inte brutit något. Usch är så mega trött på allting sånt. När vi kom hem efteråt tjatade jag som aldrig förr på barnen att vi skulle iväg till Rose Garden. Det känns lite underligt. Det känns som jag är barnet som vill göra något roligt och de är föräldrarna som inte har tid eller orken. Dottern och jag var ute i solen och vakna grisen. Han får numera inte vara själv ute för att han har ätit upp stora delar av den fina trädgården, mammans favoritblommor. Det tog mig en och en halv timme innan jag fick iväg barnen. I väg kom vi i vilket fall. Jag fick köpa med mutan på vägen dit, sockrade munkhål. Vi var där i mindre än en timme. Vem bryr sig, jag fick se det i vilket fall. Vi satte oss på en bänk och mumsade munkhålen. Det var en nyfiken och hungrig ekorre vid oss. Alex hade på skoj mosat ett munkhål på min mun så det fanns lite smulor på backen. Vi satt riktigt stilla och tillslut så sprang ekorren fram till oss och tog mumsbiten. Den var inte alls gammal och super söt. Hem för att plaska i poolen. Elena kom och gjorde oss sällskap. Vi låg länge och bubbla i poolen. Vi blev lite små sugna på glass och drog iväg till frozen yogurt stället. Satt där ett bra tag och bara tjöta. Komma iväg en liten stund och bara få vara, helt underbart. Vi tänkte titta på ett prison break avsnitt men vi hann aldrig. Sina var påväg från Seattle till Elena. Det blev hem till sängen för min del. 
 
 
 
 
 
glassigt värre
 
 
 
malin

Tankspridd torsdag

En dag som inte var den bästa. När det inte blir som man vill. När man bara aldrig blir pigg efter att klivit ur sängen. När du känner dig lite halv deppig. Vi gick upp sent och de skulle senare iväg till deras personliga tränare. Jag skulle som tur bara skjutsa dem dit och inte hem. Så jag passade på att ta svängen till en affär jag har planerat länge till att åka. Till den skadinaviska butiken. Det var som att ta ett kliv in i Sverige. Fy bubblans vad bra det kändes. Jag gick runt där och titta en bra stund. Idag var en av de ytters få dagarna jag har saknat Sverige sådär monster mycket. Bara att vi kliva hem och inte göra ett skit. Dead-fish-state i sin egna soffa, inga måsten. Jag köpte mig gillekakor, kexchoklad och marabou. Jag måste säga att jag tröst åt de sju stackars små kakorna. Tanken var väl att bjuda familjen senare ikväll. Jag var i större behov av dem. Jag tryckte dem på vägen hem. På mindre en än tjugo minuters bilresa. Jag jobbade sent då föräldrarna gick på koncert. Jag lagade mat och barnen klena och hade sig. Var som två stycket treåringar vid bordet. De lovade att bete sig så nästa gång de åt med föräldrarna. Vilket jag vet att jag vet att de aldrig kommer att göra. Jag spelade lite pingis och kort med dottern. Sonen var uppäten av xboxet, inte bokstavligt talat men ni vet vad jag menar. Vi skulle avsluta kvällen med att spela tetherball. En stång med en boll i ett snöre. Jag har ingen aning av vad det heter på svenska. Jag startade med att stuka min vänstra fot, den som inte är bruten. Helt underbart, grädden på moset. Jag blev bra förbannad. Mer förbannad och orolig blev jag när jag gick och la mig. Smärtan blev bara värre och värre och jag kunde inte somna. Snackade lite med syrran som var online. Lyckades lugna ner mig lite och somna. Vakna dessvärre klockan tre av intensiv värk. Trodde nästan jag hade brutit något ben i foten. Det gjorde så fruktansvärt ont och mitt humör hade varit svajigt hela dagen. Virade lakarnet runt foten för att få lite stöd. Lyckades somna om åter igen.
 
 
 
 
 
Upp och ner, ner och upp! 
 
 
malin
 
 
 

INDEPENDENCE DAY - 4TH JULY!

Ännu en dag jag har sett framemot. Hur stort är inte fjärde july i USA. Det slår norskarnas 17e maj med hästlängder med firande. I vilket fall så ringde min klocka tidigt. Ögonen sved för att jag var så trött. Jag gjorde mig klar och hade såklart min Levi´s t-shirt med flaggan formad som landet. Fick blir lite glittrig ögonskugga för att lyxa till det. Vi skulle iväg till St. Paul. En MYCKET liten by utanför Portland. Den var ungefär fem gator bred och fyra gator lång. De har den största Rodeoshowerna i USA den 4e juli. Starbucks frukost på vägen. Klockan tio startade paraden. Först var såklart den amerikanska flaggan. Alla stod upp och tog av sig hatten när flaggan närmade sig. Där har vi hur folk visar grym respekt. Jag stod och funderade på vilket ramaskrik det skulle bli på alla om Sverige visade samma respekt för sin flagga. Vissa får ju inte ens sjunga nationalsången i skolan i Sverige längre. Paraden var en timme lång och denna gången var det inte lika många marchings band. USA i all ära må jag säga. När paraden var över hade vi två och en halv timme att fördriva. Vi gick runt vid tivolit, artmuseum och grillmästar tävlingen. Vi lyckades tillslut hitta ett bord för att slå ner arslet. Det var runt tjugoåtta grader celsius och stekande sol så jag befriade min svettiga fot och ben från stöveln ett tag. När det var en halv timme kvar tills Rodeon började gick vi in till arenan. Vi hade riktigt bra platser för att se men inte för ryggen. Vi hade inget ryggstöd. Det var en tre timmars lång show och verkligen värt pengarna. Det bjöds bl.a. på horseriding, bullriding, junior bullriding, kalv fånging på två olika sätt, vildhästridning, kvinnors rodeo och superrolig halvleks show. De som är en del av Rodeo livstilen är verkligen lite old school och republiker. De gjorde narr av Obama och bögar. Vad kan man göra mer än att sitta tyst och känna sig lite obekväm. De poängterade också att det inte var djurplågeri utan att de som satt på kittlade djuret lite. Min tanke var att de studsar lite väl galen över lite kittling men men. Som tur har de inte på det mer än tjugo sekunder. 
 
 
 
 
Snabba ryck till närmaste restaurang. Det enda vi kunde hitta som var öppet var cheesecake factory. Det var lite tråkigt att vi hamna där. Som tur är det gott men vi är ofta där. Min efterrätt blev enligt tradition strawberryshortcake. Min var verkligen mega stor men jag kämpade på. Med trötta ögon åkte vi hem till mig för en powernap innan kvällens fyverkerier. Vi tog The MAX ner. Det var supersmidigt dit men knappast hem. Vi såg fyrverkerierna som var vid den sk. waterfront. Vid en av floderna som går vid downtown. Det small av i tjugo hela minuter. Det var inte jättestort men höll på långe. De hade investerat grymt mycket pengar på det. Det var helt klart en trevlig upplevelse med fyverkerierna. Det värsta var alla människor som var där. Alla människor som satt och rökte på d.v.s. Det luktade gräs konstant. Elena och jag mådde illa efter ett tag. En fjortis skrek ut och fråga vem som hade "the good stuff". Hur pantad får man vara. Här är det vanligare att röka på än att dricka alkohol. Denna fjortonåringen hade en sjuttonårig pojkvän. De var inte de smartaste jag sett. De delade senare en join med en hemlös. HALLÅ?! När fyverkerierna var över skulle vi ta the MAX tillbaka. Vilket var katastrof. Gatorna var helt fyllda av människor. Det var helt knökat och vi hade tur att komma med det tredje tåget som kom. Det var helt knökat och det var på håret att vi kom av för det gick inte röra sig för att det var så fullt. Himlans skönt att jag inte fick klaustrofobi. Kröp ner i min säng och var mer än nöjd med dagen. Även om jag hade målat upp en bild av hur det skulle vara innan jag åkte till USA. Det blir inte som man planerar, ta dagen som den kommer och gör det bästa av situationen. Vad skulle jag göra utan Elena, vi har hysteriskt roligt vad vi än gör.
 
 
 
 
 
Blått, vitt och rött!
 
 
malin

Hela världen på bio

Swimteam som gällde. Inget jag behövde eftersom det är tidigt på morgonen. Jag var så sjukt trött. Jag satt och lyssna på musik och blundade under deras simpass. Vi åkte hem och tog det allmänt lugnt. De gjorde sina sysslor. Vi spelade sen lite kort, basket och pingis. Höll oss sysselsatta på hemma plan. Vilket heller inte är något ovanligt. En annan får ju tjöta håll som en femåring i skallen på barnen för att hitta på något utanför hemma. Har börjat tjata om att åka till Rose garden på fredag. Nu är det bara att hålla tummarna. Vi har även bestämt att vi ska skriva en lista på saker och ting vi ska göra innan jag åker hem. Jag har bara åtta veckor kvar med dem. Vi åt mat och sen kom Elena. Vi drog ut för att ta en glass. Jag behövde lite tid ifrån huset/mitt rum och socker. Alltid lika härligt att få prata lite skit. Vi planerade även morgon dagen. Vi tänkte även dra en film på bion. Så blev det dock inte. Hela världen var där och skulle gå på bio. Jag har aldrig sett så mycket folk där under hela min tid här. Det var helt fullsmockat med folk. Vi bestämde oss för att åka hem och titta på Prison Break istället. Jag antar att vi är sjukt bortskämda med att få bra platser och inte alls mycket folk i biosalongen. Vi tittade på ett avsnitt av Prison Break och köpte Rodeobiljetter för morgondagen. Klockan hann redan bli över tolvslaget. Elena plockar upp mig klockan kvart över åtta imorgon. Inte många timmars denna natten heller.
 
 
 
Glass med ögonen i kors
 
 
malin

Prometheus

Helvetes natt rent ut sagt. Jag kunde inte somna eller ligga still för den delen. Jag låg och vände och vred på mig. Ju mer klockan blev desto mer förbannad blev jag. När klockan blev tre gick jag ner och drack lite vatten. Somnade runt klockan fyra, väckar klockan ringde tre och en halv timme senare. Det finns inget värre än att ligga i sängen och känna att man vill sova men det går inte. Jag var bra seg på morgonen men lyckades få iväg barnen till swimteam. Jag satt med musik i öronen och blunda. Lyckades på så sätt samla lite energi. Vi plockade upp en kompis till dottern på vägen hem. De gjorde sina sysslor och bakade även drömrulltårta. Sonen och jag spelade lite dart eller säger man att vi kastade lite pil. Jag vann, wiho! Skjutsade tjejerna till fotbollen och sen lite pingis med sonen innan middagen. Vi skulle äta kungskrabbor, såna där jättestora smaskiga. Mina ögon gick nästan i kors eftersom jag knappt fått någon sömn. Det hindrade mig dock inte från att åka till bion med pappan för att se Prometheus. Öm, ja vad ska man säga om den filmen. Den var bra gjord men filmen i sig är väl inte klockren. En underligfilm som ger en tusen frågor och inga svar.
 
 
 
Stensömnade såfort huvudet nudda kudden.
 
 
 
malin

Magic Mike

Hundskall! Inget ovanligt att bli väckt av för min del. Det ringde på dörren. Dessvärre är jag så långsam ner att det inte var någon där jag kom ner. Jag matade grisen och släppte ut alla djur i trädgården. Slappade framför tvn med Fille. Hon tittade på sina high school filmer. Vi väntade med frukost tills Elena vakna. Igår lagade vi svensk frukost så idag blev det tyskfrukost. Det var inte helt fel. Sen bestämde vi oss för att dra på tidig bio. Filmen vi ville se var såklart Magic Mike. En film om manliga strippor med Channing Tatum. Hur vill man inte se den filmen?! Filmen i sig var inte så bra men jag ångrar grymmt att vi inte gick på stripklubb igår, haha. Det bjöds på massa smaskigheter. Det är då man inte vill vara singel, eller? Fille åkte hem efter filmen. Elena och jag drog ett avsnitt av Prison Break innan vi drog till Skyline restaurant. Nu ljuger jag inte när jag skriver att de har den godaste hamburgaren i hela världen. Den är så sjukt god att det är läskigt. Det är munorgasm på den. Är på lite snuskigt humör efter filmen. Hem för att fortsätta Prison Break tittande. Vi försökte även att få in grisen. Den envisa jäveln ville inte. Vi gav upp efter cirka tjugo minuter. Han fick vara kvar ute även om solen snart går ner. Familjen kom hem runt halv tio. Mina gullungar!! De kom och kramade mig. Hur i hela världen ska jag kunna säga hej då om två månader. Har även fått några sms från sonen under veckan.
 
 
 
 
 
tal om grisen som jag är grymt irriterad på. Han har gått mig på nerverna hela veckan. Han har rymt från hans hage flera gånger. Han har slitit upp hela grinden från marken, gått till rabatterna och grävt/ätit upp allt han kan. Han vägrar att gå in när han ska. Han är en gris så han lyssnar inte. Att locka honom med mat/ snack funkar heller inte längre. Jag har blivit så grymt frustrerad på honom. Tur att familjen är hemma nu. Jag behöver lite distans från alla djur som har varit som en svans på mig hela veckan. Allvarligt talat de låter en knappt gå på toa själv. Då kan jag bli bra girig.
 
 
AWESOME WEEKEND!
 
 
malin