HALLOWEEN


var det Halloween. Jag har räknat ner till denna dagen och vet att jag när jag kom hit tyckte jag det var evigheter tills dess. Fast nu är den här och jag bara njuter. Det går inte ens att förklara hur fort dagarna går här. Går dagarna lika fort där hemma? Jag vaknade upp och skjutsade barnen till skolan. Tog mig en liten tupplur när jag kom hem, innan boot camp. Jag var lite små seg denna dagen men träningen gick hur snabbt som helst. Träningen gick bra och armarna kommer att vara möra imorgon. Hem snabbt för att duscha och göra mig i ordning. Jag plockade upp ungarna på skolan. Vi åkte till affären för att köpa blommor. Det är föräldrarnas bröllopsdag idag. Vi köpte även med kakor att dela på. Ni kan gissa hur länge det tog att bestämma en sort med fyra olika barn med fyra olika åsikter. Jag gör aldrig om det igen, blir att åka till donatstället så de får välja sin egna. Lämnade av de andra två barnen och åkte hem med mina två. De var inte hemma så länge för de skulle iväg till kompisarna för att gå trick or treat. Jag skulle stanna hemma med föräldrarna och öppna dörren. Det var super mysigt. Vi tände två brasor och åt gott. Satt och myste i soffan mellan dörringningarna. Den första som kom var en liten tiger och hans superhjälte till bror. De var cirka fyra och två år gamla, super söta. Jag hade såklart på min häxhatt när jag öppnade. Jag tyckte det var många som kom och ringde på men det tyckte inte föräldrarna, haha. Stor skillnad från Sverige. Jag bokade även min resa till MIAMI BEACH! Jag ska möta upp min mamma där och ha det gött. Jag längtar, fast inte för mycket för då försvinner tiden under tiden! Barnen kom hem sent och visa deras mega högar med godis. Vi tog lite bilder ihop och sen var det sängen som gällde. Skolan väntar imorgon..Älskar HALLOWEEN!

malin

SysselsattSöndag


Jag somnade sent men vaknade ändå tidigt. Felicia och jag gjorde inte många knop innan vi gick ner till de andra runt klockan elva. Vi började nästan direkt med att börja skära pumporna. Jag fick sitta en stund och välja ut vilken mall jag ville ha. Jag valde en ganska enkel men söt. Jag ville inte förstöra pumpan helt genom att ta en förstor och det hela slutar med att jag bara har ett stort hål. Sonen valde ett skelet som var snyggt och jättekomplicerat. Fast de gör ju det varje år så de är proffs. Dottern gjorde en egen mall, såklart av en gris. Den blev jättebra och söt. Det tog sin lilla tid att skära ut allting och det var riktigt roligt. Jag har så mycket nya traditioner att skapa när jag kommer hem. Har mycket att ta med mig här ifrån och det kommer göra ont i hjärtat när jag får göra det utan familjen jag har här. För det är med dem jag har upplevt denna underbara högtid med för första gången americanstyle. När vi var klara med pumporna fixade dottern och mamman med Halloweenmiddagen. Egentligen har de den såklart på Halloween den 31 oktober men pga att det är skola och barnen ska go trick or treat valde de att ha den dagen innan. Allting pågår i hemlighet för att det ska vara en överraskning. Under tiden dekorerade pappan, sonen och jag huset och trädgården. Det var massa spindelnät, flygande spöken, spindlar, gravstenar, ben och fladdermöss samt mycket, mycket mer. Det gav en helt ny känsla som jag aldrig känt förut, fått halloweenspirit i mig? När mamman och dottern var klara med planeringen av middagen började de hjälpa oss med dekorationen. Härlig familjetid tillsammans.


När vi var klara gick jag upp och bytte om. Ville vara fin till middagen, det är en högtid trotsallt även om det bara är familjen. Det låg en fin meny på min tallrik om vad vi skulle ha till middag. Eftersom det var min första gång fick jag äran att gissa vad de olika grejerna var. Så när man bad om saker vid matbordet sa man vad de hette för kvällen. Så vatten var t.ex. batspit. Det var roligt och trevligt. Till efterrätt var det pumpkinpaj, inte för att det hette det då. De tyckte synd om mig för att jag aldrig hade smakat på det. Jag var lite skeptiskt till pumpapaj men fybubblans vad gott det var!! Det går inte beskriva, har inte ätit något liknade och det receptet följer med mig hem. Till pajen hade vi grädde, så underbart gott. Efter middagen åkte pappan och jag till the haunting maize. Det var ett majsfält där de byggt upp massa skräckgrejer och en massa skådespelare. Det var jättekul. Pappan och jag dog nästan för vi hade ett gäng 13 åriga tjejer bakom oss som skrek för allt. Alltså det var våra öran som nästan dog. Det var skitcoolt de hade gjort det. De var små hus lite här och var. Man gick i en gång och man kunde även gå fel. Det var lite staket som folk hoppa fram ifrån. Fejkat spindelnät och folk som sprang efter en med motorsågar. Det var riktiga motorsågar. Jag fick en i ansiktet och fick gott smaka på avgasen, host host. Sen var det en som krålade i leran, riktigt läskigt. Jag fick flera som ploppa fram mitt i ansiktet och bara för att jag inte blev rädd och hoppa till följde de efter mig och flåsa mig i nacken. Det enda som var tråkigt var kön in till majsfältet. Vi hade som sagt 13 åriga tjejer bakom oss. Vet inte hur många gånger jag hörde OMG!
Halloween i mitt hjärtamalin

LustigLördag


Vaknade upp av mitt alarm kvart över sju. Jag var inte pigg för fem öre men var inte så mycket att göra. Halloweenfesten är ikväll och jag måste ha en kostym. Jag var där när de öppna klockan åtta och vem öppnar inte dörren åt mig. Personen som slängde igen den igår kväll. Han sa glatt att de var öppna och fatta direkt att han kände igen mig. Log åt honom men ville egentligen ge honom mördarblicken. Jag köpte häxtillbehör. Det var enkelt och jag hade ingen fantasi så tidigt på morgonen. Jag kom hem, käkade en bagel snabbt och åkte iväg till skolan. Lektionen var idag från klockan tio på morgonen till tjugo över två. Jag fick tusen sms och samtal från Felicia under tiden. Vi hade inte riktigt räknat ut hur vi skulle få ihop dagen. För lite tid för allt vi behövde fixa innan vi skulle iväg till festen. Lektionen drog ut på tiden också då vi inte kunde sluta prata om allting. Drömmar och sånt är mycket intressant.Jag drog hem och familjen väntade på mig. Det var dags för rengöring av pumporna och gräva ur dem. Det var roligt och klenigt att gräva ur dem! Felicia kom mitt i det också. Sparade några frön för att göra något gott med dem. Vet inte om jag klarar det, det är tydligen svårt. De har försökt och även de au pairerna före mig. Vi får väl se om jag klarar av det. Googla en massa innan jag försöker mig på det. Felicia och jag åkte vidare till affären för hon hade ännu inte fixat sin kostym. Hon valde att vara vampyr. Vi hade många idéer innan men det blev inte av det. Det finns sjukt mycket här och mycket grymma kostymer. Snabba ryck hem för att fixa iordning oss. Vi slängde iväg ett sms för att meddela att vi skulle bli sena. Tiden ticka iväg. Felicia fick inte sina huggtänder att fastna så blev hela två timmar sena. På halloweenfesten käkade vi en massa som de olika au pairerna hade tagit med sig. Mycket mexicanskt och sydamerikanska grejer. Vi tog med oss Swedishfish och chokladbollar.


Från Halloweenfest till clubben. Vi gick till en annan club denna gången och de ångrade vi. Vi hade inte lika kul där som de andra stället. Alla var utklädda och det var även en tävling. Tjejerna kunde jag inte påstå att de hade en kostym på sig. Det var BH och trosor de hade på sig. Vi var i chock om hur de gick klädda. Tjejen som vann hade på sig poisen ivy, vilket är en växt. Den hon hade var en kostym så den var gjord i plast men de var bara grenar som täckte det absolut viktigaste. Under tävligen blev det världens catfight mellan två tjejer också. Tävlingen gick ut på att de tjejer som ville vara med gick upp på scenen. De satte på en låt och de skulle dansa. Sen fick publiken skrika och den som fick mest applåder och skriv vann.  Ni kan ju gissa hur de dansade, det var som att vara inne på en strippklubb. Vilket fall , tio sekunder in i låten började två tjejer bråka. Det var inte nådligt heller. Hår och armar flög som attans. No mercy här inte! De drog dem ner från scenen och de fortsatte bara. De var helt galna, ilska som bin. Felicia drog hem med mig och vi sov över hos mig. Felicia somnade jättesnabbt, jag fick sysselsätta mig med datorn lite innan jag somnade.
BARA GE MIG!!!

malin

FreakyFredag


Klockan ringde runt klockan nio. Barnen var ledig idag igen, så även föräldrarna. Vilket betyder att jag också var ledig. Fast jag var inte riktigt ledig, skola klockan sex på kvällen som gällde. Jag tog med en joggingtur under morgonen. Frågade sonen om han ville med men inte. Jag fick jogga själv utan musik. Det gick bra och jag funderade en hel del. Jag överraskade mig själv om hur långt jag kunde springa! Det är roligt att man märker skillnad gällande konditionen. Resten är ju de samma men man får vara glad över det lilla. Gjorde mig i ordning inför skolan och umgicks med sonen.


Skolan började klockan sex och jag fick åka en och en halv timme innan för att det var rusningstrafik. Det tar annars cirka en halvtimme. Jag förstår inte att de pallar detta varje dag. Klassen jag tog var om drömmar. Om hur man tyder dem och hur man kan ändra dem osv. Ni som har följt min blogg länge vet att jag har haft stora problem med att drömma. Jag drömde hela nättarna och det var som att jag inte hade sovit på hela natten. Jag drömmer alltid konstiga och spännande drömmar så att adrenalinet pumpar. Har skrivit ner några här i bloggen, inte många. Jag kan meddela att jag sover mycket bättre! Första veckan jag var i Portland drömde jag om samma sak varje natt fast i olika versioner. Att jag inte kom hit. Antingen att jag missa flyget eller gjorde andra planer. Det var sjuk jobbigt och jag fick verkligen intala mig själv när jag vakna att jag var här i USA. Vilket jag gjorde ofta då jag hade jetlag samtidigt. Fast nu känns allting jättebra. Jag sover bra och jag drömmer fast inte lika intensivt. Jag kommer inte ihåg varje natt heller. Fast det var detta jag misstänkte att allting skulle bli bra här. Att jag äntligen fick göra något nytt i mitt liv, varva ner och börja träna regelbundet. De kombinerat har gjort under. Hoppas att det håller i sig när jag kommer hem till Sverige igen.Vidare till dagen. Lektionen var mycket intressant och pågick i tre timmar. Vi pratade om allt möjligt. Hon var vetenskaplig av sig men även lite åt de oförklarliga som andar osv. Så man fick välja lite när man ville lyssna och inte. När jag kom hem stannade jag inte länge. Behövde fixa min Halloweenkostym. Som tur skulle Party City, en bra affär för allt vara öppet till midnatt. Tss, det var jättekul att komma till dörren och rycka i den. Det stod en person inne som glatt öppna dörren och sa att de skrivit fel på hemsidan. Klockan var då kvart över tio, idiot som inte kunde släppa in mig. Fick glatt planera in ett besök när de öppnar klockan åtta imorgonbitti. Åkte hem och fixa lite och förberedde mig för min läxa, om jag nu kunde få någon. Om vi hade en dröm eller flera så skulle vi skriva ner de och sedan kunna få hjälp med analyseringen. Pressen var på och jag drömde inget. Kanske för att jag sov så lite?

Att sova normalt igen, AAH SÅ SKÖNT!


malin

TurboTorsdag


Ungarna är ledig men inte jag. Jag har gitarr så jag fick allt ställa klockan och göra mig klar. Gitarrlektionen gick fort men jisses vad mycket nytt vi gick igenom. Jag kommer att få öva i timtal för att det ska sätta sig. Jag har fortfarande lite svårt med det vi gick igenom förra veckan. Tur att jag är ledig på dagarna, hihi. I för sig har jag börjat att sova mer och mer. Eller rättare sagt, börjat vara uppe senare och senare. När jag kom hem åt jag min cottage cheese och äpple. Passade ungarna när jag kom hem och hade det roligt.

Mer att minnas men...?
malin

OmtycktOnsdag


En onsdag som jag fick mycket gjort på. Jag startade dagen med att snacka med mamma. Vi har numera bestämt för att åka till Miami beach under nästa år. Det ska bli så förbannat gött och roligt. Jag får nog börja träna rejält nu om jag vill må gott i en bikini. Fast iv är trotsallt i USA, säger inget mer. När mamma skulle iväg sprang jag iväg till träningsrummet. Jag tränade rumpan av mig, även om träningsvärken skrek av ondska. Snabbt in i duschen och precis innan jag skulle åka ringde pappa på skype. Fick bli att snacka med honom en stund, sluta med att jag la på. Åkte iväg till posten för att köpa speciella frimärken så jag äntligen kan posta mina vykort till folk utan internet - mormor och farmor. Jag köpte på mig några extra också. För vem orkar åka till posten varje gång man ska ha frimärken. Från posten till en skoaffären. Där de hade för mycket! Jag ville ha hela affären. De hade allt man kunde önska sig. Jag fick panik och slutade med att jag BARA fick med mig ett par skor. Ett par grapewine färgade Converse. Är rädd att jag kommer utveckla ett till beroende - converseskor. Varför inte handla på sig tusen färger? De kostar knappt en tredjedel här av de kostar i Sverige.
Fick ett sms av mamman och det blev ändrade planer. Fick åka hem snabbt och packa fotbollsväskan. Plockade upp barnen och lämna av alla förutom sonen. Läxor gjordes och vi började diskutera om vad vi skulle göra. Det sluta med att sonen och jag drog till affären för att köpa smör. Undra vem som hade gjort slut på det.. Det vi köpte smör till var kanelbullar. De är helt tokiga i bullar. Tanken var nu att jag skulle lära upp sonen att göra kanelbullar. Så vi bakade ihop och hade superroligt. Medan degen jäste satte pappan, sonen och jag på filmen CAPTAIN AMERICA! Jag kunde inte sluta dregla över Chris Evans. Herregud vilken kropp han har pumpat upp. Filmen var bra och bullarna blev kanongoda. Vi testade även ett annan mjöl, läs att vi inte hitta något annat först. Bullarna blev lite nyttigare men ingen smakskillnad som tur var.
Testade en ny godis häromdagen. Snacka om att jag blev lurad. Trodde det skulle smaka som center men icke sa nicke. Det var som att tugga på en gummiboll av socker eller något.

Mysfaktor 10000

malin

TrevligTisdag


Ligger i sängen, vet att det egentligen är onsdag men ligger efter en dag och det får jag leva med. Vaknar upp med träningsvärk. Trodde inte den var så farlig. Fast det vara bara i benen det inte var så farlig. Ryggen och armar är en annan femma, fy bubblans. Jag såg till att barnen kom iväg och sen kröp jag ner i min säng igen. Det fick bli att sova hela två timmar till, hihi. Sen skypade jag med mamma och vi planerade som aldrig förr. Jag hade fått min briljanta idé. Ni kommer snart att få veta. Det blir nog klart snart. Skypade såklart med pappa en stund och beställde de sista delarna till hans brumbrum, älsklingen Oldsmobilen. Medan jag prata med pappa började jag baka min silviakaka jag har pratat och tänkt på i flera dagar. Underbart att vara igång och baka igen. När kakan var klar sa pappa och jag hej då. Jag gick ut och gotta mig i solen. Solen sken och det var ungefär 22 grader ute, underbart! Tror inte jag kommer uppleva det i Sverige, varmt i slutet av oktober. Grisen Pippo gjorde mig sällskap i solandet. Fick avbryta och göra mig klar inför upplockningen av barnen. Det blev upplockning i Mini coopern. Pappan hittade inte nycklarna till den under morgonen så han tog "min" Honda. Så letade jag upp nycklarna, tog mig 3 minuter. Bilen gick som tusan och det var roligt att köra manuell bil igen. Det är mycket roligare även om automat är smidigt!


Mitt egengjorda vaniljsocker! ^


Swimteam som gällde idag och denna gången fick jag med Harry. Först ville sonen spela lite basketboll men planerna var upptagna så jag fick sätta mig i lugn och ro och läsa Harry / titta på dottern när hon träna. Hem för att äta mat och umgås med familjen. Jag tränade lite på gitarren också. Usch jag behöver verkligen träna mer, har inte fått kläm på det riktigt. Jag sitter och blir förbannad på mig själv och så kommer sonen förbi och säger att det låter jättebra och fint. Var lite för arg på mig själv för att ta in det. Jag tycker jag är svindålig på gitarr men antar att det kommer med tiden.. att man blir bättre! Dottern gjorde sin läxa, skära eller dekorera en pumpa. Det blev såklart en gris! Fick även hålla i sonens ödla under kvällen!!


Övning ger färdighet!

malin

MotionMåndag


Fick starta dagen genom att nästan dra sonen ur sängen. Han var trött men vem är inte det klockan sex på morgonen. Jag var ännu värre än honom när jag var i den åldern så jag har mina knep. Vi fick stressa igenom morgonen då alla var extra sega. Jag skjutsade iväg dem till skolan och det var väl inte frid och fröjd hela vägen. Som tur löste jag det hela och jag njöt av tysnaden i bilen sjukt mycket! Skönt att man får åka hem igen och sova lite. Plockade upp lite varor på vägen hem, smör, cottagecheese och bagels. Ett måste i ett amerikanskt hem? Jag är i vilket fall helt fast i bagel och numera cottagecheese. Att det kan vänta helt plöstligt. Nu tycker jag det är supergott och vill äta det i mängder. Jag kunde nästan spy när jag åt det förut. Fast jag tror att man behöver ge de en massa chanser. Jag har läst någonstans att det tar 12 gånger att tycka om något. Hemma igen la jag mig i sängen för att sitta lite vid datorn innan boot camp. Jag somnade och vaknade av att mamma ringde på skype. Vi pratade lite om våra planer och jag längtar massor. Sen pratade jag med pappa och beställde äntligen hans bildelar han har tjatat om sen jag sa att jag hade planer på att bli Au pair i USA. Det är ju trotsallt farsdag snart i Sverige, eller undankommer jag det nu när jag bor i USA?


Jag gjorde mig klar till Cardio boot camp och åkte dit. Jag kommer alltid dit först men det är bara för att jag måste åka tidigt ifall det råkar vara mycket trafik. Jag förstår inte hur folk orkar, varje dag i bilköer till och från jobbet året om. Inte konstigt var och varannan bil är smashad. Nu skojar jag inte, det är en vanlig syn här. Jag fick smygvärma upp lite med tränaren och vi körde igång med passet som idag heter Hard gone bad. Ja, ni kan själva lista ut hur det träningspasset kändes. Det kändes och jag ville kapa av mina armar. Fast när man sitter i bilen för att åka hem känner man hur stolt man är över sig. Den sköna känslan av att ha tränat. Jag tycker att boot camp är roligt och det är synd att det bara är en gång i veckan. Tur är det kanske lite eftersom på vissa ställen kan jag ha värk i en vecka efter träningen. Hem snabbt för att ducha och iväg igen för att plocka upp ungarna. Vi var inte hemma länge innan Felicia kom på besök. Hon hade slutat tidigt och jag trodde jag sluta tidigt. Alla var hemma men helt plötsligt var ingen det och alla hade något att göra. Så jag sluta sent och vi hann inte fixa våra Halloweenkostymer som var tanken. På lördag smäller det, då är det Halloweenfest! Vi köpte oss lite godis och kolla runt i affären. På Fred Meyers finns det alltid något att titta på. Hem för att ta det lugnt med familjen. Jag var supertrött efter träningen. Pratade lite "problem" med Britta på kvällen, haha!Måndag varje dag tack!
malin

SegarSöndag


Behöver jag säga att jag var super trött när jag vakna? Vi sov inte många timmar, Felicia och jag. Vi skrattar fortfarande, två dagar senare åt allt vi sa och gjorde. Jag körde hem Felicia och när jag kom hem tänkte jag baka men det fanns inget smör. Ja man kan ju undra vem som förbrukar allt? De har t.o.m. åkt till ett ställe där de producerar mjöl så man får stora säckar billigt. Haha, det var lite pinsamt men de uppskattar min bakning. Medan jag skjutsade Felicia satte jag igår larmet eftersom ingen var hemma. FEL! Sonen var hemma och alarmet sattesmi gång och polisen blev avkallad i sista minuten. Det hade varit super pinsamt. Tur att sonen visste vad han skulle göra. Jag satte igång ett avsnitt av ghostwisper. Resten av familjen kom hem och tittade med mig. Jag kommer få familjen beroende av bakning och serier. Jag är fan inget bra inflytande! Sonen började bakade en browniekaka så jag gick upp och övade gitarr. Jag har verkligen mycket att öva på. Vi gick igenom hur mycket som helst senaste lektionen. Jag övande inte mycket då jag var super seg. Fick sitta lite marsvinsvakt medan dottern städa buren. Jag saknar Merlin! Min lilla snuttebubbe, hoppas han har det bra. Får gosa med Splatshes medLa mig i sängen och läste lite Harry. Räknade ni också ut att jag somnade? Sov väl cirka i en timme eller en och en halv timme. Det var fint. Gick ner till familjen, vi åt middag ihop och spelade vi lite spel ihop. Supermysigt och roligt. Jag har lärt mig lite nya kortspel medan jag har varit här.


Bjuder på en ful dubbelhaka bild på mig och Splatches!

Då var helgen över igen!
malin

Äta en massa, mjölk med kaffe och DANSA!


Nu
ligger man i sängen och sak skriva om en hel vecka igen. Att det ska vara så svårt att skriva på direkten? Det är inte så att jag inte har tid. Nu borde jag egentligen öva på gitarr istället för att ligga här och skriva. Fast om jag inte skriver kommer jag inte att komma ihåg allt så bra som jag vill. Vill även läsa lite Harry och sonen vill baka kanelbullar. Vilket jag MÅSTE göra, har inte bakat på länge nu. Jag har blivit galet beroende av att baka.


Vidare till min dag. Som vanligt hade jag träningsvärk och denna tisdagen var inget undantag. Jag spenderade hela förmiddagen och delar av eftermiddagen med att prata med Britta och Sandra. Vi testade google+ hangout. Det funkade bra och det var roligt att se dem båda samtidigt igen. Det var som gamla goda tider fast med nya samtalsämnen. Jag älskar dem otroligt mycket och är glad över att ha dem i mitt liv. Vilket gör att det värmer så gott i hjärtat när man återigen får spendera tid med dem, vare sig det är genom datorn eller irl. Inget slår irl men man får nöja sig över det lilla i livet. Det är verkligen bättre än inget. Det känns skönt att vi stödjer varandra i detta stadiumet i livet där vi lever tre helt olika liv och stöter på olika problem. Vi tre är väldigt olika men samtidigt lika, hur nu det går ihop. Sandra studerar i Sverige, bor i egen lägenhet (samboar väl smått med sin Andreas då och då). Britta bor och jobbar i Norge och bor i kollektiv med två goa brudar. Jag jobbar/studerar i USA och bor med en familj som har blivit som min egna.


Vädret var kanon så innan jag plockade upp ungarna satte jag mig på ett starbucks. Såklart satt jag och njöd av solen, i T-shirt på deras uteservering. Jag tog mig en iced whitechocolate mocchiato. Den smakade bra, eller så bra kaffe kan smaka. Som ni numera kanske förstår så har jag utveckat ett till beroende - kaffe i goda, mjölkiga eller chokladiga former. Plockade upp ungarna och drog mig mot swimteam. När man kom hem blev det pizza från Pizza hut. Alla pizza hut i stan har samma nummer och de organiserar så att det närmaste pizzerian fixar den beställningen och levererar den. Tyckte jag var lite små häftigt.
Onsdagen rullade på, dvs att jag sprang lite på bandet. Nu har konditionen blivit bra. Nu är det musklerna som inte hänger med och orkar. Dock kanske det beror lite på syresättning och osv. Fast det känns som det är att de behöver tränas styrkevist eftersom jag inte flåsar som att jag bestiger Mt Everest längre. Jag tjöta lite med pappa, syrran och mamma över skype. Jag åkte alldeles för tidigt hemifrån för att plocka upp barnen så tog mig en kaffe och kaka för att fördröja tiden.
Torsdagen var en stressig morgon vilket resulterade till att jag glömde Harry. Jag skjutsade barnen till skolan, inhandlade lite saker som t.ex. bagel. Jag kan numera inte leva utan nybakta bagels. Jag hade gitarrlektion och nu börjar det bli riktigt svårt. Vi över på sjumiljoner saker samtidigt, hur ska jag hinna med? Det tar tid för mig att ta mig tiden och sätta mig ner och spela. Jag har numera lärt mig blues, den ni. Jag är inget bra, än! Jag får kämpa ordentligt för jag är egentligen inte musikalisk för fem öre, ingen i vår familj är. Jag tog en kaffe med Felicia hemma hos henne innan jag drog vidare till skolan för att plocka upp barnen. Fast jag var tidig åter igen så jag tog en sväng på Fred Meyers. Köpte mig lite smink, deo, återfuktningscreme och en massa godis. Har behovet av att prova allt som inte finns hemma. Med ungarna till swimteam där jag fick sitta utan min Harry. Redan fredag och denna fredag ska jag jobba kväll. Jag tog till att barnen gjorde sig klara till skolan och gick glatt tillbaka till sängen och sov ett tag tid. Vaknade och tvingade mig till bandet. Jag fick äntligen igång tvn som finns i gymmet så samtidigt som jag sprang tittade jag på Supernatural. Snackade lite med mamma efteråt. Vi planerade våran semester ihop. Ni ska få veta när vi har bestämt oss! Fast jag ska förbereda min mamma på lite festande, haha! Basse med c/o ringde upp, det vill säga Annelie, Daniella och Timmy. De var mitt uppe i sitt festande. För att öka festnivån lite ringde även Dick och pappa upp. Vi alla pratade och skratta. Pappa har skaffat en ny webcam och hade en massa roliga inställningar. Vidare till skolan för att bara behöva plocka upp en. Vi fastnade lite på skolan då det var en fotbollsmatch att se. Jag lagade mat och det blev SVENSKA pannkakor. Jag tycker om pannkakor men brukar aldrig göra det för att det finns annat godare att göra. Men för bövelen vad gött det var med pannkakor. Jag har verkligen underskattat svenska pannkakor med socker på. FYY BUBBLAN vad fint de satt. Mätta och belåtna skjutsade jag sonen till danslektionen och inväntade dottern från homecoming. Det fick bli att slappa framför tvn med amerikans chokladpudding och vispadgrädde. Dottern var hemma sent och vi hann bara kolla ett avsnitt av ghostwisper. Det har blivit våran grej att titta på det. Vi har klickat hem alla säsonger gratis på deras Netflix genom TiVo. Svårt att förklara men antar att man betalar en summa per månad och så har man tillgång till en massa tvprogram, filmer m.m genom tvn. Det är super smidigt och mycket att välja mellan.

Festsugen och det är lördag. Jag pratade med mamma och syrran under morgonen. Väntade på att Felicia skulle sluta skolan. Vi drog och shoppa lite men vi hittade inte så mycket. Åt mat och cheesecake tills vi nästan spydde. Jag inväntade även kontakt från Jenni. En au pair från Finland som bor i Seattle. Hon och några tjejer var här i Portland och shoppa. Det är taxfree här och mycket billigare. Vi bestämde för att mötas upp senare ikväll och dra ut på en klubb för lite partajande. Felicia och jag åkte mesta dels runt i stan och kolla runt i affären. Vi skulle leta Halloween kostym men vi kom inte fram till något bra utan får fixa det under veckan som kommer. På lördag ska vi nämligen på en Halloweenfest och man måste vara utklädd. Felicia och jag ska i vilket fall försöka hitta något så att vi matchar. Vi gjorde i ordning oss och drog till downtown för att möta upp de andra. De andra var bra sega så vi gick runt lite i stan och kolla läget. Portland är verkligen en nattstad, wiho! Vi snackade även med en vakt och blev "buddies". Så vi är numera V.I.P där och behöver inte köa in. Vi mötte upp de andra och drog till ett dansställe. Vi hade sjuk kul, dansade som aldrig förr. De var massa folk som verkligen kunde dansa och musiken var grymt bra. Det var bara att dansa röven av sig. De bildades ringar där folk battle´a mot varandra. Felicia hängde med mig hem och sov hos mig. Vi låg med datorn i sängen och skratta som aldrig förr. Några kommentarer jag kommer minnas för livet. Allvarligt vi tjöt av skratt. Tack Felicia för att du finns här med mig. Jag har grymt roligt med denna bruden. Jag hade även roligt med Jenni, blir nog en tur till Seattle för att hälsa på henne. Hon lova att komma hit igen. Måste påminna mig själv att börja lyssna mer på am.musik! Även det att ha på mig mindre kläder för dra åt jävel vad varmt det var inne på krogen. När vi såg tjejer på stan fatta vi inte riktigt varför de hade så himlas lite kläder på sig. De har verkligen minimalt med kläder om man kan kalla det kläder? Haha, förstår ju att det inte bara var därför men. Man svettades som en gris där inne, speciellt när man dansa så mycket också. Jag svettade bort min stämpel..

SHAKE THAT ASS!malin

Vardag i USA


Veckan har sprungit förbi. Jag har för det mesta tagit det lugnt. Borde ha övat gitarr mycket mer än vad jag har gjort. Jag hade då den "turen" att läraren var sjuk så jag fick en vecka till på mig. Jag har dock en känsla av att det kommer bli likadant denna gången. Som tur är det roligt och det går hyffsat fort att lära sig. Det gäller i för sig att det sätter sig på långtidsminnet och inte korttidminnet.


I fredags var barnen lediga och vi drog till OMSI, Oregons museum of science and industry. Vi var där en halv dag, pyssla, titta på utställningar och löste en massa "problem". Det var roligt och jag köpte oss var sin "hjärnklubba". De var formade som hjärtan och smakade sour apple. De var inte billiga, 70 spänn för tre klubbar men det fick de va värda. Vi lunchade där och drog senare till bowlinghallen. Det var verkligen en upplevelse att bowla här i USA. Det skiljer sig inte jättemycket men känslan och spelhörnan osv gör att det blir en helt annan upplevelse. Jag kom två, jag var den enda som hade rännor. Väl hemma åt vi god mat ihop och tittade på en film. Jag hade redan sett filmen så jag smet iväg till Felicia efter en timmes tittande. Vi gjorde inte så mycket mer än att äta godis och prata MASSOR. Hon hade skola så det blev inte så sent. Jag körde hem och kröp ner i sängen. Testade kitkat vitchoklad idag, mycket god!
Under hela lördag morgonen spenderade jag framför tvn och datorn. Ångrar att jag inte tog mig en runda ute. Jag har halkat efter lite med träningen. Inte alls lite flitig som jag var förut. Varför ska det alltid bli så? Jag kämpar vidare med boot campet och en löprunda lite då och då. Jag märker som tur skillnad. Min kondition har blivit så mycket bättre och jag orkar mer. Jag äter dock så mycket att jag kommer nog inte gå ner i vikt, fan också! När Felicia var klar med skolan kom hon och plocka upp mig. Vi drog hem till henne och satt barnvakt en liten stund. För att ta en tripp till Fred Meyers för att shoppa lite. Jag hade tänkt att köpa mina gröna converse jag har dreglat över sedan jag gick i 7an. De fanns bara i Sverige i ett år. De fanns inte heller på det Fred vi åkte till heller. Så jag surade en hel del över det och jag handlade inte mycket heller. Hittade inte mycket som föll mig i smaken. Får bli att dra till ett stort shoppingcenter snart. Man blir lite beroende av att shoppa. Tur att man får lön varje fredag. Jag sov över hos Felicia. Vi var uppe sent och skulle titta på en film men så blev det inte. Tänk hur fort det går att prata bort en hel kväll. Tillägga att jag bakade en kaka också. Det blev lite misslyckad då jag inte hade receptet.
Vaknade sent fast vi skulle upp tidigt och fixa naglar m.m. Hur många tappade hakan? Att jag skulle gå på en manikyr trodde inte många skulle hända. Det händer mycket här borta ska jag säga. Fast det blev inget med det då vi vaknade sent. Degade bort förmiddagen för att sedan bli hemskjutsad för att Felicia skulle till skolan. Hemma hade de pytat inför Halloween. Jag ser verkligen fram emot Halloween! Hemma är det ännu inte en riktig högtid med tradition utan det görs lite halvdant här och var i Sverige. Dottern hade även bakat pumpkincupcakes. De påminnde lite om morotskaka. Kan bara säga SUPERGOTT! De var underbara och jag ska lätt lära mig att baka dem. Istället för att göra min gitarrläxa åkte jag med och titta på dotterns fotbollsmatch. Innan den börja tog vi oss en liten promenix. Jag upptäckte en underlig fågel. Jag gick och titta på den länge innan jag frågade rakt ut vad det var. Kommer inte ihåg vad den hette. Vädret var kanon, minst 25 grader och solen sken.  Det känns inte som att det är oktober och att hösten är här. Löven har däremot börjat att ändra färg. Gräset är däremot väldigt grönt och fint. Poolen är numera avstängd. Mys med familjen under söndagen.
Boot camp väntade på mig under måndagen. Jag förberedde mig själv genom att göra blueberry panncakes, smaskigt värre. Jag rörde mig inte så mycket mer under dagen. Jag pratade med pappsen genom skype.

Vad vore jag utan skype? eller pappa för den delen!

malin

Bakning, teori och Felicia.


Jag vet att jag är dålig på blogganden. Jag ska försöka att bli lite bättre på det. Så jag får ta och tacka för erat tålamod.


Vart ska jag börja någonstans? Tror inte det hände så mycket mer under veckan förutom min gitarrlektion. Det gick bra och jag var inte sämst, vilket alltid känns skönt. Vilket påminner att jag måste öva på min nuvarande läxa, så jag fortsättar att inte vara sämst. Svenskan är på topp känner jag. Skriver mer eller mindre som jag pratar med lite engelska i baktanken. Under fredagen bakade jag drömrulltårta medan jag snacka med Annelie, Dick och papap genom skype. Fy bubblans vad god den blev. Den blev mycket uppskattad. Sen hämtade jag upp dottern för att åka till swimteam. Jag satt där och tittade en hel del. Det fanns mycket i min ålder att titta på denna dagen. Jag smsade samtidigt med Felicia som var på väg. Hon skulle följa med oss hem. Efter lite letande efter Felicia åkte vi hem. Det var ingen hemma och vi tre spelade lite biljard för att fördriva tiden. De andra kom hem och vi åt middag. Det blev slappning för Felicias och min del. Hon skulle till skolan dagen efter. Vi åkte till Target och köpte massa godis för att glo på en film. Jag köpte mig även en mascara från Covergirl. Det är väl lika bra att testa saker vi inte har där hemma.


Lördagen hade jag möte med min LCC och de andra au pairer. Det var roligt att träffa lite annat folk och prata om en massa saker man upplever och vad man kommer att stöta på för problem. Vi tog en kaffe och sen åkte jag hem till Felicia. Vi tog bilen in för att möta andra au pairer. De var dock färdiga med stan och skulle vidare till Rosegarden och titta. Felicia och jag drog och åt för att möta upp dem senare. Jag tog den lilla drickan till maten... Det blev inte riktigt så att vi mötte upp de andra utan Felcia och jag gick på bio under kvällen istället, 50/50.


Söndagen skulle Felicia och jag till Fred Meyers och glo lite. De har allt möjligt och är mycket billigt. Felicia körde dock fel och det hela sluta med att jag fick åka och hämta henne för att guida henne hem igen. Det blir aldrig som man tänker sig.  Tråkigt att man missa men man fick sig en liten tur i Portland! Felicia var nog ute och åkte i slummen så hon fick sig en rejäl tur bland the american people. Jag smällde även en spindel, långben på toa med hårspray. Det exploderade ben, ser ni dem på golvet, trianglarna?


Måndagen hade jag Cardio boot camp och det är verkligen jättekul. Det är jobbigt men tränaren gör det på ett bra och "roligt" sätt. Jag blir inspirerad när han pratar och hans kropp får mig att se de mål jag vill ha. När man vill ge upp ser man honom och tänker, nej men jag vill sträva mot en snyggare och hälsosammare kropp. Hans kropp är lite för extrem för att jag någonsin skulle kunna få den men ni fattar nog hur jag menar. Plockade upp barnen och medan de gjorde läxorna bakade jag en kladdkaka. HAHA! Jag förstår att ni skrattar åt mig nu, tränar och sen trycker i mig godsaker. Jag kan inte hjälpa det , älskar att baka! Jag tränar i vilket fall nu, mot vad jag gjorde förtut. Inget kommer nog hindra mig från att sluta baka.


Jag vaknar upp med träningsvärk, vilket jag kommer att göra varje tisdag. Skjutsade barnen till skolan. Hem för att snacka med mamma och syrran lite. Gjorde mig klar och åkte iväg på lite ärrenden. Jag fixade mitt bankkorto och tog änligen det dära teoriprovet. Jag klarade det! Det var 35 frågor och jag fick 33 rätt. Man fick max ha 7 fel. Gissa om jag var nervös. Fast nu är det över och snart ska jag ha uppkörning, den är jag riktigt nervös över. Snart ska jag öva på min gitarrläxa och läsa lite Harry. Har inte kunnat läsa på länge, lovade mig själv att läsa teorin istället för Harry.


Snart är körkortet mitt!


malin

Swedish evening!

Ingen boot camp denna vecka för tränaren var ute och jaga. Det fick bli att köra på egenhand. Varför blir det inte lika jobbigt då? Jag kommer nog ha träningvärk i vilket fall för mina armar är alldeles för klena för att kunna undgå det. Jag har slappat lite för mycket denna veckan som har gått. Borde verkligen läst mycket mer teori än vad jag har gjort. Borde tränat mer gitarr än vad jag har gjort. Jag hade tänkt mig att göra teoritestet i måndags men så blev det inte. Ska göra det nästa vecka. Rättare sagt att jag måste göra det. Ska bara läsa ut boken först, haha.

Under söndagen åkte Felicia och jag till Washington square. Det ska vara ett av det bästa shoppingmall i staden, om jag har fattat det rätt. Jag hittade mig ett par Levi´s jeans, sockar från H&M och ett halsband. Allt som allt betalade jag 360,50 kr!!


I tisdags var det kanelbullensdag, vilket jag hade missat helt. Jag fick panik och kände att jag också ville ha goda kanelbullar. Så jag åkte iväg till lite affärer innan jag plockade upp barnen från skolan. Jag misslyckades helt att hitta pärlsocker och jäst. Att det ska vara så svårt att ha färskjäst. Jag ville inte köpa torrjäst heller då det var till för bröd. Antar att det är som den vanliga kronjästen och det blir inte alls lika bra. Man måste ha sötdegsjästen för att det ska bli äkta vara. Jag gav upp idén och plockade upp barnen. Vid middagen berättade jag för familjen att det var kanelbullsdagen och att jag inte har hittat något pärlsocker eller jäst. De är så härliga och pappan började ringa runt till olika affärer samtidigt som han googlade. Han hittade en affären som hade pärlsocker. Gissa om det värmde gott i hjärtat. Det värmde såpass att jag bestämde mig för att det nästan var okej med torrjäst. Affären hade tyvärr stängt och jag fick gott vänta till imorgon. Det fick bli stora planer för denna utmärkta onsdag.


Onsdagen den femte oktober bakade Malin svenska bullar och lagade en traditionell middag till sin underbara amerikanska familj. De skulle få smaka på potatis, hemmagjorda köttbullar, gräddsås och lingonsylt. Lingonsylt visste jag att vissa affärer hade så det var inget problem. Jag skjutsade barnen till skolan och åkte hem för att vila lite innan jag åkte iväg till affären. jag åkte vid elva på förmiddagen. Jag anlände till den affären som pappan hade pratat med om att de hade pärlsocker. Till min största besvikelse hade de inget. De hade tårtdekorationer som var formade som pärlor. Musten gick ur mig och jag frågade glatt vart de trodde att det kunde finnas. Jag blev vägledd till en annan affären som ledde till en annan osv. Jag gick även in på bagerier för att fråga om de hade färskjäst. De borde göra dem från grunden så de om några borde ha det. Fast nej det hade de inte. Vad är det för bageri, kommer aldrig handla där. Jag sprang runt i Downtown som det heter, centrum. Kände mig lite nere att jag inte kunde få baka de goda bullarna. Jag ville verkligen att de skulle få smaka på en av de godaste sakerna i världen. Bulldegen och färdiga bullar med pärlsocker på. Jag var på väg hem och kom på att jag var tvungen att köpa potatis och lingonsylt m.m. inför middagen som jag fortfarande kan göra. Jag klampar in på en affären som ligger på vägen hem. Jag kommer till bakhyllan och var står inte där om inte SWEDISH PEARLSUGAR! De hade t.o.m. Belgisk pärlsocker.


Hur ska jag ens kunna beskriva den känslan, hur stort mitt smile var och hur min dag gjordes! Vänder mig om och ser att det är sylthyllan. Jag letar lite och där står den gylleneburken, FELIX lingonsylt. Herrejisses vilket flyt jag har. Tanken slog mig, vågar jag titta efter potatismjöl. Vilket heller inte är så vanligt i detta land. Vad står inte där om inte potatismjöl, på baksidan står det Swedish: Potatismjöl. Tittade efter vaniljsocker också vilket de inte hade, synd. Men en ryss som jobbade där såg mitt letande öga och ringer runt lite i affären och berättar glatt för mig vart jag kan hitta butiker med Skandinaviska produkter. Kunde nästan pussa honom i det ögonblicket. Jag vet inte hur många gånger jag sa thank you.


Jag åkte hem och berättade de dåliga och goda nyheterna. Mitt flängade runt stan och många gånger jag åkt förbi den affären. Det är inte första gången jag letar efter pärlsocker. Åkte vidare till skolan för att plocka upp barnen. På vägen dit sprang jag in i en affär som jag ofta är i. Frågat många gånger om jäst osv. Jag visste att de inte hade färskjäst men att de hade torrjäst. Var ju i vilket fall tvungen att ha någon sorts jäst. Sen slår mig idén om att kolla med deras bageri de har i affären. Går fram och frågar henne glatt om de har yeast. Till min fybubblans flyt dag så svarar hon. Ja, vilket storlek vill du ha det? Sen stod hon och prata om alla storlekar osv. Jag fick t.o.m. jästen i gram, de ni! För att toppa detta, köpte jag mig en snickers jag tittat på ett tag, almond (mandel). När jag kommer fram till kassan flörtar han med mig, tror jag. Han log jättemycket och titta intensivt. Sen frågar han mig glatt står det $1,5/ lbs? Jag svara ja, för jag lyssna inte riktigt. När jag titta upp så titta jag på påsen, det stod hur tydligt som helst $2,5/ lbs, HAHA! Vad skulle jag göra, jag betala och såg glad ut.


Plockade upp barnen. Alla åkte vidare, möten, fotboll osv. Jag var självhemma. Jag började med min svenskakväll. Satte på musik och började mitt projekt. Medan bulldegen jäste började jag med maten. Jag bevisade verkligen att tjejer kan göra flera saker i taget. Maten blev klar och vi alla åt, det var hur gott som helst. De tyckte verkligen om det, de åt massor! Jag åt också massor för att det var så gott. Det var himmelriket att äta svenskmat. Jag trodde inte att jag saknade maten men det gör jag verkligen. Inget slår hemmagjord svenskmat. När maten var över var det dags att lägga in bullarna i ugnen. Deras ugn är inte riktigt som min så jag råkade bränna de första, inte mycket så de var mycket ätbara. Det var också himmelriket. Jag drack mjölk och åt nybakta bullar. Alla blev galna i de stackars bullarna och jag åt hur mycket som helst. När alla bullar var klara kastade jag mig i soffan för att päsa. Jag var verkligen i matkoma. Det kändes hur gött som helst. Den första svenskakvällen var suverän! Såklart fick de smaka på degen med smeten. De blev som tokiga i de också men fick glatt förklara "the worst stomach ache you can imagine" om man äter för mycket.Britta; Äkta svensk rå-flax , Malin; Vilken jävla röta!

malin

IKEA I PORTLAND

Som sagt tiden springer iväg för mig. Jag vet inte hur ni känner men för mig går tidigt otroligt fort. Det är både på gott och ont. Det finns så mycket man vill uppleva här och för att det ska hända måste de bli sista oktober osv. I vilket fall, första oktober bestämde Felicia och jag att åka till IKEA. Hon plockade upp mig. Denna gången gick det mycket bättre att komma hem till mig. Vi hade däremot telefonkontakt stor del av resan. Undrar om vi är skrik och panik i telefonen, haha. Eftersom min bil med gps var borta skrev jag en massa anteckningar från google map som vi skulle följa till IKEA. Allting gick jättebra till vi kom till min kommentar bananböj. Fråga mig inte riktigt vad jag tänkte för tillfället. Vi körde fel men hittade rätt ändå. Vi har börjat få lite kläm på hur man åker för att åka dit man vill. Här kan man gör världens vänstersväng för att kunna komma åt högerhållet. Om ni förstår hur jag menar med den meningen. I vilket fall, när vi stod i en korsning och väntade på att det skulle bli grönt. Vevade jag ner fönstret och fråga lite snyggt om killen som satt i bilen bredvid visste vart IKEA log. Pinsamt nog var det bara raktfram en liten bit till. Vi hade alltså hittat helt själva. Det var gött att äntligen se byggnade efter att ha varit lite vilse. Felicia var nog lyckligare än jag, jag har inte jätteont av att åka fel lika mycket som henne.


Klockan hade tickat på och vi var hungriga. Vi tog oss en måltid på älskade IKEA. Såklart blev det köttbullar. Det smakade lite som skolans mat. Fast det var köttbullar och mos så det var väl gott! Det roliga var när man gick där och titta på allt kunde man inget annat att le. Det var en konstig känsla att se allting, allt som var så svenskt. Det var som att vara i Sverige en kortstund fast när man väl lyssnade var det bara engelska som talades och då förstod man att man inte var i hemma längre. Jag köpte mig tre chokladkakor, det var specialpris på tre stycken! Det blev även daim och röda snören. Underbart gott med svensktgodis, det går inte ens att förklara hur mycket godare svenskt godis är! Hemma igen tittade familjen och jag på en film. De fick smaka på mina snören och blev direkt beroende av dem. Jag kan inget annat att förstå dem.


Det värsta var när hundjävlen åt upp min sista HELA chokladkaka. Jag har nog aldrig varit så sur och frustrerad på länge. Jag kommer nog sura över kakan väldigt länge.Efterlyser ICA!malin

Äckligt men praktiskt?

Stötte på ett nytt djur/insekt häromdagen. Jag skrek till då den satt i trappan. Trodde det var en spindel först men när jag tittade närmare såg jag att det inte var det. Ja, jag tittar alltid. Fråga mig inte varför men jag måste inspektera även om det är världens fetaste, äckligaste spindel. Mamman kom ner och såg att jag såg förskräckt ut i trappan. Hon sa att hon skulle ta hand om det. Hon trodde också det var en spindel men när hon också tittade närmade sa hon var det var. Kommer inte ihåg vad den hette men det är insekt som äter myggor. Berättade för pappa om det äckliga djuret och det första han sa var att jag skulle importera den.
En bra eller dålig idé?malin

Bloggen - ny design

Ser sidan normal ut för er? För mig så hamnar listorna och de under alla inlägg. Anledningen att jag bytte stil på bloggen här var för att jag trodde det hade blivit fel på den gamla men icke sa nicke. Hoppas att det är en bugg under kvällen och att det rättar till sig. För så här kan jag inte ha den. Då blir jag galen!!!
Uppdaterar senare om min helg..
malin
Ser sidan normal ut för er? För mig så hamnar listorna och de under alla inlägg. Anledningen att jag bytte stil på bloggen här var för att jag trodde det hade blivit fel på den gamla men icke sa nicke. Hoppas att det är en bugg under kvällen och att det rättar till sig. För så här kan jag inte ha den. Då blir jag galen!!!Uppdaterar senare om min helg..

malin

En vecka i ett naffsVart
försvinner tiden? Jag har inte mycket att göra ändå springer tiden iväg. I torsdags hade jag varit i USA i en månad. Jag kan börja med att skriva i tisdags vaknade jag upp med världens träningsvärk. Jag kunde som tur röra mig men det värkte konstant. Det känns skönt nu i efterhand att man har gjort det. Träningsvärken påminner mig att aldrig göra såhär mot mig själv igen. D.v.s. sluta träna och behöva ta tag i det igen och halvdö. Jag hjälpte mamman under dagen att fixa sonens firande för hans sista dag som tolvåring. Han ville prompt inte fira sin födelsedag och då kom de på att överraska honom med att fira hans sista dag som tolvåring. Så de fixade middagen och det medan jag och barnen var på swimteam. Vi kom hem och han blev minst sagt överraskad. Det var en trevlig kväll med god mat och efterrätt. Min specialité är numera att äta efterrätt, äter hur mycket som helst. Kvällen gick såpass bra att han gick med att fira sin trettonårsdag. Resultatet blev att han öppnade fyra av sina fjorton paket och alla var lyckliga. Han öppnade inte min present. Jag köpte lite grejer och gjorde hans egna kokbok. Han har gjort många egna recept och får nu möjligheten att skriva ner dem allihopa.Onsdagen fick bli att planera ett till kalas för sonen. Jag hämtade dem efter skolan och vi åt mat ute. Det var jättefint väder och jättevarmt. Man märker att det börjar dra sig mot hösten nu. Det blåser lite mera ute, inte kallt men det blåser mera samt att det blir mörkare ute tidigare. Fast än så länge känns det lite som sensommar. Vi åt, han öppnade presenter. Det var verkligen roligt att vara med om deras traditioner de har kring födelsedagar. Dotter väljer vilka paket han ska öppna. De tar kort på allting och dokumenterar. Det är så uppskattat senare i livet. De var roligt att jag som ny medlem kunde titta på alla kort i deras album och känna som jag hade varit med alla hans födelsedagar. Sett alla de olika tårtorna och vet vad han har fått i present. Jag skjutsade även dottern till fotbollsträningen.
Torsdagen vaknade vi sent, late school start, varje torsdag. Helt fantastiskt underbart att få lite sovmorgon. Jag gjorde pannkakor till barnen och vi rusade iväg för att hinna före skolbussen. Hamnar man bakom dem är man körd. De stannar var tredje hus och i USA är det lag på att man stannar oavsett vilket håll du kommer om en skolbuss blinkar rött. Vilket den gör när den stannar och plockar om barn. Jättetryggt verkligen, jättetråkigt att man kommer försent om man hamnar bakom en. Jag åkte direkt från deras skola till min. Vi hamnade inte bakom en buss som tur var och kom i tid. Jag kom jätte i tid till min lektion och fick sitta och vänta i en timme. Jag var inte yngst denna gången dock var killen lite störande. Han var trevlig i början och sen blev han bara för mycket. Som att han kunde allt och kunde lära sig allt själv. En annan satt där och försökte böja sina fingrar mer och koncentrera sig på något annat än sina ömmande fingertoppar. Inte ville man lyssna på honom om hur han läst hemma och tränat hemma så han tycker att han kan fast han inte kan. Gitarr lektionen gick bra och jag fattade allt läraren sa. Jag har fasat lite för att jag inte ska fatta alla ord men som tur är hon en bra lärare och visar och demonstrerar på gitarren så man lär sig de olika namnen. Som t.ex. plektrum heter pick osv. Vidare hem, plockade upp barnen och sen var jag ledig. De hade familjefoto, en fotograf kom hem hit och tog kort på dem i trädgården. Jag drog till Felicia för att ta en kaffe. Vi spenderade en lite tid hos henne innan vi drog. Pappan skjutsade mamman så vi passade barnen under tiden. Under kaffet pratade vi det största ämnet vi har, killar och så diskuterade vi vänner. Hem för att spendera lite tid med familjen ute på terrassen i värmen innan sängdags. Ur mysigt och trevligt. Valde att byta mitt örhänge nu även om det fortfarande är lite irriterat men det har ändå gått nästan två månader sen jag tog det. Så nu matchar det.
Äntligen fredag säger man bara. Jag plockade upp ungarna, alla utom en. Såg till att sonen åt och gjorde sig iordning inför dansen. Sen bytte jag unge, matade dottern och umgicks med henne. Felicia kom strax innan nio och det var ren skicklighet att hon kom hit. Jag fick guida henne i telefonen hit. Hon har ingen gps och körde för första gången själv en lång sträcka. Kan säga att hon skrek lite i telefonen av skräck. Fast vi är king och allting gick bra. Hon körde lite fel och det blev en annan väg än vad vi hade tänkt oss hit. Spelar inte så stor roll, hon nådde sitt mål. Vi plockade upp en kaffe på starbucks och tog en kväll/natt bio, Killer elit. Jag vet inte hur jag ens ska kunna börja förklara hur sexig, snygg och het Jason Statham är. Jag har redan förklarat för min mamma att det är han jag ska gifta mig med. Det finns ingen som har fått mig så galen förut. Ändå är allting på film. Det spelar ingen roll att han är i min mammas ålder heller för han gör så att jag trånar efter honom. Alltså alla roller han har gjort. Undra om man kan känna så om en människa i verkliga livet? Återkommer till detta då jag någon dag kanske träffar min "rätta".


Godis i alla former, ja tack!
malin